Відповідь на статтю «Хізб ут-Тахрір та гребля «Відродження»

Судан
Друкарня

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятух, шановний брате Алі Мірагні!

Ми відповімо на Ваші слова, опубліковані суданською газетою «Altayar» 5 листопада 2017 року.

По-перше, ми дякуємо Вам за інтерес до теми брошури «Гребля «Відродження», битва за воду… халатність правителів та обов’язок Умми». Також ми вдячні Вам за Вашу примітку на адресу Хізб ут-Тахрір, де Ви згадали, що дана проблема не є політичною, хоча вона у корні є такою.

По-друге, ми — політична партія, в основі якої лежить ісламська акида, ми ґрунтуємо усі свої рішення та висновки на світогляді Ісламу. Дана брошура не є науковим дослідженням, навпаки, це — політичний погляд на ситуацію. Ми не знаходимось у боці від проблем нашої Умми, навпаки, ми розділяємо з нею усі її проблеми та розкриваємо змови проти неї.

Ми не згадали про «теорію змови», коли сказали про небезпеку греблі, а саме — що вона може рухнути, ми лише опирались на слова експертів. Найбільш серйозною проблемою є відсутність публікацій експертів у цьому зв’язку (матеріалів трибічної комісії по оцінці греблі «Відродження»). Експерти відзначили деякі зауваження, про що ми згадали на 38-й та 39-й сторінках брошури. Що стосується експертів, які підтримують будівництв цієї греблі, то вони слідують за урядом Єгипту та Судану; вони подібні придворним вченим, словам яких не варто довіряти.

Якщо гребля не несе загрози, тоді для чого потрібні експерти та консультанти?! Остання проблема у цьому питанні полягає у тому, що немає ніякої «теорії змови». Починаючи з утворення першої Ісламської Держави і до Судного дня вороги Ісламу будуть плести змови проти мусульман. І такі слова, як «теорія змови», є частиною цієї змови.

На завершення ми просимо Вас, дорогий брате, зв’язатися з нами та обговорити дане питання у рамках ісламської акиди, а також обсудити надану нами брошуру про греблю «Відродження», в якій розкривається бездіяльність єгипетського та суданського урядів у питаннях вод Нилу.

Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
Понеділок, 17 Сафара 1439 р.х.
06.11.2017 р.

Головне меню