Тоні Еббот “завершує” найдовшу війну Австралії після низького провалу

Австралія
Друкарня

Учора прем'єр-міністр Тоні Еббот наніс неочікуваний візит, відвідавши австралійських солдат на військовій базі Tarin Kot в Афганістані за підвищених заходів безпеки, щоб проголосити “кінець ” австралійської місії в Афганістані.

Він  проголосив, що місія австралійських озброєних сил в Урузгані завершиться до кінця цього року і більша частина австралійських солдат повернеться додому, у той час як близько 300 військових залишаться в Кандагарі і Кабулі для участі у невійськових операціях. Звертаючись до солдат, він заявив: «Найдовша війна Австралії добігає кінця, без перемоги і без поразки, але з тим, і ми сподіваємося на це, що Афганістан став краще після нашої присутності в ньому».

У зв'язку з цим Хізб ут-Тахрір в Австралії звертає увагу на наступні моменти:

1. Ця війна не була війною Австралії, як намагається подати прем'єр-міністр. Це була американська війна, яка велась заради американських політичних і економічних інтересів у регіоні. Австралія лиш користувалась Америкою заради своїх імперіалістичних планів, подібно до того, як Австралією користувалися у минулому інші імперіалістичні держави.

2. Ця війна є гучним провалом.

Не дивлячись на довгі 12 років, використання 20000 солдат, 40 загиблих, 260 поранених і близько 8 мільярдів витрачених грошей, ця війна провалилася. Всезагальним прогнозом є те, що постокупаційний Афганістан стане свідком повернення Талібану до влади.

Що стосується ситуації з безпекою, то встановлений США президент Хамід Карзай жорстоко розкритикував зусилля НАТО усього 3 тижні назад, сказавши: «На поприщі безпеки усі дії НАТО лиш привели в Афганістані до великої кількості страждань, втрат людських життів, без будь-якої користі, адже країна позбавлена безпеки». Провал у сфері безпеки також підкреслюється тим фактом, що навіть по закінченні 12 років прем'єр-міністр вимушений відвідувати Афганістан за високих заходів безпеки.

Не став після цього вторгнення безпечним і світ загалом, з його заходом і сходом. Навпаки, вторгнення породило іще більший гнів і невдоволення в абсолютно новому поколінні, проявлення наслідків якого очікується у найближчі роки.

3. Твердження про те, що місія підійшла до кінця у той час як 300 солдат продовжать службу, є лицемірством. Війна не закінчиться, допоки кожний вторгнувшийся солдат Заходу не залишить Афганістан. Залученість Австралії у цей конфлікт не закінчиться поки країну не залишить останній австралійський солдат.

4. Промова Тоні Еббота була емоційною, коли він згадав 40 австралійських солдат, що загинули у ці війні. Що стосується десятків тисяч афганців, які загинули через західне вторгнення, то вони не заслужили навіть згадування, адже згідно з тим, що виявляється з дій західних політиків більше ніж з їх слів, жителі “третього світу ” не ціняться так само як жителі Заходу.

5. Хізб ут-Тахрір в Австралії послідовно попереджував про наслідки цієї війни з першого її дню, засуджуючи ясно і чітко, викриваючи її реальність як американської війни, а також вимагав виводу австралійських солдат. Сама ця позиція викликала нападки і безглузде засудження з боку політиків і ЗМІ.. Тепер же сам Тонні Еббот після спричинення невимовних страждань усьому населенню підтверджує на практиці, а не на словах, правильність нашої позиції.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
Контакти: Усман Бадар, офіційний представник
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. 0438 000 465
24 Зуль-Хиджа1434 р.х.
29/10/2013
No.: 13/13

Головне меню