Від Хізб ут-Тахрір Судану урядові Йорданії

Судан
Друкарня

Хіба участь мусульманина в ідейній політичній конференції є приводом для його арешту і притягнення до суду?!

04 Раджабу 1435 х. / 03 травня 2014р. Хізб ут-Тахрір Судан провів світову конференцію під назвою: «Рятівне коло – правдивий Ісламський погляд на правильне рішення проблем Судану в обхід невдач арабської весни», на якій були досліджені питання мусульман на основі Ісламської доктрини «Немає божества, окрім Аллаха і Мухаммад – Посланець Аллаха ﷺ», а також того, що витікає з цієї доктрини – як Шаріатські закони, які прийшли у вигляді одкровення. Захід був відкритим, запрошення взяти участь у конференції були розіслані у різноманітні країни світу на тій підставі, що ці питання становлять інтерес для усіх мусульман, а не лише для жителів Судану. Серед тих, хто відповів на наш заклик, був і шановний брат Мідхат Джибірін Махмуд Маррар з Йорданії. Він узяв візу в посольстві Судану в Аммані на основі запрошення, поміщеного посольством у його візу, яка була вклеєна у паспорт, де було відзначено, що власником запрошення є Хізб ут-Тахрір.

Після відвідання конференції, по поверненню у країну (Йорданія), в аеропорту в Аммані у нього побачили візу в паспорті, у якій Хізб ут-Тахрір.. чому він  і був заарештований для представлення у суд!

Ми в Хізб ут-Тахрір/Судан задаємося питанням:

- Хіба участь у конференції, у якій підіймалися питання Умми і було прагнення знайти рішення на основі Ісламської доктрини є злочином, за яким слідує арешт, на підставі якого мусульманин постає перед судом?!

- Хіба ті, хто прагне об’єднати Умму і зібрати її під єдиним словом у відповідь на наказ Всевишнього Аллаха, Який сказав:

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلا تَفَرَّقُوا

«Міцно тримайтеся за верв Аллаха усі разом і не розділяйтеся» (3:103).

Ви приймаєте їх за злочинців і доставляєте до суду?!

- З яких це пір працювати для Ісламу і розповсюдження його заклику, а також заклику до виконання його законодавства ідейним, політичним шляхом стало злочином?! І навіть більше того, хіба проста присутність на Ісламській конференції стала справою злочинною?!

Взаємовідносини з Хізб ут-Тахрір – зі щирим перед Уммою Хізбом, який несе заклик до Ісламу, слідуючи Пророкові ﷺ – ви будуєте свої взаємовідносини з ним через відділ безпеки, через арешти, катування, суди і т.д. на протязі більше шести десятиліть.. і не домоглися нічого! І ось Хізб ут-Тахрір працює у більше ніж сорока країнах світу!

Брати, подібні до Мідхата Джибіріна Махмуда Маррар, повинні шануватися, а не піддаватися приниженню, арештам і передачею до суду! Вони несуть на собі турботи цієї Умми, яка коли відійшла від Ісламу через зруйнування Халіфату, стала приниженою і знечещеною, на неї насмілилися зазіхати навіть євреї, окупувавши благословенну чисту Палестинську землю!

Ми, Хізб ут-Тахрір/Судан, вимагаємо від йорданського уряду:

Негайного визволення нашого брата Мідхата Джибріна Махмуда Маррар.

І нехай йорданський уряд знає, що скоєне ним – це протистояння шляхові Всевишнього Аллаха і боротьба з Ісламом і носіями його заклику. Всевишній Аллах сказав:

وَلا تَقْعُدُوا بِكُلِّ صِرَاطٍ تُوعِدُونَ وَتَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِهِ وَتَبْغُونَهَا عِوَجًا

«Не сідайте на шляхах, погрожуючи і збиваючи зі шляху Аллаха тих, хто увірував у Нього, і намагаючись спотворити його» (7:86).


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Вівторок, 30 Шабан 1434 р.х.
09/07/2013
№ H.T.S. 46/2013

Головне меню