Хто докладає багато зусиль у встановленні системи на основі Ісламу, того судять, а хто тримає в руках зброю – до тих підлещуються! Тьху на вас і на вашу систему невір’я!

Судан
Друкарня

Влада Порт-Судану ініціювала привід на суд двох устазів: Алі Бабікура Мухаммада Мухтара та Хаді Мухаммада Усмана. Причиною того, що ці люди постали перед кримінальним судом центрального району Порт-Судану, послугувало те, що вони роздавали прокламацію, видану Хізб ут-Тахрір в Судані під заголовком «Накладання заплат на існуючу конституцію - поглиблення кризи. І заміна її на конституцію, яка ґрунтується на ісламській акиді, є обов’язком мусульман».

Їм інкримінується стаття 63 кримінального кодексу, яка каже: «Заклик до протидії державній владі шляхом насилля або організованої злочинності карається тюремним ув’язненням на термін до 3 років, або штрафом, або двома покараннями одночасно».

Які ж безглузді справи цього режиму!

Вони стягують з людей за ненасильницькі політичні дії!

Воістину, Хізб ут-Тахрір дотримується у своїй діяльності ненасильницького шляху не з причини страху, а з причини слідування методові Посланця Аллаха ﷺ у політичних справах.

Проте, влада Судану арештовує братів цього Хізбу і доставляє їх у свої підступні суди. Ми кажемо «підступні» переконано, тому що і далекий, і близький знають, що Хізб ут-Тахрір не застосовує фізичної сили у роботі зі змінення суспільства. Навпаки, він застосовує лише політичні та розумові дії у своєму прагненні до зміни.

Воістину, у цій справі, на якій стоїть Хізб ут-Тахрір, - порятунок Умми від панування невірного імперіалістичного Заходу! І в цій справі – її велич та слава! І, воістину, ця справа становить собою щире відношення, про яке казав нам Посланець Аллаха ﷺ:

Від Таміма ад-Дарій передається, що Пророк ﷺ сказав:

«Релігія – це щире відношення (насиха)!». Ми спитали: «У відношенні до кого?». Він сказав: «У відношенні до Аллаха, до Його Книги, до Його Посланця, до правителів мусульман і до простих мусульман!», приводит Муслим.

І в той самий час, як цей злочинний режим арештовує і доставляє на суд носіїв заклику, які дотримуються політичних дій, ми спостерігаємо, як цей самий режим підлещується до озброєних формувань, надаючи їм поблажливість, щоб догодити їм. Ось наприклад, агент Америки Табо Мбекі роз’яснює те, що президент республіки забезпечив його необхідними гарантіями для співучасті озброєних формувань у сумнозвісному «внутрішньому діалозі».

Воістину, ми в Хізб ут-Тахрір в Судані, разом зі своїми братами в усьому світі, міцно впевнені у необхідності зміни ганебної реальності, у якій живуть мусульмани, і у необхідності відновлення величі Умми через відновлення ісламського образу життя за допомогою встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування.

Ця держава стане рятівником своєї епохи, і ми не зіштовхнемося у ній з арештами, і не зіштовхнемося зі знущаннями підступних судів, і дізнаються тоді гнобителі, до чого приведуть їх дії!


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані
Середа, 08 Рабі ус-сані 1436 р.х.
28.01.2015
№ H.T.S. 11/2015

Головне меню