Відповідь на статтю журналіста Таха аль-Нуман

Судан
Друкарня

Брат, Таха аль-Нуман. Ас-саляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятух!

Ми ознайомилися з вашою статтею, оприлюдненою газетою «Останній момент» (http://akhirlahza.info/) від 1 жовтня 2014 р., і знайшли у ній пункти, на які необхідно відповісти і роз’яснити, та інші пункти, не гідні того, щоб на них звертали увагу, оскільки це абсолютна і безкорисна нісенітниця. Оскільки Хізб ут-Тахрір – охоронець ідеї суспільства і його почуттів, ми пропонуємо автору статті наші рекомендації, щоб він виправив те, що необхідно виправити і роз’яснити, а також прохаємо Всевишнього Аллаха направити усіх до осяйної ідеї Ісламу, щоб відродилася наша Умма на основі піднесеної ідеології, адже, воістину, Аллах направляє на прямий шлях.

У відповідь на вашу статтю ми приведемо наступні пункти, а саме:

1 – У своїй статті ви кажете: «Любий читачу, якщо видалити слово «які», що повторюється двічі, то решта слів у назві складе 32 слова – це занадто довга назва згідно зі стандартами журналістики і науки масових комунікацій…».

Прес-реліз, який отримав брат Таха під заголовком «Неохрестоносці змовляються і прибувають для битви у землі мусульман, а місцеві правителі борються під їх стягами, не соромлячись Аллаха, Його Посланця ﷺ та віруючих», - як ви можете казати, що у ньому є слово «які», і що воно повторюється двічі? Звідки ви це взяли, хай помилує вас Аллах!

Неправда що кількість слів у назві 32! Як ви лічите? Хоча зрозуміло, що ви використали невірний спосіб підрахунку, згідно з математикою, однак ми зрозуміли, що це друкарська помилка. З цього приводу ми хотіли б направити вам настанову, яка стосується застережень із написання статей у відповідності з міжнародними стандартами ЗМІ і преси (ISM), оскільки повторювані друкарські помилки становлять величезну небезпеку! Будьте уважніше у майбутньому. Кріс Елліотт у статті про британські пісні за 2 лютого 2014р. каже: «Друкарські помилки – з найнебезпечніших факторів, які можуть вплинути на довір’я газет і репутацію журналістів». Тому, дбаючи про репутацію і довір’я вашій газеті, ми хотіли б направити вам цю настанову.

2 – У вашій статті ви кажете: «Особливо ідея Халіфату, яку Хізб вважає однією зі стовпів Ісламу…немає шкоди, якщо це розсуд (іджтіхад) політичної партії».

Дивний ви, брате! Здається, ви все іще співаєте стару пісню, вже забуту Уммою багато років тому…

Так, Халіфат – одна з опор Ісламу, за допомогою нього виконується великий Іслам, а без нього не виконується – і тоді Умма подібна до сиріт на банкеті злодіїв. Імам Маварді сказав у книзі «Ахкам Султанія» (Закони правління): «Встановлення Імамату для тих, хто працює над цим в Уммі, є ваджибом (обов’язковим) одностайно. Є обов’язковим встановлення Імама, який і буде правителем свого часу і лідером Умми, щоб релігія перебувала у цілості за допомогою його влади і слідувала положенням релігії і її законів». Халіфат є верховним правлінням над усіма мусульманами у мирському житті для виконання Ісламського законодавства і розповсюдження Ісламського заклику всьому світові за допомогою заклику і джихаду.  Докази цього обов’язку (фарду) витікають з Книги Аллаха і прямого шляху Його Посланця ﷺ. Ці докази відомі і розповсюджені, і відомі майже кожному мусульманину! Однак ми приведемо деякі з них у якості нагадування, яке принесе користь віруючим… Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الأمْرِ مِنْكُمْ

«О ті, які увірували! Підкоряйтеся Аллаху, підкоряйтеся Посланцю і володарям влади серед вас» (4:59).

Всевишній же не наказує нам підкорятися тому, кого немає. Це доводить, що встановлення володаря влади, тобто Халіфа – ваджиб. Всевишній Аллах, наказавши підкоритися володарю влади, наказав і його встановлення. Оскільки на наявність правителя спирається і встановлення Ісламу, а залишання цього тягне за собою втрату правління Ісламом. Тому його встановлення є обовязковим (ваджиб), згідно з тим, що залишання цього тягне за собою тяжкий гріх – втрату правління Ісламом.

Так, держава Халіфат – це найважливіша зі справ, якими зобов’язав Господь світів. Вона сильніше за те, щоб піддаватися неясностям та сумнівам, оскільки прописано словом і справою у Книзі Аллаха, Сунні Його Посланця ﷺ та Іджма його сподвижників (одностайній згоді). І Праведний Халіфат повернеться, як це обіцяв Аллах і сповістив про нього Посланець ﷺ, а також Умма стала прагнути до цього дня, і навіть працювати для нього з усією старанністю, серйозністю та щирістю до Аллаха і Його Посланця ﷺ. І якщо таким буде положення Умми з Аллахом, то Він неодмінно надасть їй допомогу:

وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ
 

«Аллах неодмінно допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину, Аллах Всесильний, Могутній» (22:40).

3 – Ви кажете у своїй статті: «Тому, змова, любий офіційний представнику…усе, що вони зробили – це похитнули хаос у Халіфаті у підходящий момент для ліквідації держави і розділення армій регіону на десятки маленьких держав та еміратів».

