Сестра, годі гаяти час! Працюй для відновлення Ісламського образу життя, доки не досягнеш мети!

Судан
Друкарня

Цикл інформаційних повідомлень для мусульманок

Мусульманка у сучасному світі зіштовхнулася з серйозними проблемами, так само як і мусульманка Судану зіштовхнулася з порочною, стискаючою її реальністю. Ця дійсність відняла у неї смак спокійного безпечного життя. Мусульманка перестала розуміти, «у яку особистість їй перетворитись». Вона не знає, чи бути їй «сучасною жінкою», яка бігає у суєті роботи, щоб зібрати грошей, кинувши при цьому двомісячних дітей у дитсадок, щоб звільнитись для гри у супроводженні глобалізації та світової системи, яка диктує їй, якою повинна бути модель її життя та її цінностей. Вона стала грати ту роль, яка не забезпечить їй гідного життя через жалюгідні економічні умови. Тому вона стала викривленою моделлю західної жінки, яка увібрала в себе сторонні ідеї та поняття, де джильбаб став непрактичним для неї, а змішування з чоловічою статтю – справою неминучою. Умови роботи вимагають від неї цього, тому вона стала виходити із дому так, як їй заманеться, і одягати те, що забажає. Не надаючи покорі чоловіку жодного значення, і підіймаючи гасло: «Я – вільна, і роблю що забажаю!» Але усе ж таки вона так і залишається не вдоволеною, у пошуках чогось невідомого!

З іншого боку, є ті, чиїм наділом стало вийти заміж і стати попечителькою над своїми домочадцями, управляючи своїм володінням та дотримуючись законів шаріату, які стосуються її особисто. Жінка, яка надягла хіджаб та відвідує уроки Корану, наражається на жорстоку атаку з боку першого типу «сучасної жінки». Уся ця атака з причини її суперечності прикладу свободи та зміцнення жінок, а також гендерної політики, прийнятих міністерствами та жіночими організаціями, які підтримуються Заходом та Організацією Об’єднаних Націй за сприяння уряду під приводом того, що ці заклики не суперечать шаріату. Вони намагаються переконати її, що, залишаючись вдома, вона наражається на гоніння з боку жорстокості релігії та чоловіка. Тому їй необхідно повстати, щоб стати «сучасною, тому і навигадували та відкопали різні, маючі з цим зв’язок закони, щоб виправдати свої претензії.

І в обох прикладах жінка страждає від втрати своєї ідентичності, живучи сповненим утискання життям. Ані «сучасна», ані та, яка дотримується частини своїх релігійних обов’язків не бачить щастя у цьому світі! Жінка тут позбавлена активної практичної та ефективної ролі у рамках спільноти та у рамках Ісламської Умми, як це вимагається за шаріатом: перша піддалась вимогам матеріальної дійсності та світським ідеям, втративши приналежність до Ісламу, друга ж довірилась ідеї індивідуального виправлення, яка абсолютно не впливає на виправлення суспільства та життя. Вона бачить, що перечитані і завчені нею аяти Священного Корану не реалізовані у дійсності, а вона не знає способу запобігти порушенню Святості Корану, тому вона і встала на перехресті шляхів.

Люба сестра!

Тобі необхідно зупинитися і серйозно замислитися над причиною своєї появи на світ, і знайти істину у якості жінки-мусульманки. Правильна думка про всесвіт, людину і життя це те, що визначає вчинки і демонструє вибір, щоб ти чудово розуміла свою роль, а не просто була «послідовницею» чи «проміжною»…адже ти мати, жінка, дочка, сестра, вихователька і робітниця, ти творча особа в усіх областях свого життя в основі доктрини Ісламу.

Люба сестра!

Ти – мусульманка, так де ж твоя Ісламська особистість? Де твоя активна роль для відродження живого Ісламу, який побутував би в народі і вирішував би його проблеми? Де твої права? Якими є твої обов’язки? І хто визначає для тебе права і обов’язки? Відповіді на усі ці питання повинні бути в Ісламі, який не впустив нічого: ані маленького, ані великого. Єдиний шлях до щастя в цьому житті – це жити так, як побажав для тебе твій Всемогутній Творець, у затінку системи Ісламу, який принесе тобі упевненість і гідне життя.

Ми, як мусульманки повинні працювати для змінення. Це і є наше життєво важливе питання, заради якого ми повинні докласти максимум зусиль, яке повинне охопити наше життя, і не відволікатися ані на що інше. Всевишній сказав:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى (١٢٤) قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمَى وَقَدْ كُنْتُ بَصِيرًا (١٢٥) قَالَ كَذَلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا وَكَذَلِكَ الْيَوْمَ تُنْسَى

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, того очікує важке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим». Він скаже: «Господи! Чому Ти воскресив мене сліпим, якщо раніше я був зрячим?» Він скаже: «Ось так! Наші знамення явилися до тебе, але ти віддав їх забуттю. Таким же чином сьогодні ти сам будеш відданий забуттю» (20:124-126).

Нема виходу з цього негативного положення, окрім як у затінку Ісламу в державі Халіфат, у якій і відновиться ісламське життя, виконаються закони Ісламу в суспільстві і дійсність набуде образу покірності Аллаху – Господу світів. Життя не буде подібне до «намальованих шаблонів» і запрограмованих моделей. Лише в Халіфаті Коран насправді стане світлом нашого життя, читаним і виконуваним. Ласкаво просимо Халіфат – Шаріатський метод виконання Ісламу, повного Ісламу! Ласкаво просимо блаженство і щастя в цьому світі і в майбутньому! Всевишній сказав:

وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الأنْهَارُ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقًا قَالُوا هَذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِنْ قَبْلُ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

«Обрадуй тих, які увірували і робили праведні діяння тим, що їм приготовані Райські сади, в яких течуть ріки. Усілякий раз, коли їм будуть подавати плоди для їжі, вони будуть говорити: «Це вже було дароване нам раніше». Але їм будуть давати дещо схоже. У них там будуть очищені дружини, і вони перебуватимуть там вічно» (2:25).


Жіночий відділ
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані
Понеділок, 07 Джумада ас-сані 1435 р.х.
07.04.2014
№ H.T.S. 07/2014

Головне меню