Кампанія ЗМІ по приниженню мусульман у їх релігії

Австралія
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Мусульмани вкотре підпали під кампанію ЗМІ, скеровану на підрив їх релігії та їх приниження з одного боку, і нанесення шкоди їх взаємовідносинам з людьми, які живуть з ними у не мусульманському суспільстві, з іншого.

 

ЗМІ підняли питання про участь мусульман у святкуванні свят християн. Перш ніж прояснити закон шаріату по цьому питанню та виявити неспроможність кампанії ЗМІ, ми ясно заявляємо:

1. Незважаючи на те, що Іслам закликає до справедливості та добру при взаємодії з суспільством та підкоренню ісламським цінностям та настановам при будь-яких обставинах, тим не менш, він забороняє мусульманам святкувати свята, які мають відношення до вірувань та релігії кяфірів. Між цими двома вимогами нема ніякого протиріччя.   

2. Закони шаріату не знаходяться залежно від забаганок та бажань кяфірів, так само як вони не є об’єктом для тиску з боку ЗМІ та забаганок тих, хто керується інтересами своїх організації та асоціацій. Те, що заборонено Мухаммадом (с.а.в.), залишається забороненим до Судного дня, а що дозволив Мухаммад (с.а.в.), залишається дозволеним до Судного дня. І ані для кого, ким би він не був, недозволеним є втручатися до законів шаріату та викривляти шаріатські тексти, щоб задовольнити бажання якогось створіння у цьому світі або через страх перед ним.

О мусульмани:

Не мусульмани з числа християн влаштовують свято у ці дні, бо вони вважають їх днем народження Іісуса, сина Марії (а.с.). тим не менш, мусульмани у цілому знають, що відзначання свят невірних є харамом і тому утримуються від них. Але сумує серце мусульманина те, що він бачить, як деякі мусульмани беруть участь у цих святах, уподібнюючись їм чи схвалюючи їх традиції. Часто-густо це відбувається через те, що вони неосвічені щодо зв’язку цих свят та звичаїв з збоченими та викривленими віруваннями християн.

Шаріат встановив для мусульман їх власні дні свят, якими є Ід аль-Фітр та Ід аль-Адха, тому що це  передано Аль-Насаі від Анаса (р.а.), який сказав: «Пророк (с.а.в.) замінив ці дні кращими, а саме Ід аль-Фітр та Ід аль-Адха». Цими двома святами були скасовані свята джахілії. Ці два свята Ід аль-Фітр та Ід аль-Адха пов’язані зі світоглядом мусульман, який полягає у віруванні та проголошенні, що нема бога, окрім Аллаха. Лише Він гідний поклоніння, і лише Його накази заслуговують того, щоб їм підкорятися та ними обмежуватися.  

З іншого боку, свята християн у цілому та Заходу зокрема виходять з їх викривленої та збоченої доктрини стосовно Іісуса, сина Марії (р.а.) та древніх язичницьких римських традицій, які змішались з їх вже викривленим уявленням про Іісуса (р.а.). мусульмани не мають сумнівів у тому, що вірування християн відхилились від правильного шляху та послідовники цієї віри непокірні Аллаху. Аллахﷻ каже:  

لَّقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ ثَالِثُ ثَلَاثَةٍ

 «Не увірували ті, які кажуть: «Аллах є третім у троїці» (5:73)


لَّقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ

 «Не увірували ті, які сказали: «Воістину, Аллах – це Месія, син Мар’ям (Марії)».

Окрім цього, християни з приводу своїх свят прикрашають свої оселі, крамниці, школи та вулиці та проводять публічні церемонії у церквах та інших місцях, так само як і обмінюються подарунками, співають релігійні пісні для відзначення цієї події.

О мусульмани!

Шаріат рішуче заборонив мусульманам уподібнюватись кяфірам із числа християн, іудеїв і в іншій частині релігійних питань та церемоній. Імам Бухарі передає від  Абу Саіда Аль-Къудрі, що Пророк (с.а.в.) сказав: «Ви попрямуєте шляхом народів, які жили до вас, п’ять за п’яддю, лікоть за ліктем, так, що навіть якщо вони увійдуть до нори ящірки, ви підете за ними». Ми спитали: «О, Посланець Аллаха, ви маєте на увазі іудеїв та християн?». Він відповів: «А кого ж іще?».  

Отож, Пророк (с.а.в) заборонив слідувати за іудеями та християнами та засуджував тих, хто іде за ними та їх образом життя, уподібнюючись їх звичаям, традиціям, ритуалам та святкуванням. І це є однозначним доказом на заборонність мусульманам уподібнюватися до них. Шаріат підтвердив заборону такою рішучістю, що прирахував тих, хто уподібнюється кяфирам, до них, бо Пророк (с.а.в) сказав: «Хто уподібнюється якомусь народу, то він один із них»   (Ахмад та Абу Дауд).

Отож, мусульманам не дозволено святкувати свята кяфірів, включаючи християн та інших, так само як їм заборонено брати участь у цих святах при будь-яких обставинах, чи проводяться вони у громадських місцях або приватних, у церквах, школах або в інших місцях. Ця заборона включає до себе усі види обрядів та проявів, у яких мусульманин проявляє своє святкування цих дат, йдеться чи про обмін подарунками, привітання мусульман або прикрашання осель та крамниць.
 
О, Аллах! Встанови міцно свою релігію на землі та підсиль Іслам та мусульман. Чи донесли ми Твоє послання? О, Аллах. Будь нашим свідком.
 

9 Сафар 1434 р.х.
23.12.2012р.
Хізб ут-Тахрір
Австралія

Головне меню