Закон віровідступництва і питання щодо виконання законів Шаріату

Судан
Друкарня

Чатуючий ворог… вражені правителі… Умма, що очікує з нетерпінням… щира партія і благий кінець приготований богобоязливим


На тлі судової постанови про страту і висічення ста ударів, яке винесено відносно жінки, яка скоїла віровідступництво від Ісламу і завагітніла через перелюбство, Захід, його інститути та інструменти повстали проти виконання цього вироку. Представник американського Держдепу, Марі Харф заявила: "Ми глибоко занепокоєні смертним вироком через повішення (Марьям) через її відступництво і сто ударів батогом за перелюбство" (Сайт Elaph 16.05.2014). Посольства Америки, Великобританії, Канади та Нідерландів у Хартумі виступили зі спільною заявою, висловивши занепокоєність з приводу вироку. Італія проголосила вустами міністра закордонних справ: «Що вона працює для того, щоб зберегти життя вагітної суданської жінки" (Аль-Арабійя 17.05.2014). У понеділок, 19.05.2014 МЗС Британії, повірений зі справ Судану закликав визнати і назвав рішення суду варварським! І вимагала від Судану шанувати свої міжнародні зобов’язання  області свободи релігії (Відомства 05.20.2014). Голова суданського парламенту у своєму виступі у суданському радіо о п’ятниці, 16.05.2014 назвав це рішення первинним, і парламент переглядає сорок законів. Міністр закордонних справ Алі Карті, у своєму інтерв’ю суданській газеті 20.05.2014 сказав: " Вирок зашкодив нашим зовнішнім відносинам!".

Ми, Хізб ут-Тахрір у вілаяті Судан, уточнюємо наступне:

По-перше: закон шаріату, закон Всевишнього Аллаха відносно злочинця – це вбивство, Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Вбийте того, хто змінить свою релігію». Закон Всемогутнього Аллаха у відношенні до перелюбця неодруженого і незаміжньої – сто ударів батогом і вигнання на протязі одного року:

الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ

Перелюбницю і перелюбника кожного з них висічіть сто разів. Хай не оволодіває вами жалість до них заради релігії Аллаха, якщо ви віруєте в Аллаха і в Останній день. А свідками їх покарання нехай буде група віруючих (24:02)

По-друге: мусульманин пишається своєю вірою та законами шаріату, і ніяковіє за це, Всевишній Аллах говорить:

فَلا وَرَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

Але ні, клянусь твоїм Господом! Вони не увірують, поки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати в душі ніяковість від твого рішення і не підкоряться повністю. (04:65)

Мусульманин, виконуючи закон шаріату, аніскільки не дивиться на вдоволення невірного Заходу (ворога Ісламу), Всевишній говорить:

إِنَّ الْكَافِرِينَ كَانُوا لَكُمْ عَدُوًّا مُبِينًا
 

Воістину, невіруючі є вашими явними ворогами. (04:101)

Також Всевишній Аллах говорить:

(وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلا نَصِيرٍ)

Іудеї та християни не будуть вдоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватися їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха – це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилося знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником. (02:120)

По-третє: Виконанням законів шаріату переслідується досягнення духовної цінності і підтвердження рабства Творцеві, Всемогутньому Аллаху, який наділяє долею, тому не дивляться на наслідки виконання законів шаріату, не дивляться на те, яким буде від цього збиток рахункам диявола і не дивляться на вигадки вражених, принижених правителів.

По-четверте: уряд прагне дискредитувати закони Ісламу перед людьми, коли намагається охарактеризувати ці закони як первинні, які слід доробити і змінити. І що у процесі розгляду 40 законів, які хочуть змінити чи прибрати, щоб правові норми відповідали світській конституції, через так званий національний діалог, котрий призначений для компромісної конституції без Ісламу.

По-п’яте: стара Великобританія, яка назвала рішення шаріату варварським, Західним послам, які ворожо ставляться до Ісламу і його законів, які маніпулюють релігією Аллаха, великим Ісламом, ми кажемо їм усім, що відповідь ви незабаром побачите, дасть Аллах, коли Умма Ісламу встановить другий праведний Халіфат і тоді дізнаються ті, хто чинить несправедливо, куди вони повернуться.

Ісламська Умма, дякуючи Всемогутньому Аллаху, отямилася від психологічної поразки і стала очікувати не лише застосування системи шаріатського покарання, а й відновлення ісламського образу життя шляхом виконання усіх систем та законів Ісламу і це здійсниться у найближчому майбутньому під затінком Халіфату, за допомогою Аллаха.
 

О мусульмани! Йдіть шляхом тих, хто не вміє обдурювати свій народ, шляхом Ісламу разом з Хізб ут-Тахрір, який вдень і вночі працює задля побудування праведного Халіфату, щоб виконати Шаріат, який працює під керівництвом їх очільника, вченого Ата ібн Халіля Абу ар-Рашти.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ

О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. (08:24)

 

Хізб ут-Тахрір Вілаят Судан
24 Раджаб 1435
23/05/2014

Головне меню