Погляд Хізб ут-Тахрір на те, що відбувається у Судані

Судан
Друкарня

Виходячи із відповідальності за Умму та її розвиток на основі акиди Ісламу, а також у пам’ять наших дорогих братів, які поклали свої душі на вівтар змін, ми заявляємо наступне:

1 — Ми вітаємо сьогоднішню благословенну революцію проти несправедливості і тиранії, яка довела, що Ісламська Умма, зокрема — мусульманська молодь, відмовляється миритись зі сваволею. У зв’язку з цим хотілось би нагадати про те, що 6 жовтня 2018 року Хізб ут-Тахрір у Судані запустив кампанію під назвою «Реальні зміни — обов’язок і обіцянка», яка буде тривати доти, доки не здійсняться реальні зміни, якими буде задоволений Всевишній Аллах і які звільнять благородну Ісламську Умму від оков безбожного колоніалізму.

2 — Для досягнення реальних змін, а також, щоб уникнути зрадницького ставлення до наших мучеників і поразки цієї благословенної революції, необхідно усіма зусиллями викоренити увесь правлячий режим з усіма його законами, інститутами і символами, і встановити з ухвалення усіх мусульман систему, якою буде задоволений Всевишній Аллах. Необхідна система, яка буде ґрунтуватись на ісламській акиді, зможе гарантувати безпеку нашого життя і неупереджено вирішити наш проблеми,оскільки закони цієї системи походять від самого Всезнаючого і Мудрого, яки назвав усі інші закони, окрім Його законів, джахілійськими (невігласними). Всевишній Аллах говорить:

أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْماً لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Невже вони шукають суду часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50).

Ми говоримо про Праведний Халіфат за методом пророцтва, який зі слів Благородного Посланця Аллаха ﷺ прийде після тиранічного правління, із пекла якого Умма намагається нині визволитись. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Потім буде тиранія, яка буде з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її і прибере. Потім буде Халіфат за методом пророцтва», — і замовчав» (збірка хадісів Ахмада).

3 — Ми не упевнені у тому, що утворена Військова рада не є продовженням попереднього проамериканського режиму правління. Як відомо, Шаріат забороняє військовій структурі — озброєним силам — брати правління у свої руки. Навпаки, вона повинна виконувати свою задачу у захисті Умми і піднесенні стягу джихаду. У практичному плані ці військові сили повинні передати владу Уммі, щоб вона могла обрати гідного чоловіка, якому принесе присягу на Книзі Аллаха і Сунні Посланця и Аллаха ﷺ, щоб він став халіфом мусульман.

4 — Здійснити правосуддя і покарати тих, хто вбивав повстанців під час проведення ними мирних протестів. І суд над цими вбивцями повинен бути відкритим і невідкладним, щоб заспокоїлись серця віруючих людей.

5 — Провести суд над усіма злочинцями, які підписали угоду Ніфаша, починаючи з тих, хто зіграв роль ножиць, які відрізали південні провінції Судану, а саме — «Національний Конгрес» і «Народно-визвольний рух Судану» (НВРС), і закінчуючи усіма політичними силами, які отримали гроші за цей злочин, перебуваючи при владі.

6 — Відмовитись від допомоги будь-яких зовнішніх сил і колоніальних держав, а також від кабальних відсоткових кредитів колоніальних банків.

7 — Ми виступаємо за централізовану єдність озброєних сил у державі. Ми застерігаємо від децентралізованих озброєних угрупувань або згуртувань під будь-якими назвами,як і вимагаємо вивести суданській війська із Ємену.

8 — Провести інвентаризацію громадської власності (добуваючі корисні копалини галузі, морські порти, усі види комунікацій і т.д.) і скасувати усі недійсні по Ісламу контракти. Надати народу можливість використання об’єктів і користі цієї власності. Встановити таку державу, яка буде піклуватись про своїх громадян і служити на благо її підприємців в області сільського господарства, промисловості і тому подібного.

9 — Негайно притягти кожного, хто скоїв злочин у відношенні цієї країни, корупціонерів і розкрадачів громадського майна до справедливих судових розглядів на основі Ісламу, доки не повернуться розграбовані гроші і не будуть відновлені права їх володарів.

Хізб ут-Тахрір підготував комплексний проект ісламської держави — Праведний Халіфат з методом пророцтва,— де детально пояснюється система правління, економічна і соціальна системи, основи освітньої програми у державі Халіфат. Як і надав ясне бачення, яке пояснює внутрішню і зовнішню політику, а також державний устрій, який буде займатись забезпеченням інтересів людей, та інші деталі. Ми пропонуємо Уммі вивчити проект конституції, яка складається із ста дев’яноста статей, виведених за допомогою правильного іджтіхаду із Корану, Сунни, Іджма і Кияса, який був розроблений ісламською партією «Хізб ут-Тахрір», а потім розпочати його практичне запровадження в усіх сферах суспільства.


Ібрахім Усман (Абу Халіл)
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані
15 Шабана 1440 р.х.
21.04.2019
№ H.T.S. 48/1440

Головне меню