Народ Єгипту та Судану між собою зв’язує не річка Ніл, а Іслам

Судан
Друкарня

Різноманітними ЗМІ була оприлюднена спільна заява єгипетського міністра закордонних справ Самєха Шукрі та його колеги із Судану Ібрагіма Гандура, здійсненої на тля ескалації ображань та сперечань між деякими суданцями та єгиптянами , щодо неприйнятність подібних відносин ані при яких обставинах з боку будь-якої із двох братських країн та народів.

У заяві говориться: «Міністри дійшли до повної згоди з приводу культури, історії та цивілізації кожної із країн, і вони вірять , що річка Ніл стала джерелом життя обох народів та скріпила узи їх братерства та спільної долі протягом сторіч».

На протязі тривалого часу штучно сіється ворожнеча між Єгиптом та Суданом, які на початку є частиною однієї Умми, роздробленої колоніалізмом на багато країн. Єгипет та Судан були одним вілаятом у складі держави Халіфат. Проте британці приложили руку у відокремленні Судану від Єгипту під приводом права на самовизначення, після чого була відокремлена і південна частина Судану, ставши самостійною міні-країною . Причиною усього цього є те, що нинішні правителі Єгипту та Судану є не більше ніж інструментом у руках безбожного західного колонізатора. Ці правителі бажають, щоб фітна та суперечливі питання між єгиптянами та суданцями , такі як «трикутник Халаіба», умножались та пускали корені. Навіть коли вони говорять про те, що пов’язує два народи, вони не говорять про реальний зв’язок, який робить їх єдиним цілим і надає сили перед обличчям ворога. Замість цього вони заявляють, що Ніл — це джерело життя для обох народів , які скріпили узи їх братерства та спільної долі!

Звертаючись до цих міністрів, їх уряду та населенню цих країн, ми заявляємо, що Єгипет та Судан між собою об’єднує дещо більше, аніж річка Ніл, а саме — їх релігія Іслам. Іслам є істинним джерелом життя для обох народів, який скріплює узи братерства , як сказав Посланець Аллаха ﷺ:

الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لا يَظْلِمُهُ وَلا يَخْذُلُهُ وَلا يَحْقِرُهُ

«Мусульманин мусульманину — брат, він не повинен утискати його, залишати його без допомоги та ставитись до нього з презирством», —

а також узи спільної долі народів Єгипту, Судану та усієї Ісламської Умми , позбавленої самостійності та яка перебуває у підкоренні жалюгідним правителям, що відчувають гордощі за страждання, принесені ними ісламському світу, які при цьому проявляють боягузтво перед своїми ляльководами . Ми знов заявляємо, що спільною долею Єгипту та Судану є об’єднання в єдиному Праведному Халіфаті за методом пророцтва, який покладе край кордонам Сайкс–Піко.

О народ Єгипту та Судану! Залиште марні справи та приєднуйтесь до діяльності по відновленню ісламського образу життя — встановленню Халіфату, зоб знов об’єднати ваші землі з рештою мусульманських територій та набути успіху в обох світах.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вам до того, що дарує вам життя» (8:24).

Ібрахім Усман (Абу Халіль)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
23 Джумадаас-сані 1438 р.х.
22.03.2017 р.

Головне меню