Хізб ут-Тахрір Вілаят Судан пропонує своє бачення аграрної політики у затінку держави праведного Халіфату

Судан
Друкарня

Хізб ут-Тахрір Вілаят Судан сьогодні, у суботу 31 січня 2015 р., провів політичний форум у Залі асоціації фермерів міста Гедарефе під назвою «Сільське господарство між несправедливістю податків та митами з обробітку».

На форумі були присутні спеціалісти з асоціації фермерів міста Гедарефе, міністерства сільського господарства, викладачі аграрного університету Гедарефе, представники сільськогосподарських фінансових установ, а також – велика кількість простих зацікавлених осіб та ЗМІ. На форумі було дуже багато спілкування, обміну думками, було чутно такбіри, які проголошувала Умма із закликом до повернення Ісламу у життя, у справи людей. Також в обговоренні теми взяли участь різноманітні незалежні газети, друковані видання та радіостанції міста, а також – шановані особистості, відомі як спеціалісти в області юриспруденції, які так само ставили свої питання.

На цьому форумі Хізб ут-Тахрір виклав свою пропозицію у ході трьох доповідей:    

1. Доповідь на тему «Сільське господарство – багатство людини» підготував Мухаммад аль-Хасан – член Хізб ут-Тахрір. У своїй доповіді він розповів про важливість сільського господарства і про те, як досягається розвиток у цій області, вказуючи на величезну значущість сільськогосподарського багатства, яким володіє Судан.

2. Доповідь на тему «Сільськогосподарська політика: наполегливість у повторенні помилок» підготував інженер сільського господарства аль-Башир Ахмад – член ради Хізб ут-Тахрір в Судані. У своїй доповіді він повідомив про те, які збори стягує уряд з сільського господарства, які мита та податки він увів, обтяживши цим фермерів і саме сільське господарство. Він детально роз’яснив факт провальних дій уряду стосовно сільського господарства, оскільки уряд дивиться на сільське господарство та сільгоспугіддя як на джерела податкових надходжень і у поті чола займається вимаганням, після чого робить сільськогосподарський сектор легкою здобиччю для лихварських банків.

3. Доповідь на тему «Аграрна політика у затінку держави праведного Халіфату», у якій інженер Мухаммад Хашим – помічник офіційного представника Хізб ут-Тахрір в Судані – роз’яснив спосіб встановлення аграрної політики зі свідомої точки зору на основі акиди Умми – акиди великого Ісламу. Також він роз’яснив, який підхід до цих великих багатств має держава праведного Халіфату, основана за методом пророкування. Він роз’яснив, як Халіфат забезпечує продовольчу достатність, використовуючи наявні засоби сільського господарства, проводить політику кращого поводження з людством і є державою, яка володіє престижем та лідерством у світі.


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Судан
Субота, 11 Рабі ус-сані 1436 р.х.
31.01.2015
№ H.T.S. 12/2015

Головне меню