Лицемірна природа заходів, які вживаються урядом проти мусульман, що прямують до Сирії

Австралія
Друкарня

Сьогодні вранці федеральна поліція Австралії заарештувала двох мусульман із Сиднею, звинувативши у намірі вирушити до Сирії для боротьби з режимом Асада.

Ця подія іде у контексті широкомасштабних заходів, які вживає уряд проти мусульман, що прагнуть вирушити до Сирії для надання допомоги людям, які пригноблені кривавою тиранією Асада.

 

У цьому зв’язку Хізб ут-Тахрір в Австралії бажає прояснити наступні моменти:

Прагнення міністра юстиції Джорджа Брандіса пов’язати ці арешти з національною безпекою Австралії є сміхотворною та безвідповідальною спробою поширити побоювання. Цим уряд прагне виправдати свою явну несправедливу та лицемірну політику криміналізації підтримки пригноблених. Ці заходи застосовуються у тому ключі, що приєднання до боротьби проти Асада є кримінальним злочином. Проте, причина, через яку це вважається кримінальним злочином, ніколи не обговорювалася та не обґрунтовувалась, а ця відповідь на дане питання ретельно обходиться владою, тому що воно виявляє деякі незручні істини.   

Уряд повинен прояснити наступне: З якого часу особисте жертвування для підтримки пригноблених стало аморальним вчинком? Чому австралійським військам дозволяється брати участь у конфліктах за кордоном під приводом допомоги пригнобленим, а мусульманам ні? Чому дії австралійських військ за кордоном характеризуються як крайня самопожертва, яка вимагає похвали, а жертви мусульман на шляху сприяння пригнобленим розглядаються як породжуючі проблеми злочини, які заслуговують на засудження.  

Заступник комісара Австралійської федеральної поліції Пітер Дреннан сьогодні вранці виправдав дані арешти, озброївшись мораллю, а також повчаючи мусульман тим, що «не може бути якого-небудь виправдання насильству», а також тим, що «насильницьке вбивство людей не може схвалюватись або виправдовуватись під будь-яким приводом». Де був Дреннан усе останнє десятиріччя, протягом якого австралійські війська були введені до Ісламського світу як раз під цим самим приводом?

З одного боку, уряд проголошує злочином підтримку сил, які протистоять Асаду, а з іншого боку, сам за допомогою свого міністерства закордонних справ вживає різноманітні маневри для підтримання світських елементів в опозиції. Істина в тому, що політика уряду не полягає у питанні насильства або національної безпеки. Ця політика скерована на пошук шляхів для легітимізації та просунення такої політичної альтернативи у Сирії, яка згідно думки австралійського уряду є прийнятною, а також дискредитація будь-якої іншої альтернативи, яку вона вважає проблемною. Іншими словами, політика Австралії у Сирії полягає у просуненні чергового світського лакея у якості альтернативи Асаду, а також у боротьбі проти потенціального ісламського уряду у цій країні.  

Ствердження про те, що мусульмани, які прямують до Сирії, «радикализуються» та стануть становити загрозу безпеці при поверненні додому, є безглуздим. Воно ґрунтується на загальновідомій ісламофобській казці сходознавців, згідно до якої мусульмани є неповноцінними людьми, менш цивілізованими, не здатними керувати своїми справами, і, отож, потребуючими втручання цивілізованої білої людини. Чому подібне занепокоєння про радикалізацію та національну безпеку не виникає у зв’язку з іншими австралійськими громадянами, які проходять навчання та б’ються в арміях союзних держав або у зв’язку з солдатами австралійської армії, які беруть участь у військових вторгненнях до інших країн за кордоном?

Ми закликаємо мусульманську спільноту не боятися дешевої тактики уряду. Метою цієї політики є залякати нас та примусити мовчати. Нашою відповіддю повинен бути наповнений критикою голос у виді питання: чому підтримка пригноблених у Сирії вважається злочином. Сирія знаходиться у блокаді з боку режиму тирана Асада, так само як з боку «міжнародної спільноти, які прагнуть задушити ісламський опір на користь світських сил. Наша мовчанка у даній ситуації буде зрадою мусульман Сирії.

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії.
Усман Бадар, офіційний представник
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. тел.: 0438 000 465.
No.: 15/13
03/12/2013

 

Головне меню