Виступ офіційного представника Хізб ут-Тахрір у вілаяті Судан на прес-конференції, проведеної у суботу в «Агентстві новин Судану» (SUNA)

Судан
Друкарня

З іменем Аллаха Одного Єдиного, Самодостатнього! Йому належить правління і до Нього повернення! Сказав Всевишній:

وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْماً لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50).

Мир і благословення Посланцю і милості світам, який встановив правила благого правління і утвердив після себе Халіфат за методом пророцтва для захисту релігії і управління людьми на підґрунті законів Господа світів! Мир і благословення Аллаха йому, його родині і сподвижникам, а також тим, хто послідував його методу до Судного Дня.

Шановна аудиторія!

Мир вам, милість Аллаха і Його благословення!

На початку цієї конференції ми хочемо виразити співчуття родичам тих, хто був вбитий від рук бандитів старого режиму. Ми просимо Аллаха Всевишнього прийняти їх діяння і дарувати їм Рай, а також просимо дати зцілення нашим пораненим.

Ми — Хізб ут-Тахрір у Судані, — усвідомлюючи відповідальність за нашу Умму та її розвиток на підґрунті акиди великого Ісламу, не хочемо, щоб жертви нашої молоді виявились марними, були відведені убік, адже вони віддали свої життя, а також усе найдорожче і найцінніше заради змін у країні, у зв’язку з чим, виражаючи свою думку, говоримо наступне:

Перше. Ми вітаємо цю благословенну революцію, яка виступила проти тиранії і утискань, тим самим довівши, що Умма, особливо молодь, незадоволена тиранією. Ми нагадуємо, що Хізб ут-Тахрір у Судані іще 6 жовтня 2018 р. виступив з кампанією під назвою «Істинні зміни є фардом і обіцянкою». Ця кампанія усе іще продовжується, і вона буде вестись доти, доки не прийдуть реальні зміни у країні, якими буде задоволений наш Господь Всевишній, доки благородна Ісламська Умма не позбудеться від кайданів, які на неї начепив невірний колонізатор.

Друге. Необхідно надати справедливій відплаті тих, хто брав участь у вбивстві протестуючих. Їх треба надати гласному і негайному суду, тим самим залікувати рани у серцях віруючих.

Третє. Усіх, хто скоїв злочин проти цієї країни, усіх, хто замішаний у корупції, усіх, хто набув собі чуже майно не по праву, необхідно надати справедливому суду і судити згідно законам великого Ісламу. Це треба зробити невідкладно і продовжувати суди доти, доки вкрадене майно і відняті права не будуть повернуті їх володарям.

Четверте. Необхідно судити усіх злочинців, які підписали Найвашську угоду, починаючи з цього цапа відбувало (Умара аль-Башира), який відокремив від Судану південь країни. Необхідно судити членів «Національного конгресу» і «Народної армії звільнення Судану», а також усі політичні сили, які злочинним шляхом дістались до влади.

П’яте. Необхідно провести переоблік усього громадського майна: нафти, корисних копалин, морських портів, шляхів сполучення і т.д. Необхідно покінчити з усіма незаконними угодами і надати можливість мусульманам вилучати вигоду із цих ресурсів як у виді сировини, так і прибутку. Держава повинна надати турботу фермерам, скотарям, володарям заводів, технічним робітникам і т.д.

Шосте. Необхідно покінчити з усілякою залежністю від іноземних сил. Неможна іти в обійми колонізаторських держав, як і не можна потурати лихварським банкам колонізаторів.

Сьоме. Необхідно дотриматись єдності озброєних сил держави. Ми застерігаємо від формування багатьох центрів командування озброєних сил та інших озброєних формувань, як би ці центра не називались. Окрім того, необхідно негайно вивести суданські війська із Ємену .

Восьме. Немає ніяких гарантій тому, що нинішня військова рада не стане опорою для повернення колишнього режиму. Згідно Шаріату неможна, щоб військову утворення (озброєні сили) було при владі, тому що воно повинно займатись військовими справами, захищати Умму і піднімати стяг джихаду. Тому озброєні сил повинні передати владу Уммі, щоб вона обрала чоловіка, який присягне на Книзі Аллаха і Сунні Його Посланця ﷺ, щоб він став халіфом мусульман.

Дев’яте. Істинні зміни будуть досягнуті лише після того, як режим вирвуть з корінням, щоб кров шахідів не була пролита марно, а зусилля благословенної революції не пішли прахом. Режим повинен бути знищений з усіма його символіками і інститутами, після чого повинна бути встановлена така система, яка не суперечить Ісламу, система, якою задоволений Аллах, при якій наше життя нарешті набуде спокою, яка буде відповідати нашій акиді і законам, що виходять із неї, адже лише Халіфат вирішить усі наші проблеми неупередженим чином, бо його закони надані Аллахом Всемогутнім. Аллах Великий вирішив, що будь-які закони, окрім Його законів, невігласні, сказавши у Корані:

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ ۚوَمَنْأَحْسَنُمِنَاللَّهِحُكْمًالِّقَوْمٍيُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50).

Нам необхідний Халіфат за методом пророцтва, про прихід якого після часів тиранії нас обрадував Посланець Аллаха ﷺ, сказавши:

ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً جَبْرِيَّةً فَيَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَكُونَ ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا ثُمَّ تَكُونُ خِلاَفَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ نُبُوَّةٍ

«... Потім прийде тиранічне правління, яке проіснує стільки, скільки захоче Аллах, після чого Аллах прибере його. Потім прийде Халіфат за методом пророцтва».

Ми у Хізб ут-Тахрір підготували повне бачення того, якою повинна бути Ісламська Держава, системи її правління, економіки, соціальної сфери і освіти згідно методу держави Халіфат. Також ми приготували ясне уявлення внутрішньої і зовнішньої політики цієї держави, її адміністративного апарату, що відповідають інтересам населення. Докладні деталі до цього так само розроблені і готові до застосування. Проект Конституції Халіфату таким чином складається із 191 статті, виведених згідно здоровому іджтіхаду із Книги Аллаха і Сунни Його Посланця ﷺ, а також із того, на що вони вказують. Ми пропонуємо цей проект Уммі для його вивчення і подальшого застосування.


Ібрагім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
Субота, 14 Шабана 1440 р.х.
20.04.2019 р.
№ H.T.S. 47/1440

Головне меню