Делегація Хізб ут-Тахрір Судану зустрілася із членом Національної ради Судану, Омаром Башир Муса і обговорила з ним тему «Національного діалогу»

Судан
Друкарня

Делегація з Хізб ут-Тахрір Судану у місті Гедареф у середу 28 травня 2014 р. на чолі з членом Ради Суданського вілаяту, Баширом Ахмадом, у супроводженні членів Хізб ут-Тахрір Мухаммада Хассана Адама, Абдул Самада Таййїб Ахмада, Усами Абдель Азіза Мансура та Ібрагіма Абдель-Кадера відвідала члена Національної ради Судану Омара Башир Муса.

На зустрічі делегація роз’яснила погляд Хізб ут-Тахрір з «Національного діалогу» у трьох пунктах, а саме:

1 - цей діалог приведе до компромісу, який задовольнить співбесідників. Однак він не приведе до релігії Іслам, якою вдоволений Аллах і Його Посланець ﷺ. Це тому, що рішення наших проблем прописані у Книзі Всевишнього Аллаха, Який не залишив без уваги нічого, а також у Сунні Посланця Аллаха ﷺ – нашого загального прикладу для наслідування.

2 – цей діалог був запропонований урядові Судану Америкою після того, як колишній посол США у Судані Прінстон Лайман і Джон Теймін підготували документ під назвою: «Шлях до національного діалогу в Судані» 31/08/2013 в Американському Інституті Миру, який знаходиться у веденні колишнього президента США Картера. Цей документ доручив урядові дотримуватися у програмі реформ шляху діалогу, який включить у себе елементи нинішньої системи, ісламістів та опозиційні групи, озброєні та неозброєні. А це може зайняти багато часу і привести до відтермінування виборів до 2015 року.

3 –триваючий зараз діалог насправді спрямований на вирішення проблем, причиною яких є самі правителі – це щоб приховати і їх злочини, наче їх і не було…а участь політичних партій у діалозі зовсім не для вирішення проблеми правління, яка насправді полягає у конституції та законах, які в основі повинні бути з Шаріату.

Омар Башир Муса високо оцінив висловлені делегацією пропозиції, сказавши: «Ми разом із Ісламським Шаріатом». Також він високо оцінив Хізб ут-Тахрір та попрохав і надалі просвітлювати людей і продовжувати зустрічі. Він також підняв деякі питання, які були розглянуті.

Делегація завершила свій візит до члена Національної ради, підкресливши, що проблеми Судану не можуть бути вирішені за допомогою діалогів з політичними силами, які прагнуть поділити владу і багатство родини. Навпаки, рішення буде досягнуте лише через виконання Ісламського Шаріату на чолі з праведним Халіфом у Праведному Халіфаті за методом пророкування.


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан

30 Раджаба 1435 х.
29.05.2014
№ H.T.S. 28/2014

Головне меню