Прокляття під назвою «бюджет». Щорічне покарання з новими податками та зборами від суданського уряду

Судан
Друкарня

Парламент Судану у середу 27 грудня 2017 року одностайно схвалив проект бюджету на 2018 рік, який, м’яко кажучи, є прокляттям, що спіткало народ Судану. Уряд підняв митний податок з 6,9 до 18 доларів США, у результаті чого ціни на імпортований товар зросли на 300%.

Це також проявилось у підняття цін на хліб, газ, електроенергію і усе, що зв’язано з життям суданців, а також податки та збори, які уряд стягує з бідних жителів, щоб із цього витрачати на армію, чиновників, радників, а також для підкупу політиків згідно з політичними квотами так званого «уряду національної єдності».

Цей злощасний бюджет приймається кожен рік після візиту МВФ для того, щоб уряд Судану відкрито реалізовував приписи МВФ у скасуванні субсидій та обтяженні податками та зборами. Ми неодноразово попереджали про небезпеку слідування вказівкам МВФ, проте уряд Судану впав у цю оману. У результаті цього економіка була зруйнована і було порушено виробництво, що потягло за собою скорочення посівних земель і призвело до закриття багатьох фабрик та заводів.
Іслам роз’яснив, що замахування на економічне життя народу і такі поняття,як митний податок, є великим гріхом і несуть згубний результат. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لاَ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ صَاحِبُ مَكْسٍ

«Збирач податків ніколи не увійде до Раю» (Муслім).

У часи Посланця Аллаха ﷺ одна жінка скоїла зіна (перелюбство), і її закидали камінням після того, як вона призналась у скоєнні зіна. Посланець Аллаха ﷺ, схвалюючи її істинне покаяння, сказав:

فَوَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَقَدْ تَابَتْ تَوْبَةً لَوْ تَابَهَا صَاحِبُ مَكْسٍ لَغُفِرَ لَهُ

«Клянусь Тим, у Чиїй длані моя душа, вона принесла таке покаяння, що якщо б так само покаявся збирач податків, то навіть йому простили» (Муслім).

Будь-який злочин з боку системи, яка попирає права людей — гріх цього гірше і більше, аніж гріх жінки, що скоїла зіна, тому що це призводить до страждання людей, до руйнування родин і позбавляє людей нормального та гідного життя. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ دَخَلَ فِي شَيْءٍ مِنْ أَسْعَارِ الْمُسْلِمِينَ لِيُغْلِيَهُ عَلَيْهِمْ فَإِنَّ حَقًّا عَلَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى أَنْ يُقْعِدَهُ بِعُظْمٍ مِنْ النَّارِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ

«Хто втрутився у торгівлю мусульман,щоб підвищити ціни, — у Аллаха з’явилось повне право посадити його посеред вогню у Судний день» (Ахмад).

Основна причина усіх цих лих — це система, яка втілюється урядом, і спосіб, на основі якого чиновники вирішують проблеми. Було доведено і роз’яснено, що уряд не зможе досягти економічної та політичної стабільності, і лише Халіфат здатен проявити належну турботу про прожиток людей та їх життя. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ تَرَكَ مَالاً فَلِوَرَثَتِهِ وَمَنْ تَرَكَ كَلاًّ فَإِلَيْنَا

«Хто залишив майно або право, то це — спадкоємцю, а хто залишив тягар або борг, то усе це — мені» (Бухарі, Муслім).

Звідси виходить, що слабкий, який має борг, потребує турботи та забезпечення. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

«Правитель є пастирем, який несе відповідальність за свою паству» (Бухари).

Тому лише Праведний Халіфат зі своєю чудовою економічною системою здатен стабілізувати економіку Судану, та й усього світу у цілому.

О народ Судану! Чому ви терпите це утискання, у той час як ви — краща община, виведена перед людьми? Чому ви не працюєте над зміненням порочної реальності, опираючись лише на Іслам — систему від вашого Господа? Всевишній Аллах сказав:

إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ

«Воістину, Аллах не змінює положення людей, доки вони не змінять самих себе» (13:11).

Закони Шаріата багаті, у них є рішення усіх проблем життя,так чому ви не ведете діяльність по відновленню ісламського образу життя, який позбавить вас від зубожіння та нестачі у житті?!

Ми, Хізб ут-Тахрір/Судан, продовжуємо застерігати вас від усіх цих лих і говоримо вам, що рішення ваших проблем станеться лише з допомогою втілення Ісламу в обличчі Праведного Халіфату, правління у якому здійснюється за методом пророцтва. Покваптесь до його встановлення, і ви на власні очі побачите благо цього, адже це — закони Аллаха, Господа світів. Всевишній Аллах сказав:

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلا يَضِلُّ وَلا يَشْقَى * وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا

«Хто послідує Моєму вірному керівництву, не опиниться заблудшим та нещасним. А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а у День Воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:123,124).

Ібрахим Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
Субота, 12 Рабі ус-сані 1439 р.х.
30.12.2017 р.

Головне меню