Отже, ви вважаєте, що Америка є володарем теорії хаосу Халіфату, і що саме вона запалила ситуацію і влаштувала змови проти мусульман, а також вважаєте, що небезпека організації «Ісламська держава» так само велика. А після усього цього приходите до дивовижних висновків! А саме, що Хізб ут-Тахрір не повинен відкидати входження невірних колоніалістів до регіону. А також засуджуєте відкинення нами втілення американських планів! Тобто ви вважаєте, що немає нічого поганого у входженні Америки до регіону для розділення країн на іще більшу кількість маленьких держав та еміратів і викоренення регіональних армій.

Ви дійсно дуже дивний! Ви дотримуєтеся манери: «Лікував мене тим, що було отрутою». Як ми зможемо виправити (злу) проблему з організацією «ІД», звертаючись за допомогою до імперії зла, Америки? Хіба не Америка є насильницькою отрутою?! Хіба це не вона розірвала нас і продовжує розривати решту країну?! Ваша логіка хвора. О якщо б ви, мій брате, переконливо заперечили Хізб ут-Тахрір, і пішли б шляхом надання погляду протистояння зловісній американській змові…однак ви намагалися спростувати наш метод за допомоги хворої логіки, і більше того, не надали рішення для протистояння американській змові у країнах мусульман. Отже, дане ваше заперечення – це зміцнення капітуляції і підкорення імператорським силам без будь-яких залякуючих політичних актів… Ми говоримо вам: Ісламська Умма – жива Умма, не підкорюється невірним. І як далеко б не зайшли хитрування невірних, Умма завжди буде насторожі:

وَمَكْرُ أُولَئِكَ هُوَ يَبُورُ

« І їх задуми виявляться безуспішними» (35:10).

4 – Автор стверджує, що ми недооцінюємо (зло) «ІД» і викривлення ним Ісламу… Хізб ут-Тахрір не спрощує і не драматизує. Навпаки, він лікує зло відповідною протиотрутою, оскільки лікування відхилень організації «ІД» у системі Ісламу проводиться у відповідності із законами Шаріату, оскільки Всевишній Аллах не впустив жодної справи! Однак той, хто шукає лікування за межами релігії Аллаха, і жебракує у невірних колонізаторів і вводить їх у країни мусульман – саме він залишиться нещасним і зникне!

О Таха! Всевишній не ниспослав законів на Таха аль-Амін ﷺ, щоб він був нещасний:

طه ١ مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى ٢ إِلا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَى ٣

«Ми ниспослали тобі Коран не для того, щоб ти став нещасний, а лише у якості повчання для тих, хто боїться» (20:1-3).

І лише держава Халіфат спроможна вилікувати помилки цієї організації у відповідності із законами Шаріату, і повернути цих людей на правильний шлях. Оскільки будь-яке відхилення від істини лікується виконанням істини та Ісламу, а хто окрім держави Халіфат, виконає Іслам? Халіфат відкине усю брехню, не важливо – була це брехня організації або правителів арабів. Відкине її за допомогою істини, навіть якщо це і неприйнятне ненависникам:

بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ

«Однак Ми кидаємо істину в брехню, і вона розбивається та зникає» (21:18).

Що стосується введення Америки і випитування її, щоб вона попирала країни, народи і грабувала багатства і знищувала можливості Умми з благословення правителів мусульман…Це дійсно один з найбільших гріхів!

5 – А ваші слова про те, що Америка бажає розділити країни мусульман і зруйнувати їх армії…то в цьому ви цілком праві. І ми кажемо вам, наш брате Таха:

Саме Праведний Халіфат буде стояти на сторожі проти змов Америки і невірного Заходу – колонізатора. А хто окрім Халіфату? Хто окрім нього об’єднав країни і правління більшості країн старого світу, де мусульмани і зіммії – євреї та християни – жили у лоні Халіфату благородним гідним життям? Так, лише Халіфат об’єднає мусульман і вдарить по спині невірного колоніаліста. Халіфат – це провіант і промисловість, це велич і стійкість, це схоронність релігії та життя, це основа і відгалуження. Саме за допомогою нього виконуються закони, здійснюються покарання (худуд), робляться відкриття і гордо піднімаються голови від істини заради Аллаха, Господа світів… Саме він покладе кінець домовленості Сайкс-Піко 1916, зніме колоніальні кордони і втілить єдність мусульман на землі. Так, Таха, саме так ми провалимо плани Америки і плани невірного Заходу, і повернемо Ісламу та мусульманам їх велич, впущену багато років тому.

У завершення, мій брате, ми не приводили спростування з доказами з Книги Аллаха і Сунни Його Посланця ﷺ, боячись, що Умма увійде в оману, навпаки, привели вам доводи перед Аллахом! Оскільки Ісламська Умма набагато свідоміше, щоб увійти в оману через безглузді промови… А вимоги мільйонів по всьому світові встановити державу Халіфат – Праведний Халіфат – ніщо інше, як краще тому свідоцтво. А інакше, як іще пояснити підняття стягу Посланця Аллаха ﷺ – стягу Укаб (Ля іляха ілляЛлах Мухаммад расулюЛлах), чорного стягу по всьому світу руками мильйонів зі Сходу, де Індонезія, проходячи гордий Шам, заходячи по дорозі у Єгипет-Кінана та Судан, і завершуючи Марокко. Хіба усе це не висловлює сум Умми про правління Ісламом у затінку держави Праведного Халіфату за методом пророкування на чолі з Хізб ут-Тахрір і його аміром – великим вченим Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта? Чи будете ви, авторе статті, разом із голосним рухом Умми, або ж проти нього – і тоді воно висмикне вас?!

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ ٢١

«Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не відає про це» (12:21).


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Четвер, 21 Зуль-хіджа 1435 р.х.
15/10/2014
№ H.T.S. 47/2014

Головне меню