У Новій Зеландії вбивають мусульман. Західні уряди повинні понести за це відповідальність

Австралія
Друкарня

Сьогодні у Новій Зеландії розгортаються жахливі події з повідомленнями про масові розстріли мусульман у мечетях та інших місцях.

Хоча подробиці досі неясні, але те, що відомо на дану мить, вказує на навмисний напад на мусульман з боку одного або декількох антиісламських правих радикалів.

На даному етапі Хізб ут-Тахрір в Австралії озвучує наступне:

1. Перш за усе, ми просимо Аллаха прийняти жертву шахідів і наділити їх родини терпінням і стійкістю.

2. По-друге антиісламська істерія не є новим явищем у Новій Зеландії. Найостаннішим проявом цього було приєднання Нової Зеландії та інших країн до розпочатої Америкою «боротьби з тероризмом».

«Боротьба з тероризмом» — це кампанія, яка зображає Іслам і мусульман у якості конкретної загрози для існування Заходу. Тому прагнення стримати цю так звану «загрозу» є основою військової кампанії Заходу в ісламському світі.

3. По-третіх, антиісламська істерія, яка відстоюється в умовах війни з терором, призвела до того, що багато місцевих жителів у значні мірі увібрали в себе ці ідеї і радикалізувались, довівши справу до крайності. Так що трагедія подібного масштабу була не лише можливим, але й неминучим наслідком демонізації Ісламу і мусульман.

Антиісламська істерія має багато напрямків. Її найбільш жорсткі прояви відбуваються на державному рівні у виді кампаній за кордоном і карних заходів всередині. У решті випадків на цивільних покладається зіграти свою роль неприязні у суспільстві, і тоді деякі із них вдаються до своїх особистих суджень, які призводять до подібної трагедії.

Незаперечним в усьому цьому є те, що західні держави знаходяться у війні проти Ісламу і розпалюванні антиісламських настроїв. Також ці держави винуваті у тому, що мусульманські країни палають у вогні. Те, що трапилось — це розпалений Заходом вогонь у  мусульманських країнах, який перекинувся у західні.

Руки уряду Нової Зеландії заплямовані кров’ю. Їх не врятують крокодилячі сльози і їм не ухилитись від відповідальності.

 


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
№ 03/1440
П’ятниця, 8 Раджаба 1440 р.х.
15.03.2019 р.

Головне меню