Insight: ІДІШ та інтервенція

Австралія
Друкарня

Вчорашня програма SBS Insight під назвою «Приєднання до боротьби», в якій мова йшла про мусульман, які вирушають на війну у Сирію та Ірак, однозначно обурила мусульманську спільноту.

Це був класичний приклад абсолютно дешевої та сенсаційної бульварної журналістики, розробленої, щоб втоптати у бруд Іслам і мусульман. Канал SBS у черговий раз довів, що він нічим не відрізняється від інших телеканалів, а «Insight» нічим не краще за подібні телевізійні програми, як «Today Tonight» («Сьогодні ввечері») або «A Current Affair» («Поточна подія»).

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір Австралія звертає вашу увагу на наступне:

1. Даний ефір «Insight», який початково передбачався у якості нових законодавчих терористичних планів, був присвячений питанню ІДІШ, спеціально підібраним проблемам, пов’язаним з її діями, а також тому, що думають мусульмани відносно них, що вкрай відволікає від реальних проблем. Учасники були підібрані таким чином, щоб у результаті забезпечити безглуздий доказ, а також програма була настільки пророблена та відредагована, щоб гарантувати посилення ісламофобського сприйняття. Серйозна ситуація в Іраку та Сирії була зроблена посміховиськом заради рейтингів.

2. У «Insight» було багато ефірів, присвячених проблемам Ісламу та мусульман. В усіх них було відмовлено проводити дискусії відносно ситуації та умов. У цей раз відмовкою Дженні Брокі було те, що «геополітичній проблеми не вирішаться водночас», неначе інші обговорювані проблеми будуть вирішені! Це є способом, щоб прикрити зовнішню політику Заходу і показати мусульман та Іслам у якості проблеми. Очевидним є упереджене ставлення та світський ліберальний порядок денний.

Коли «Insight» зробить шоу про «варварство» та «жорстокість» австралійського уряду та його союзників, який надсилає свої армії, щоб вдертися, скалічити та вбити людей на іншому боці світу? Коли вона робить шоу, яке починатиметься з ретельно відредагованих кадрів про американських та австралійських солдат, які потворять мертві тіла афганців, мочаться на трупи і вбивають громадське населення у якості змагання, що супроводжується «дискусіями» між «поміркованими» та «радикальними» австралійцями відносно проблеми світських екстремістських угрупувань в Австралії? Коли вона зробить шоу, у якому питання про «тероризм» буде стояти у належному контексті, як зворотна реакція західної зовнішньої політики?

Просто кажучи, цього не буде, тому що дана програма, як і більшість основних засобів масової інформації, є рупором держави, зображуючи показуху з відкритої дискусії та обговорення.

3.  Діти, що тримають відрізані голови, пригноблення християн, випадкові вбивства тощо є брехнею. Однак, увага концентрується на подібних діях та групах, до яких їх приписують, тоді, коли мова йде про нинішню ситуацію в Іраку та Сирії, адже це є вигаданим та непідтвердженим фактом. У даному контексті, ІДІШ, є всього лише новою аль-Каїдою, використовуваною у якості монстра, який погрожує західним державам у цілях:

а. виправдання подальшої інтервенції за кордоном, подібно до того, як це мало місце в Іраку, зокрема для подальшого просування американського порядку денного з розділення його на три частини: курдський північний схід, сунітська північ та шиїтський південь;

б. виправдання подальшої інтервенції у мусульманські спільноти на місцевому рівні, як це мало місце у випадку з нинішнім ростом терористичних законів;

в. очорнення образу Ісламу і, зокрема, Халіфату, хоча ІДІШ не є ісламською державою і, тим паче, не є Халіфатом.

Мусульмани не повинні відчувати тиск у тому щоб піддатися даній вигаданій ідеї, засуджувати або вибачатися. Скоріше, західній розмові про тероризм необхідно кинути виклик і оскаржити його, показавши, що він є брехнею. Брехнею, за допомогою якої великі терористи нашого часу, а саме західні країни, виглядають у якості рятівників людства. Ті,  хто знищив цілі країни за допомогою війни та вторгнення представлені маяками миру і справедливості.

4. Австралійський уряд у черговий раз б’є на сполох про вторгнення, як звичайно плентаючись позаду Америки, цього разу під приводом занепокоєння про християн та язідів в Іраку. Це ті самі держави, які спокійно спостерігають за звірячим вбивством людей у Сирії, за постійною різаниною асадівського режиму, за тим, як палають цілі селища у Бірмі і як бомблять беззахисне та обложене громадське населення в Газі. Гуманні думки відвідують розуми цих неоколоніальних держав в останню чергу.

5. Каральні заходи з боку уряду у відношенні мусульман, які вирушають у Сирію, є лицемірними та безпідставними. Відповідальність лежить на них за те, що вони показали, що самовіддана жертва заради надання допомоги пригнобленим вважається протизаконною.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Австралії
17 Шавваль 1435 р.х.
13/08/2014
No.: 04/14

Головне меню