О жителі Судану, встановіть правління Аллаха, щоб відрубати простягнуті руки Америки

Клуби диму з посольства США у Хартумі 14 вересня 2012 року у час акції протесту проти антиісламського фільму. Від (AFP/File)

Судан
Друкарня

Америка внесла Судан у списки країн, які викликають стурбованість у дотриманні релігійних свобод.

07.01.2018 інтернет - видання «sudantribune.net» опублікувало офіційну відповідну заяву представника МЗС Карібалли Хадара, де він сказав: «Це рішення іде врозріз з позитивними відгуками, отриманими Суданом від нових лідерів світових релігійних організацій: архієпископа Кентерберійського, спеціального посланця по сприянню свободі релігії за межами ЄС та делегації Конгресу США». Представник МЗС також згадав про візити у Судан представника комісії США по міжнародній релігійній свободі та голови Ефіопської православної церкви. Карібалла Хадар високо оцінив рівень безпеки, свободи, дотримання прав християн. Також він підкреслив, що у Судані нараховується 844 церкви, 319 учбових закладів та біля 173 культурних центрів та центрів з охорони здоров’я.

Уряд Судану чудово усвідомлює, що означають релігійні свободи згідно американському розумінню. Ці свободи зводяться до двох пунктів:

1) Скасування шаріатських законів, пов’язаних або з покаранням за перелюбство (бичування, закидання камінням), віровідступництв, або з діленням спадку, шаріатським одягом і т.д., тобто скасування законів, підтверджених Кораном та Сунною.

2) Дозвіл невір’я та атеїзму на законодавчому рівні. З боку Америки відбувається тиск, скерований на те, щоб уряд Судану дозволив людям змінювати свою релігію. Закон Франка Вольфа про свободу віросповідання примушує держави дозволити людям релігійну свободу та атеїзм, а не карати їх за це.

У заяві суданського МЗСу простежується приниження та покора режиму перед невірними. Режим постійно знаходиться у пошуках їх вдоволення. У якості прикладу, деякі із уряду були згодні навіть на відмову від решти інших шаріатських законів і усе це — заради вдоволення Америки. Сама Америка не бажає Ісламу як системи законів для суспільства, навпаки, вона прагне зірвати навіть останнє фігове листя, яким прикриваються правителі мусульманських країн. Іншими словами, намагаючись надати легітимності своєї влади у якості ісламських правителів, вони заявляли, що втілюють закони Ісламу (навіть якщо брали невелику їх частину), але Америка хоче скасувати абсолютно усе, що має хоч якесь відношення до Шаріату.

16.11.2017 заступник державного секретаря США у ході свого візиту почав вимагати від суданського уряду внести змінення у закони про покарання за перелюбство, віровідступництво, у закони спадкування і т.п. 31.05.2015 у газеті «HumanRightsWatch» була опублікована стаття під назвою «У Судані необхідно скасувати смертну кару через забиття камінням». Дениель Бекеле, директор Відділу Африки у газеті «HumanRightsWatch», пише: «Недозволено забивати камінням кого-небудь до смерті. Судан повинен негайно реформувати свої дискримінаційні закони, зокрема — смертну кару і те, що пов’язано з тілесними покараннями». 17.12.2017 посольство США у Хартумі почало вимагати від суданського уряду внести поправки або повністю скасувати 152 статтю кримінального кодексу, яка стосується невідповідного до законів Шаріату одягу.

Уряд Судану вжив конкретні кроки у цьому напрямку. 23.05.2017 державний секретар міністерства юстиції Судану Тахані Тур Алдба довела до відома представника комісії США по міжнародній релігійній свободі, що уряд взявся за поправки статей кримінального кодексу згідно з міжнародними пактами. Поправки зачеплять статтю про носіння непристойного одягу та статтю про релігійні права та культи. Міністр юстиції Судану взявся замінити покарання за подружню зраду у виді забивання камінням на повішання.

Екс-міністр культури Судану заборонив обговорювати релігійні питання на ринках та у громадських місцях. Проте пропаганда необхідності внесення поправок у шаріатські закони ведеться з усіх каналів та форумів. Усе це яскраво відображає прагнення уряду будь-якою ціною добитися вдоволення невірних. Це дозволило деяким людям набратися зухвалості та змінити свою релігію, прикладом тому слугує випадок, що стався 07.05.2017, коли у м. Омдурман юнак подав до суду, щоб йому дозволили змінити Іслам на іррелігійність. Ми у черговий раз переконуємося в істинності слів Всевишнього:

وَلَن تَرۡضَىٰ عَنكَ ٱلۡيَهُودُ وَلَا ٱلنَّصَٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمۡ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватись їх релігії» (2:120).

О жителі Судані, з кожним днем ви переконуєтесь у тому, що Хізбут-Тахрір не перестає бути щирим радником для вас, вирішувати проблеми Умми та викривати змови ворогів. Так чому ви досі не сприймете його наставляння, щоб набути успіху в обох світах? Адже лише Халіфат здатен зупинити зло та злочини Америки, тільки він несе справедливу систему для життя. Так надайте допомогу Хізбут-Тахрір у встановленні Халіфа який здатен відрубати простягнуті руки Америки:

وَقُلِ ٱعۡمَلُواْ فَسَيَرَى ٱللَّهُ عَمَلَكُمۡ وَرَسُولُهُۥ وَٱلۡمُؤۡمِنُونَۖ وَسَتُرَدُّونَ إِلَىٰ عَٰلِمِ ٱلۡغَيۡبِ وَٱلشَّهَٰدَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمۡ تَعۡمَلُونَ

«Скажи: «Трудіться, і побачать ваші діяння Аллах, Його Посланець та віруючі. Ви предстанете перед Знаючим сокровенне та явне, і він повідає вам про те, що ви робили» (9:105).


Ібрахім Усман(Абу Халіль)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Судан
Середа, 23 Рабі ус-сані 1439р.х.
10.01.2018 р.
№ H/T/S/23/ 1439

Головне меню