Немає гіршого пригноблення за заборону на поминання Ім’я Аллаха ﷻ у мечетях

Східная Африка
Друкарня

Хізб ут-Тахрір Східна Африка рішуче засуджує жорстоке вбивство по обвинуваченню у тероризмі 26-річного Ідріса Мухаммада, скоєне у його будинку в Бодені, Момбаса! Незабаром після цього, співробітники служб безпеки заявили, що деякі мечеті буде зачинено державою зважаючи на так звану «боротьбу з тероризмом». Нижче, ми б хотіли роз’яснити дану ситуацію:

Дані вбивства демонструють безжальність і бездушшя поліції, обов’язком якої є захист громадян, а не порушення їх безпеки. Нажаль, поліція, посилаючись на війну з терором, постійно здійснює нічні рейди по будинках без ордеру і дозволу суду у момент, коли мешканці сплять, і обстрілює підозрюваних, навіть якщо вони добровільно здаються! Вбивства відбуваються періодично часто, вони спіткали вже кілька будинків, зокрема будинки мусульман. Метою подібних вбивств є позбавлення родин молодого покоління, яке є опорою для своїх батьків.

Зачинення мечетей і контроль над релігійними групами вказує на те, що Кенія побила світовий рекорд у веденні війни проти Ісламу і мусульман. Ці дії спрямовані на те, щоб зупинити і загасити світло Ісламу в Кенії. Подібний прояв несправедливості до мусульман веде до гніву Аллаха ﷻ.

((وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللَّـهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا))

«Хто може бути несправедливіше за того, хто забороняє в мечетях Аллаха поминати ім’я Його і прагне зруйнувати їх?» [2: 114]

Хіба дані пригноблення, з якими зіштовхнулися мусульмани, не суперечать конституції Кенії, яку ви схвалюєте? Більше того, хіба вони не суперечать проголошеним демократичним закликам за свободу віросповідання і самовираження?

Ми заявляємо, що усе це ясно вказує на оманливу натуру демократії, а ті, хто визнає вигадану людьми конституцію, часто самі її порушують та ігнорують. Нажаль, ті, хто називає себе мусульманськими вченими, досі не розуміють, що демократія ніколи не захищатиме інтереси мусульман. Прояв жорстокості до мусульман є результатом прийнятого у жовтні 2012 року членами парламенту «Закону про попередження тероризму». Ми б хотіли відкрито заявити про те, що так звана «війна з терором» є однією з найнебезпечніших американських кампаній для ведення війн проти Ісламу і мусульман.

Ми заявляємо, що Іслам не порушує громадський лад, оскільки володіє сильними, ясними та очевидними думками, які переконують розум. Ці думки не приймають насилля і фізичного впливу для їх застосування в житті. На сьогоднішній день, політика капіталістичних органів правління є джерелом небезпеки та нестабільності у світі.

І у завершення, ми б хотіли сказати про те, що Іслам буде здійснювати правління в усьому світі як у політиці та економіці, так і в соціальній сфері, і тоді все людство стане свідком його милості.
 

Шабані Мваліму
Представник прес-служби Хізб ут-Тахрір Східна Африка
22 Зуль-када 1435 р.х.
17/09/2014
N0: 23/1435 AH

Головне меню