Заклик Хізб ут-Тахрір у Судані до учасників мітингу, зокрема , до жителів Судану, до мусульман — у цілому

Судан
Друкарня

 

Хвала Аллаху, мир та благословення Посланцю Аллаха!

 

Дорогі гості, ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Наш улюблений Пророк ﷺ встановив Ісламську Державу на розвалинах многобожжя, несправедливості та агресії. А тому справедливість, по шляху якої двинулась нова держава, поширювалась з величезною швидкістю. Посланець Аллаха ﷺ повідав, що продовженням його справи буде Халіфат. Він сказав:

كَانَتْ بَنُو إِسْرَائِيلَ تَسُوسُهُمْ الأَنْبِيَاءُ كُلَّمَا هَلَكَ نَبِيٌّ خَلَفَهُ نَبِيٌّ وَإِنَّهُ لا نَبِيَّ بَعْدِي وَسَتَكُونُ خُلَفَاءُ تَكْثُرُ، قَالُوا: فَمَا تَأْمُرُنَا؟ قَالَ: فُوا بِبَيْعَةِ الأَوَّلِ فَالأَوَّلِ وَأَعْطُوهُمْ حَقَّهُمْ فَإِنَّ اللَّهَ سَائِلُهُمْ عَمَّا اسْتَرْعَاهُمْ

«Ізраїльтянами управляли пророки. Кожного разу, коли помирав пророк, за ним приходив інший, а після мене не буде пророка. Проте будуть халіфи, і їх буде багато». У Пророка спитали: «Як накажеш нам вчиняти?», — і він відповів: «Дотримуйте присягу першого і потім знов першого, і віддавайте їм їх права. Воістину, Аллах спитає їх про те, що Він дав їм під паству (відповідальність)».

Після Пророка ﷺ прапор понесли праведні халіфи, які пропитались його вченням та послідували його шляху, а тому справедливо відносились до пастви і несли ісламський заклик усьому світу, щоб вивести людей із морока до світла. Всевишній відкрив їх зусиллями країни, люди приймали релігію Аллаха натовпами та розплавлялись у тиглі великого Ісламу, стаючи єдиною Уммою, як це повелів Господь світів:

إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ

«Воістину, ця ваша Умма (община) — Умма єдина. Я ж — ваш Господь. Поклоняйтесь же Мені!» (21:92).

Після праведних халіфів протягом багатьох сторіч справа Ісламу йшла по тому ж шляху: жоден прапор не піднімався над прапором Посланця Аллаха ﷺ в усьому мусульманському світі, що розкинувся на усіх континентах. Хоча Європа і воювала з Ісламом від імені християнства у часи Хрестових походів, їй усе ж таки не вдалось перемогти мусульман, і це вселило страх у їх серця, навіявши, що ісламська армія непереможна. А тому Захід усвідомив необхідність змінити план нападу на Іслам. Невірні зрозуміли, що сила Ісламу та мусульман полягає у їх політичній та духовній єдності у затишку єдиної держави, яка їх усіх об’єднує, — у державі Халіфат. Тоді вони вдалися до усіх огидних та хитрих способів та засобів, скориставшись деякими малодушними людьми із числа синів цієї Умми, вдавшись з їх допомогою до плану по руйнуванню держави. Отож, 28 Раджаба 1342 р.х. вони добились того, до чого прагнули — руйнування Халіфату руками злочинця сторіччя, сіоніста, що видавав себе за мусульманина, — Мустафи Кемаля. Потім вони розчленили нашу країну на жалюгідні маленькі країни і почали править ними системами невірного Заходу. Вони встановили у цих країнах своїх маріонеток, які втілювали їх плани та змови, а також піднімали прапори Сайкс –Піко після того, як зняли прапор Посланця Аллаха ﷺ аль-Укаб — прапор «Нема божества окрім Аллаха і Мухаммад — Посланець Аллаха». Закони Аллаха зникли з обличчя землі, а замість них піднявся голос брехні. Умма була принижена та подавлена: кров мусульман стала дешевою, честь — розтоптаною, святині були спаплюжені, а Єрусалим за допомогою невірного Заходу опинися у полоні у євреїв. Мусульманські правителі абсолютно недбайливі до проблем своїх народів. В оточення синів єдиної Умми просочився етнічний та міжмазхабний розбрат, і вони почали воювати один з одним через самі тривіальні причини, ослухуючись свого Господа та прагнучи до вдоволення американців та інших невірних.

