Немає у мусульманина права залишати Іслам і приймати іншу релігію…а хто чинить так, його вбивають не зважаючи на думку кяфірів

Судан
Друкарня

Газета «Новини сьогодні» оприлюднила за номером (7103) новину від 18.06.2014 заяву політичного секретаря партії Національного Конгресу Кямаля Умара, у якій він говорить:

«Правом добронравної людини є обрати християнську релігію»,  також він сказав, що «Національний Конгрес проти закону смертної кари, який виходить проти права добронравних людей», після чого додав, що «Турабій має свою думку з питання про віровідступництво, і немає нічого про віровідступництво в Корані, а є розповіді, у яких немає жодного відношення до основи (усулю)».

Воістину, є відомим серед людей знання, що той, хто скоїв віровідступництво, тобто відрікся від релігії Іслам, будь то чоловік або жінка, і був повнолітнім та у здоровому глузді, то його закликають до Ісламу тричі, заарештовують його, і, якщо він після цього не повертається до Ісламу – його вбивають. Сказав Всевишній:

وَمَنْ يَرْتَدِدْ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَيَمُتْ وَهُوَ كَافِرٌ فَأُولَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ

«А якщо хто з вас відступить від своєї релігії і помре невіруючим, то його діяння виявляться марними як у цьому світі, та і в Останньому житті. Вони є мешканцями Пекла і залишаться нам вічно» (2:217)

Приводить Бухарій від Ікріми, який сказав: «Привів Алі, хай буде вдоволений ним Аллах, єретиків і спалив їх і це дійшло до Ібн Аббаса, а він сказав: «Я б не спалював їх, оскільки Посланець Аллаха, мир йому і милість Аллаха, не карав покаранням Аллаха, а вбив би їх згідно із словами Посланця Аллаха, мир йому і милість Аллаха:

مَنْ بَدَّلَ دِينَهُ فَاقْتُلُوهُ
 

«Хто замінив свою релігію, того вбийте»

Достовірно відомо, що Абу Бакр, хай буде вдоволений ним Аллах, вимагав каяття в жінки, яку називали Умму Карфат, оскільки вона скоїла невір’я після прийняття Ісламу, але вона не покаялася і він убив її.

Хто ж говорить про свободу віросповідання, посилаючись на слова Аллаха Всевишнього:

لا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ

«Немає примушення в релігії. Прямий шлях вже відрізнився від  омани. Хто не вірує в тагута, а вірує в Аллаха, той вхопився за найнадійнішу рукоять, яка ніколи не зламається. Аллах – Чуючий, Знаючий» (2:256)

А також на слова Всевишнього:

وَقُلِ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكُمْ فَمَنْ شَاءَ فَلْيُؤْمِنْ وَمَنْ شَاءَ فَلْيَكْفُرْ إِنَّا أَعْتَدْنَا لِلظَّالِمِينَ نَارًا أَحَاطَ بِهِمْ سُرَادِقُهَا وَإِنْ يَسْتَغِيثُوا يُغَاثُوا بِمَاءٍ كَالْمُهْلِ يَشْوِي الْوُجُوهَ بِئْسَ الشَّرَابُ وَسَاءَتْ مُرْتَفَقًا

«Скажи: «Істина – від вашого Господа. Хто хоче, хай вірує, а хто не хоче, хай не вірує». Ми приготували для беззаконників Вогонь, стіни якого будуть оточувати їх з усіх боків. Якщо вони стануть прохати про допомогу (або дощ), то їм допоможуть водою, подібною до розплавленого металу (або осадку масла), яка опалює обличчя. Бридкий напій і погана обитель!» (18:29)

То ці аяти говорять про невіруючих, які не вірують в Іслам і їх не засуджують за те, що вони входять в Іслам, навпаки їх закликають з мудрістю і добрим повчанням, стверджують про Іслам кращим чином.

Але що стосується положення після входу в Іслам, то тут справа змінюється і той, хто входить в Іслам, йому пояснюють що якщо він потім вийде з нього, то його вб’ють, тому що це один із законів Ісламу і йому присуджується покарання Аллаха за віровідступництво.

Що ж стосується розмов, що немає в Корані нічого про віровідступництво, то це слова тих, хто засуджує Сунну при тому, що з основи (з усулю) відомо, що Сунна є шаріатським доказом як і Коран без різниці між ними, і доказ, побудований на Сунні – такий самий міцний як і той, який побудований на Корані. А обмеження лише на Корані – це думка хаваріджів. Сказав Всевишній:

وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

«Беріть же те, що дав вам Посланець і цурайтеся того, що він заборонив вам. Бійтеся Аллаха, адже Аллах суворий у покаранні» (59:7)

Також сказав Всевишній:

مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ وَمَنْ تَوَلَّى فَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا

«Хто підкоряється Посланцю, той підкоряється Аллаху. А якщо хто відвертається, то ж Ми не відправили тебе їх зберігачем» (4:80)

Також сказав Всевишній:

فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَنْ تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«Хай же стережуться ті, які опираються його волі, як би їх не спіткала спокуса чи не спіткали їх болісні страждання» (24:63)

Та інші аяти, які зобов’язують приймати Сунну, а той, хто заперечує Сунну, він однозначно кефір.

Воістину, ми в Хізб ут-Тахрір\вілаят Судан попереджаємо тих, хто говорить про Іслам без усілякого знання у гонитві за вдоволенням невірного Заходу і від страху перед його гнівом! Ми попереджаємо їх від гніву Аллаха Всемогутнього! Ми кажемо їм, що Держава Праведний Халіфат, яка повернеться з волі Аллаха, встановить покарання Аллаха і застосує Його закони не боячись нікого, без того щоб шукати чиєсь вдоволення, відріже злі язики, які ображають Іслам чи применшують його закони. У цей день зрадіють віруючі допомозі Аллаха. Каже Всевишній:

وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

«Буде іще те, що ви любите: допомога від Аллаха і близька перемога. Повідом же добру звістку віруючим!» (61:13)


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Середа, 20 Шабан 1435 р.х.
18/06/2014
№ H.T.S. 30/2014

Головне меню