Скасування опікунства (вілая) в одруженні — це заміна законів Аллаха та руйнування згуртованості інституту родини

Судан
Друкарня

Запропонований у парламенті Судану проект поправок до конституції дозволив укладання шлюбу між чоловіком та жінкою по взаємній згоді та безпосередньому вступу у подружні відносини або через представництво по досягненні законного повноліття.

Голова надзвичайного комітету по розгляду питань щодо внесення конституційних змін Бадрія Сулейман заявила про направлення вченим Судану, національній розвідці та безпеки, а також Конституційному та вищим судам та правовідам запрошень, щоб вислухати їх думку по поправкам, що вносяться, повідомила кувейтська газета «Аль-Джаріда» від 14.02.2017.

Дані поправки анулювали згоду опікуна (валія) на укладання шлюбу і надали доньці право самостійно видавати себе заміж без згоди та схвалення опікуна. Це положення суперечить шаріатському закону згідно словам Посланця Аллаха ﷺ:

أَيُّمَا امْرَأَةٍ نَكَحَتْ بِغَيْرِ إِذْنِ وَلِيِّهَا فَنِكَاحُهَا بَاطِلٌ

«Якщо жінка виходить заміж без згоди свого опікуна, то її нікях недійсний!».

Ці поправки точно відповідають результатам кампанії «Національний діалог» — американському проекту секуляризації країни, як і переслідують вивід Ісламу із останнього його оплоту у Судані — питання одруження!

О мусульманки!

Такими є плоди американського проекту у Судані, що «Національний діалог», а саме: скасування опікунства при одруженні, відкриття широких дверей для вступу у фіктивний шлюб і тому подібне. Не мовчіть перед цим жахливим злом, яке зруйнує згуртованість інституту родини, а також є прикладом поширення розпусти та аморальності у суспільстві!

Шлюб є одним із аспектів громадського життя, який Іслам регулює за допомогою своїх законів, наділяючи його святістю та розцінюючи його як покірність, через яку людина наближається до свого

Господу. Більше того, Іслам визначив умови та основи шлюбу і назвав це суворим заповітом (угодою).

Через ці поправки відносно одруження уряд створює атмосферу для прийняття «Конвенції розпусти» (CEDAW). Проте їм не вдасться зробити це, оскільки Хізб ут-Тахрір докладає зусиль вдень та вночі для викриття проектів невірного колонізатора та його маріонеток, а також для того, щоб втілити у життя проекти — Праведний Халіфат за метолом пророцтва, який стане втілювати Шаріат у суспільстві, формуючи його на чистоті та цноті.

وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ وَلا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبِيلِهِ ذَلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«Таким є Мій прямий шлях. Слідуйте по ньому і не слідуйте іншими шляхами, оскільки вони зіб’ють вас з Його шляху. Він заповідав вам це, може бути, ви побоїтесь» (6:153).


Офіційний представник Хізб ут-Тахрір
Судан – жіночий відділ
Субота, 21 Джумада аль-уля 1438 р.х.
18.02.2017 р.
№ H.T.S. 03/1438

Головне меню