Іракський конфлікт приводить в активний рух ісламофобську риторику «війни з терором»

Австралія
Друкарня

Основні ЗМІ та політики різко активізувалися за допомогою сенсаційних ісламофобських коментарів та наведенням істерики вслід за останніми подіями в Іраку.

Цього разу «Ісламська держава Іраку та Шаму» (ІДІШ) є основним об’єктом, за допомогою якого мусульман, Іслам та ісламські ідеали подібні до джихаду та Халіфату демонізуються та наражаються на нападки.

У зв’язку з цим, Хізб ут-Тахрір Австралія звертає увагу на наступні моменти:

1.  Цей епізод є не більше, ніж звичайною неоколоніальною тактикою формування основи, за допомогою якої буде виправдовуватися триваюча інтервенція у мусульманських землях. Революція проти систематичної тиранії режиму Малікі, встановленого і підтримуваного з боку США, описується у якості перевороту, здійсненого «терористами», щоб виправдати політичне, а якщо знадобиться – військове вторгнення, за допомогою якого будуть захищатися та просуватися інтереси західних держав.

2.  ІДІШ зображується у фантастичному голлівудському стилі у якості втілення зла на землі, яке начебто перейняла від аль-Каїди роль монстра. За даним судженням, та сама аль-Каїда, що не мала раніше ані краплі гуманності та моральності, розглядається занадто екстремальною!

3.  Не дивлячись на те, що ІДІШ є одним з учасників коаліції груп, повсталих проти іракського режиму, дана група навмисно зображується у якості домінуючого, якщо не єдиного гравця, щоб просунути ідею про «терористичний переворот». У той самий час акцентуються та розпалюються міжмазхабні та етнічні суперечки. Західні лідери виправдовують свою зовнішню політику, яка породила проблеми, з якими зіштовхується Ірак, і в обмін просувають сходознавчу фантазію про непримиримі міжмазхабні суперечності всередині Ісламу. Судячи з усього, сунніти, шиїти, та курди будуть завжди гризти одне одному горлянку, поки вони примусово не будуть окультурені з боку тиранів або інтервенції цивілізованого заходу.

4.  У даному випадку явно проявляється політичний характер «тероризму». Якщо «тероризм» є застосуванням насилля для ідеологічних або політичних цілей, то світ іще не бачив гірших терористів, аніж західні держави, які поховали цілі нації, вбиваючи їх на протязі десятирічних вторгнень та війн. Однак вони подають себе у якості рятівників-філантропів для всього людства, у той час як дії порівняно слабких груп, що протидіють даним жорстоким умовам, надмірно збільшуються. Не дивлячись на це, мусульмани, які знаходяться на заході жертвують собою, виїжджаючи за кордон для боротьби з тиранією і підтримуючи пригноблених, зображуються «екстремістами» та «терористами». Це той випадок, коли навіть праведний з числа мусульман є поганим, а тиран з числа західних держав є справедливим!
 

5.  Частина сенсаційності досягається за допомогою такого шляху, коли повідомляється про ймовірні напади груп подібно до ІДІШ. В описах згадується кожна дрібна деталь. На відміну від цього, коли США неофіційно бомбить своїх власних громадян у Ємені, подібно до Ш.Анвара аль-Авлакі та його 16-річного сина, або бомбить невинних дітей у Пакистані під час їх сну або ігор за допомогою радіокерованих снарядів, то нам не надають будь-яких описуючих ситуацію деталей. Ці люди є тільки «супутньою обставиною», статистикою, позбавленою прояву людяності. Також ми не бачимо подібного хвилювання у зв’язку з багаторічним систематичним насиллям, катуваннями та вбивствами сунітів в Іраку з боку режиму Малікі. Усе це показує, що клопотом заходу є не насилля, а «західні інтереси», а саме евфемістичний закон про економічний та політичний зиск, придбаний за допомогою експлуатації більш слабких націй.

6.  Ми радимо мусульманській спільноті та суспільству загалом не загрузнути в істерії та брехні. Брехня є брехнею, незалежно від того, як часто вона повторюється. Ми вже бачили подібне раніше в Іраку, Афганістані та в інших місцях. Ми повинні відповісти на цю брехню істиною. А істина полягає у тому, що справжньою проблемою є західне насилля, яке затьмарює насилля будь-якої людини або групи у багато разів і фактично є причиною тиранії, на яку люди вимушені реагувати.

7.  Прем’єр-міністр Тоні Еббот веде до демонізації Ісламу та мусульман. Учора він нападав та погрожував мусульманам, які їдуть битися за кордоном, одночасно висловлюючи схвалення світському диктаторському режимові Сісі. Ми нагадуємо прем’єр-міністру, який прагне у черговий раз принести у жертву австралійських солдатів на вівтар американської зовнішньої політки, що Австралія не має жодного права втручатися у справи мусульманського світу. Ми нагадуємо йому, що Австралія скоїла помилку, увійшовши в Ірак раніше, і що якщо вона зробить так знову, то її уряд і ті, хто підтримує подібний її крок, будуть відповідальні за наслідки, які послідують після цього.

 
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
26 Шаабан 1435 р.х.
24/06/2014
No.: 02/14

Головне меню