Вибір Трампа

Америка
Друкарня

Заборона президента США Дональда Трампа на в’їзду у державу мусульманам із семи переважно мусульманських країн схвилював мусульман Америки. Тим не менш, це — усього лише продовження так званої «війни з тероризмом», яка знов показала свою антиісламську суть.

У центрі нашої уваги буде знаходитись те, як мусульмани повинні розуміти поточну реальність та сформулювати реакцію у відповідь на неї у світлі Шаріату, про що буде написано нижче.

1. Цілком очевидно, що тут задіяна стратегія «відштовхування» та «протягування» у грі з мусульманами, яку проводять республіканці, у той час як демократи у свій час «відкрили свої обійми» мусульманам. Жодна зі сторін щиро не зацікавлена у відстоюванні інтересів мусульман, тому що обидві вони працюють у межах капіталістичної ідеології, яка явно суперечить Ісламу.

Нагадаємо, що аналогічно вчиняли з Пророком Мухаммадом ﷺ і курайшити для того, щоб він відмовився від своїх ісламських принципів на користь принципів невір’я (куфру). Його остаточною відповіддю було:

لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ

«У вас є ваша релігія, а у мене — моя!»(тобто ісламське єдинобожжя)(109:6).

І ми знаємо, що Посланець Аллах ﷺ є кращим прикладом для наслідування.

2. Коли людьми керує страх, то інстинкти диктують їм, щоб вони одразу ж полегшити цей страх . Тим не менш, Аллах ﷻ нагадує, що випробування неминучі, і за допомогою уповання на Аллаха ﷻ та стійкість ми стаємо ближче до Аллаху ﷻ.

О мусульмани, безперечно, ми будемо випробувані труднощами :

أَمْحَسِبْتُمْأَنتَدْخُلُواْالْجَنَّةَوَلَمَّايَأْتِكُممَّثَلُالَّذِينَخَلَوْاْمِنقَبْلِكُممَّسَّتْهُمُالْبَأْسَاءوَالضَّرَّاءوَزُلْزِلُواْحَتَّىيَقُولَالرَّسُولُوَالَّذِينَآمَنُواْمَعَهُمَتَىنَصْرُاللّهِأَلاإِنَّنَصْرَاللّهِقَرِيبٌ

«Або ви припускали, що увійдете до Раю, не відчувши того, що спіткало ваших попередників? Їх уражало зубожіння та хвороби. Вони переживали такі потрясіння, що Посланник та ті, хто увірував разом з ним говорили: «Коли ж прийде допомога Аллаха?».(Потім Пророк заспокоїв їх, сказавши:) Воістину, допомога Аллаха близька »(2:214).

Ми не можемо дозволити страху диктувати, що нам робити та визначати наші дії, адже буде означати, що ми віддалились від критеріїв наших вчинків «халяль» та «харам» і подарували перемогу тим, хто невпинно працює, щоб віддалити нас від Ісламу та нашої Умми, а це не притаманне мусульманам. Навпаки, ми повинні впевнено дотримуватися Ісламу, щоб зберегти нашу ісламську ідентичність та цінності, закликати до Ісламу та представляти його більш широкій громадськості, а також бути прикладом для наших дітей та майбутніх поколінь — усе вище перелічене є обов’язками , які покладаються на наші плечі. І Аллах ﷻ попереджає нас:

فَلاَتَخْشَوُاْالنَّاسَوَاخْشَوْنِوَلاَتَشْتَرُواْبِآيَاتِيثَمَنًاقَلِيلاً

«Не бійтесь же людей, а бійтесь Мене, і не продавайте Мої знамення за жалюгідну ціну …»(5:44).

3. Послідовність у руйнуваннях та потрясіннях є відмінною рисою капіталізму. Поза залежністю від того, хто при владі — республіканці чи демократи, загальна політика ворожості до Ісламу та мусульманам залишається колишньою. Визначені плани та політика капіталізму здійснюється безжально, будь то через приховані безпілотні операції Обами або явну маячню Трампа.

Депортація більше двох мільйонів людей — це політика, яка проводилась Обамою. Саме таку політику здійснював Обама, і її зараз продовжує Трамп, розділяючи та розрушаючи родини по усьому світу.

Криза біженців є прямим результатом капіталістичної політики, яка проводиться у результаті бомбардувань та/чи окупації шести із семи мусульманських країн біженців та володарів віз, яких Трамп не допускає у США,що додає чергову порцію приниження тим, хто залишився у живих — тим, чиї діти були вбиті американськими бомбами.

وَلَنتَرْضَىعَنكَالْيَهُودُوَلاَالنَّصَارَىحَتَّىتَتَّبِعَمِلَّتَهُمْقُلْإِنَّهُدَىاللّهِهُوَالْهُدَىوَلَئِنِاتَّبَعْتَأَهْوَاءهُمبَعْدَالَّذِيجَاءكَمِنَالْعِلْمِمَالَكَمِنَاللّهِمِنوَلِيٍّوَلاَنَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха — це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, Аллах не буде тобі тебе ані Покровителем, ані Помічником»(2:120).

О мусульмани, важливо керуватись Ісламом; зміцнювати нашу відданість один одному як мусульман; впевнено дотримуватись Ісламу; взаємодіяти з широкою громадськістю та закликати до неї, щоб протистояти негативному образу Ісламу. Розкривати лицемірство та корупцію західної зовнішньої; демонструвати досконалість ісламських цінностей та правил; пояснювати всеохоплюючий характер Ісламу, показувати, що Іслам — це рішення та альтернатива; підтримувати роботу та виконання обов’язку по відновленню Ісламу у мусульманських країнах — Халіфату за методом пророцтва.

О мусульмани, єдиний спосіб, за допомогою якого ми можемо набути істинні блага у цьому житті та наступному, це дотримання божественних правил Шаріату, які є критерієм у День Суду. Ніщо і ніхто не може завдати нам шкоди, окрім як з волі та вказівці Аллаха ﷻ, і ми закликаємо вас до того, до чого Аллах ﷻ закликає нас усіх:

يَاأَيُّهَاالَّذِينَآمَنُواْاسْتَجِيبُواْلِلّهِوَلِلرَّسُولِإِذَادَعَاكُملِمَايُحْيِيكُمْوَاعْلَمُواْأَنَّاللّهَيَحُولُبَيْنَالْمَرْءِوَقَلْبِهِوَأَنَّهُإِلَيْهِتُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Хізб ут-Тахрір/Америка
6 Джумада аль-уля1438р.х.
3 лютого 2017 р.

Головне меню