Розпорядження про збільшення заробітної платні є політичною жадібністю

Східная Африка
Друкарня

У той час, коли громадяни живуть у важких життєвих умовах, сенатори мають намір щомісячно привласнювати 2,4 млн. Вони також винесли пропозицію про надання коштів на придбання розкішних автомобілів. Ми, члени ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір Східна Африка, рішуче засуджуємо даний крок і хотіли б підкреслити наступне:

Ця пропозиція викриває жадібність демократичних політиків, які розглядають політику у якості певного «грошового проекту»!

Подібна жадібність проявляється не лише у сенаторів. У дійсності, вони наслідують поведінку членів парламенту, про що свідчать результати минулого року, коли члени законодавчого органу і сенатори збільшили розмір свого річного утримання, не дивлячись на обурення громадян відносно цього. На жаль, у деяких регіонах проходять страйки мед. робітників з вимогами про підвищення заробітної платні! Напрошується висновок, що політика демократії спрямована на задоволення вимог лише влади. Одне тільки це виявляє колосальну неспроможність демократичної політики, яка змішує політику з грошима, що у свою чергу не спонукає обраних за допомогою демократичних виборів політиків до щирого служіння своїм громадянам і виконання обіцяного ними під час демократичних виборів. Навпаки, їх єдиною метою є збагачення самих себе. Усе це суперечить політиці Ісламу, де правителі і політики допомагають своїм громадянам і задовольняють їх вимоги.

Дана дія завдає ще більше страждань більшості кенійців, рівень життя яких складає менше за один долар в день.

Нажаль, ці громадяни вимушені платити величезні податки, які, зрештою, опиняються в кишенях політиків! Такою є сутність політиків, які слідують капіталістичній ідеології і звикли душити народ величезними митами. Економісти підраховують, що 90% прибутку держави надходить у результаті оподаткування громадян! В Ісламі ж навпаки, чітко обумовлена специфіка появи прибутку, який не залежить від оподаткування. Якщо виникає подібна потреба, тоді накладається невеликий відсоток лише на тих, хто є платоспроможним.

Ми заявляємо, що Ісламська ідеологія є єдиною ідеологією, здатною виховати щирих політиків, які зобов’язані надавати допомогу своїм громадянам, а не просто підвищувати зарплатні.

Наприклад, в Халіфатській системі правління, тобто в Ісламській системі правління, Халіф (Правитель держави) не отримує заробітної платні, йому виділяються кошти для забезпечення основних потреб його родини, щоб він міг ефективно справлятися зі своїми обов’язками у ролі Правителя. Він не розглядається у якості робітника, як це має місце у відношенні правителів демократичних країн. Іслам вимагає від правителів прояву милосердя до своїх громадян, не пригноблюючи їх, як це відбувається в усьому світі у межах капіталістичної демократії.


Шабані Мваліму
Представник Прес-служби Хізб ут-Тахрір Східна Африка
13 Зуль-када 1435 р.х.
08/09/2014
N0: 22/1435 AH

Головне меню