Висновком арештів тих, хто наказує схвалюване і утримує від засуджуваного буде ганьба у цьому світі і болісне покарання в Останньому житті

Судан
Друкарня

Під час роздавання прокламації після п’ятничної молитви у мечеті Атік міста Гедареф, виданої Хізб ут-Тахрір/Судан 23.05.2014 під назвою «Закон віровідступництва і питання виконання законів Шаріату.

Чатуючий ворог… вражені правителі… Умма, що чекає з нетерпінням… щира партія і благий кінець приготований богобоязливим», - урядовий посадовець Гедарефу віддав наказ про арешт братів з Хізб ут-Тахрір. Професор Муса Мохаммед Нур (41 рік), член Хізб ут-Тахрір, втрутився, захищаючи братів словом і роз’яснюючи, що це не дозволено за Шаріатом. Сміливість професора викликала гнів урядового посадовця, він схопив його за комір і наказав заарештувати, після чого його було доставлено до поліцейської дільниці. Проти нього було порушено справу згідно зі статтями (47) та (99) Кримінального кодексу. У той самий час держустанови, про яких ходить мова, що вони начебто справедливі, як спосіб покарання затягували у його звільненні під заставу!!

У відповідь на ці дії з боку режиму і його  боротьби проти Ісламу, ми у Хізб ут-Тахрір Суданського вілаяту хочемо підкреслити наступні факти:

Перше: ті прокламації, які широко роздавав хізб ут-Тахрір в Судані у мечетях столиці і регіонах, у тому числі і Гедарефі, - це прокламації, що розкривають положення Шаріату з віровідступництва. У них підкреслювалося, що мусульманин пишається своєю вірою і законами Шаріату не знаходячи у собі ніяковості, оскільки у цьому досягнення духовної цінності і підтвердження покірності Сильному Всемогутньому Аллахові. Прокламація також розкривала ганебне ставлення правителів до закону про віровідступництво, яке мало місце у відношенні до жінки, яка відреклася від Ісламу; як і розкрила ненависть невірного Заходу до Ісламу і мусульман. У ній йшла мова про те, що Ісламська Умма, дякуючи Всевишньому, зміцнішала духом і з нетерплячкою чекає відродження Ісламського життя шляхом виконання усіх систем Ісламу і його законів у затінку Праведного Халіфату, повернення якого вже дуже скоро, з волі Аллаха! По завершенні прокламація зажадала від мусульман рухатися разом із Хізб ут-Тахрір – путівника, який не зраджує свій народ – до встановлення Халіфату, який виконає Шаріат Аллаха під керівництвом великого вченого Ата ібн Халіля Абу ар-Рашти.

Друге: скоєне посадовцем у Гедарефі становить собою образ цієї порочної системи, де згадана особистість «забезпечує безпеку народу, дбання про його справи і спрямовує їх до істини та праведності» експлуатуючи закон, погрожуючи безпеці людей і намагаючись налякати носіїв заклику, які наказують схвалюване, утримують від засуджуваного і прагнуть виправити те, що зіпсували нечестивці.

Третє: стаття (99) Кримінального кодексу, яка говорить: «Хто стане перечити державному службовцеві чи нападати на нього, або, використовуючи злочинну силу завадить йому у проведенні його обов’язків при посаді, або стане причиною застосування ним цих обов’язків, карається позбавленням волі на термін не більше шести місяців, або штрафом, або двома видами покарань одночасно», - ця стаття жодним чином не відноситься до професора Муси, який зробив те, що він зробив у відповідь на наказ Всевишнього Аллаха і Його Посланця ﷺ, який сказав: «Допомагай братові своєму незалежно від того, гнобителем він є або пригноблюваним. (Почувши це, один) чоловік сказав: “О посланець Аллаха, я можу допомогти йому, якщо він піддається пригнобленню, але скажи мені, як мені допомогти йому, якщо він є гнобителем?!” На це Пророк ﷺ сказав: “ Утримай його від пригноблення і воістину, це стане допомогою йому”».

У завершення ми хочемо сказати режимові і його прихвосням, що репресії, терор і залякування не збільшать у братах з Хізбу нічого, окрім стійкості в істині, яку вони намагаються відновити! Також ці дії не збільшать у вас нічого, окрім ганьби у цьому світі і суворого покарання у наступному житті!

Всевишній і Всемогутній Аллах сказав:

وَلا تَقْعُدُوا بِكُلِّ صِرَاطٍ تُوعِدُونَ وَتَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِهِ وَتَبْغُونَهَا عِوَجًا

«Не сідайте на дорогах, погрожуючи і збиваючи зі шляху Аллаха тих, хто увірував у Нього, і намагаючись спотворити його» (7:86).


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
П’ятниця, 24 Раджабу 1435 р.х.
23/05/2014
№ H.T.S. 27/2014

Головне меню