О міністр фінансів! Послухай нас, ми дамо вірну пораду!

Судан
Друкарня

Агентство Reuters написало доповідь від 13.10.2014: «Річні темпи інфляції в Судані трохи знизилися і склали 39,2%».

Але істина в тому, що ця цифра дуже велика особливо у порівнянні з попередніми роками!... Центральне бюро статистики оприлюднило звіт у березні 2014 р. на своєму сайті, у якому говориться про те, що у 2009 році інфляція склала 11,2%, після чого шалено злетіла і вже у 2013 році склала 36,5%, а у вересні цього року вже піднялася до 39,2%. Це положення дійсно тривожне і може призвести до зубожіння народу Судану! У зв’язку з цим ми звертаємося до міністра фінансів і його помічників зі щирою порадою.

В економіці відомо, що інфляція приводить до підняття цін і спаду купівельної спроможності місцевої валюти. Також інфляція дуже небезпечно впливає на економічне життя, особливо якщо інфляція має затяжний характер. Саме це зараз відбувається у Судані, адже суданський фунт не може стабілізуватися. Правлячий режим потрапив до пастки криз, фунт котиться у прірву і люди опинилися лицем до лиця перед непомірними цінами!

На тобі, міністре, лежить обов’язком зрозуміти, що лише монетарна та фіскальна політика здатна зупинити руйнування валюти, а саме це повинна бути монетарна та фіскальна політика у руслі Ісламу, яка зможе встановити стабільність валют, стабілізувати обмінний курс і навіть привести до прогресу у міжнародній торгівлі…Тільки система праведної держави Халіфат (валюта підкріплена золотом) здатна використовувати наступні економічні переваги:

1. Встановлення валюти підкріпленої золотом і сріблом робить глобальні виробничі затрати на геологорозвідку, добування золотої та срібної руди, попит на золото і срібло відносно товарів і послуг такими, що світ починає платити постачанням реальних готівкових грошей, а не фіктивних папірців, які друкуються, коли захочеться покращити платіжний баланс та обмінну здатність з іншими країнами.

2. Золота система не наражає світ на різке підвищення цін на відміну від того, що відбувається через паперову валюту. Тому золота валюта має властивості твердості і постійності, чим підвищується довір’я до неї.

3. Золотовалютна система володіє властивістю врівноваженості платіжної здатності між державами без втручання центральних банків, як це відбувається сьогодні. Збільшення імпорту над експортом зрештою приведе до того, що золото і срібло підуть за кордон з наступним пониженням цін на внутрішньому ринку, після чого місцеві товари стануть дешевше за імпортні, тим самим зрештою понизяться ціни і на сам імпорт. Це приведе до того, що держава буде боятися втрати запасів золота і срібла, якщо триватиме дисбаланс у платіжному балансі… у той час як у паперовій грошовій системі держава шукає порятунку у друкуванні нових грошей, тим самим розладнуючи платіжний баланс, тому що немає жодних обмежень на їх друкування, що зрештою приводить до іще більшої інфляції і пониження купівельної спроможності місцевої валюти. А у золото-срібній системі держава не може друкувати нові гроші, якщо вони не підкріплені золотом або сріблом, оскільки держава боїться того, що люди можуть зажадати собі золото за папір, а вона не зможе цього зробити або ж того, що гроші можуть піти за кордон і будуть втрачені усі резерви.

4. Золота система не підконтрольна іншим країнам, що дає місцевій валюті велику перевагу і грошових коштів всередині країни буде достатньо для потреб ринку готівкової валюти, не дивлячись на те, велика ця держава або ні, і товари при обміні на гроші отримують свою відповідну ціну. Товари починають збільшуватися у виробництві і ціни падають. У той час як паперова система не приводить насправді до збільшення грошових коштів, а приводить до пониження купівельної спроможності місцевої валюти, що і приводить до інфляції. Цим пояснюється, що лише золото-срібна система може покінчити з інфляцією, а паперова навпаки – збільшує її.

5. Золотовалютна система за фактом приводить до того, що обмінний курс між державами починає стабілізуватися, оскільки кожна операція проводитиметься золотом і сріблом, тим самим увесь світ прийме золото і срібло як єдину справжню валюту. У світі розповсюдиться вільна торгівля і рух товарів та грошей між різними країнами, підуть труднощі розвитку міжнародної торгівлі, тому що торгівці більше не боятимуться розширення зовнішньої торгівлі. Так само курс обміну буде фіксованим, твердим.

У завершення ми хочемо нагадати тобі, міністре, що грошово-кредитна і фінансова стабільність у світі була тільки у часи Халіфату, тому що Халіфат суворо дотримувався золотовалютної системи, яка оберігає країни всього світу від валютних та фінансових криз. Усі країни йшли у цьому за Халіфатом і золото зі сріблом були міжнародною валютою, й не було у світі проблем з інфляцією. Усі ці проблеми з інфляцією почалися тоді, коли світ відмовився від цієї системи у 1914 році, і світ накрила хвиля великих криз!

Ми наважилися на встановлення праведного Халіфату і з нами кращі люди Умми, яка виведена серед людей, Умми з серйозними цілями…Якщо режим не може цього зробити, то нехай дасть правління людям з Умми, щирим чоловікам з Хізб ут-Тахрір, які встановлять ісламський Халіфат, покінчать з інфляцією та кризами одним рішучим ударом!

هَذَا بَيَانٌ لِلنَّاسِ وَهُدًى وَمَوْعِظَةٌ لِلْمُتَّقِينَ

«Це є роз’яснення людям, вірне керівництво і напучування для богобоязливих.» (3:138)


 

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційній представник Хізб ут-Тахрір Судан
Вівторок, 21 Зуль-хіджа р.х.
15/10/2014
№ H.T.S. 46/2014

Головне меню