Уряд використовує імамів, щоб нав’язати свою позицію по Сирії мусульманській громадськості

Австралія
Друкарня

На початку цього місяця у місті Мельбурн був проведений п’ятий робочий Національний консультативний форум (NICF) для імамів, присвячений Сирії, завершившись заявою по цій темі.

Вийшов у світ огляд того, що було проголошено на веб-сайті форуму в інтернет мережі. Також газета «Herald Sun» оприлюднила статтю одного із членів форуму на цьому тижні.

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір в Австралії запевняє ісламську громадськість у цілому, а також імамів, які приймали участь у цьому семінарі зокрема, у наступному:

1. Воістину, форум імамів (NICF) є ініціативою уряду, позбавленого будь-якого авторитету, який квапиться експлуатувати імамів, щоб вони прислужили йому у “боротьбі з тероризмом”, яка має істинною метою Іслам та мусульман безпосередньо під прикриттям гасел “боротьби з тероризмом”, “насильницького екстремізму”. Але насправді не можна знайти тероризму та екстремізму більшого в розмірі та кількості насильства, аніж у цій державі, в якій засідає цей самий уряд. Це одно вже повинно бути причиною для зречення від ініціатив на кшталт цієї.

2. Заява форуму по Сирії відбиває у високому ступені позицію “австралійського уряду” у цьому відношенні, але з деякими посиланням на Іслам у спробі дати деяку шаріатську легітимність заяві. І зрозуміло, що класичний приклад того, як влада використовує імамів, щоб забезпечити релігійне виправдання своїй несправедливій політиці — з усією прикрістю, ми добре звикли до цього положення в ісламському світі.

3. Воістину, політична та озброєна боротьба проти режиму злочинця Башара у Сирії це не просто проект боротьби, а більше того, це підзвітна та благодатна боротьба. Воістину, мусульмани у Сирії піддаються з боку Асада найбільш жорстким репресіям і кожний мусульманин віддає свій час, майно і життя на шляху надання допомоги його братам-мусульманам. Воістину, вони стоять на тому, чим задоволений Аллах Великий та Святий і не вимагають від нас нічого нового. Це і є ісламська позиція, яку не може замінити жодний тиск з боку уряду, або міжнародної спільноти, або уряду.

4. Австралійський закон відомий своєю участю у бойових діях у Сирії. Поширення та пропаганда світських законів уряду це не обов’язок імамів. Навпаки, вони повинні були б першими встати всупереч цим законам, які передбачають кримінальну відповідальність, цілком не виправдану, для мусульман, які надають допомогу їх братам та сестрам, стати разом проти політики австралійського уряду у його відношенні до Сирії в загалом, яка різко відрізняється від вимоги Ісламу та мусульман у цьому відношенні.

5. Сприяння тим аргументам, мовляв, мусульмани, які їдуть до Сирії, повернуться екстремістами, ніщо інше як повторення волань політиків та ЗМІ, що бояться Ісламу. Ці аргументи були достатньо спростовані самим своїм змістом. Воістину, заклик до кроку, до якого закликає уряд — що мусульмани повинні триматись подалі від Сирії та обмежуватись тільки гуманітарною допомогою за допомогою агентств по наданню допомоги, які мають “міжнародне визнання” - це найгірше. Воістину, прийняття такого курсу є зрадництвом Сирії від мусульман, і тільки ті невігласи, які не розуміють реальності злих схем організацій на кшталт ООН та держав на кшталт США та Британії, вони тільки закликають до прийняття подібного курсу.

6. Прийняття “міжнародних стандартів” по відношенню до мусульман, які їдуть у Сирію, що вони “іноземні бойовики” та прийняття позиції нейтралітету у взаємостосунках з сирійським режимом та опозицією, це те, що і варто було очікувати від австралійського уряду, але ця позиція категорично неприйнятна з боку імамів. Західні політичні діячі закликають до нейтралітету, тому що бачать обидва боки поганими — урядовий режим через його дикість та опозицію через її ісламську самобутність — і на якому підґрунті імами (NCIF) проголосили про нейтралітет? Не лічить жодному мусульманину, а тим більше імаму, займати нейтралітет у такому випадку.

7. Воістину, заява (NICF) на його веб-сайті вже третя. Перші дві були з засудженням нападу на Бостон та Волойтеш відповідно. Це показує навмисний підхід. Вони квапляться з сильними засудженнями, коли одиниці мусульман заважають інтересам Заходу але коли подавляються мусульмани диким засобом з боку західних країн, що є набагато жахливішим, то ми бачимо, що організаціям на кшталт (NICF) нічого запропонувати окрім мовчанки. Воістину, цей підхід ганебний та далекий від Ісламу. Ісламська Умма не забуває. Іще важливіше те, що ті, які підписались під цим, розрахує їх Аллах Всевишній у Судний День сильним розрахунком.

8. Воістину, це бажання політиків Австралії обумовлено ізоляцією австралійського суспільства від конфлікту у Сирії, тому вони встановили на цьому табу та відмовились від цього. Це для того, щоб їх союзники та світські сили в опозиції, яким вони допомагають, змогли пробити свою дорогу у Сирії. Воістину, використання імамів це усього лише один із політичних засобів, вживаних урядом для затвердження цього. Не кажучи вже про інші способи, як заклики проти ісламської опозиції, арештах, відміні паспортів, тактиках брехливої розвідки.

Ми закликаємо ісламську громадськість не боятися і не прощати нікому затуляння пельки по сирійському питанню. Замість цього є обов’язковим для мусульманської громадськості зайняти позицію за боці мусульман у Сирії. Є обов’язковим продовжувати у громадських виступах та вимагати звіту від уряду та усіх тих, хто стоїть разом з урядом та закликають до його позиції.

Медіа-офіс Хізб ут-Тахрір
Австралія

Головне меню