Ось вже дев’яносто шість років Умма живу у ненормальних умовах без халіфа. Нема халіфа, у той час як Посланець Аллаха ﷺ говорить:

وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«Хто помре, не присягнувши правителю, помре подібно тому, як помирали у часи невігластва».

Ось вже дев’яносто шість років Іслам вдалині від правління , політики, економіки та інших систем життя, через що наші країни поглинули розруха та порочність.

Ось вже дев’яносто шість років минуло з тієї миті, як Умма втратила свою гордість та гідність, тому що ми стали такими, як про це сказав Умар аль-Фарук (р.а.): «Воістину, ми були приниженим народом, Аллах же звеличив нас через Іслам; тому як би ми не прагнули досягти величі інакше, аніж через те, чим нас звеличив Аллах — Він нас принизить».

Дорогі брати та сестри! Дорогі гості, присутні на цій площі! Ми, Хізб ут-Тахрір у Судані, звертаємось до вас, а за допомогою вас — до усього нашого народу у Судані, і звертаємось до мусульман в усьому світі через цей заклик! Ви знаходитесь в очікуванні приходу зорі порятунку від цих режимів гніту та приниження і з нетерпінням чекаєте ісламського правління у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва … Так працюйте разом з Хізб ут-Тахрір — путівником, який не обманює своїх послідовників. Адже ви вже переконались на практиці у правдивості його слів та дій у тому, що він не очікує від вас ані нагороди, ані вдячності . Навпаки, Хізб сподівається тільки на нагороду Господа, як і прагне до Його вдоволення через втілення Його законів на землі у відповідь на слова Аллаха:

فَلا وَرَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

«Але ні, клянусь твоїм Господом! Вони не увірують, доки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати у душі утискання від того рішення і не підкоряться повністю» (4:65).

Так покажіть же Всевишньому благо, яке таїться в вас, і скиньте з ваших плечей гріх смерті часів невігластва. Адже ніхто із нас не позбавить себе від цього гріху, окрім як за допомогою серйозної діяльності по втіленню втраченого вінця усіх обов’язків — Праведного Халіфату за методом пророцтва.

Дорогі брати та сестри, невже ви міняєте проект Господа світів на американський проект, що прагне зміцнити явну світськість та розірвати решту частини Судану?! Невже ви згодні, щоб вами правили світськістю та видалили Іслам із вашого життя?! Невже ми промовчите перед розривом решти частини Судану, як був до того відірваний від нього Південь?!

Ні, клянусь Аллахом, ви не погодитесь з цим і не дозволите статися цьому! І навіть якщо нас обдурили у минулому під видом Ісламу та відокремили при цьому Південь від нашої країни, то ми не дамо використати нас удруге в американському проекті під назвою «Національний діалог» та у його сатанинських досягненнях на кшталт «Уряду національного перемир’я» — хрещеного батька (тобто передодня) світськості та розчленування, до якого веде уся ця змова.

Нам не вийти із цього порочного кола без серйозної діяльності пліч-о-пліч із сумлінними на шляху відновлення ісламського образу життя особистостями із Хізб ут-Тахрір через встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва після часів диктаторського тиранічного правління, в яких ми сьогодні живемо. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثُمَّ تَكُونُ مُلْكًا جَبْرِيَّةً، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ نُبُوَّةٍ، ثُمَّ سَكَتَ

«… Потім наступить період правління зла та насильства, який триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім знов наступить період Халіфату, заснованого на методі пророцтва». Потім він замовчав». Всевишній Аллах обіцяв нам встановлення Халіфату за зміцнення на землі. Він сказав:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الأرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас які, які увірували та робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір
Судан
25 Раджаба 1438 г.х.
22.04.2017 р.

 

Головне меню