Єрусалим: перша кибла

Америка
Друкарня

До сторіччя декларації Бальфура президент США Дональд Трамп 06.12.2017 заявив про визнання Єрусалиму столицею сіоністського утворення. Визнання автоматично відбулось після офіційної заяви про перенесення посольства США із Тель-Авіва в Єрусалим.

Дана заява відповідає рішенню Конгреса США, прийнятому у1995 р. у часи Клінтона. Але з того часу наступні 22 років рішення так і не вступало у силу, тому що перемир’я між палестинцями та сіоністами до кінця відкладало переговори по єрусалимському питанню.

Незважаючи на те, яке місто об’явлено столицею, у будь-якому випадку згода на створення двох держав у межах кордонів 1967 р. буде автоматично означати згоду з незаконною окупацією ісламських земель та зрадництвом до мусульман. Заява Трампа нічого не змінює у реальності Єрусалиму, тому що місто окуповане з 1967 р. Тому дана заява закликана принизити мусульман та зачепити їх ісламські почуття, бо відома їх любов до Єрусалиму.

На протязі останніх ста років, колонізаторські сили, на кшталт Британії, Франції та США, співпрацюють зі зрадниками-правителями мусульман — правителями, які проливали крокодилячі сльози над мусульманами Палестини і одночасно обмінювались посмішками з їх західними пригноблювачами за зачиненими дверима. Так, зрадницький уряд Єгипту, що здав сектор Газа у 1967 г., підписав угоду про мир з незаконним сіоністським утворенням у 1978 р.

Зрадницький уряд Йорданії здав Єрусалим та благословенну мечеть аль-Акса сіоністським окупантам у 1967 р. У тому ж році зрадницький уряд Сирії здав сіоністам Голанські височини, а сьогодні б’ється проти мусульман усіма своїми силами. Нещодавно уряд КСА визнав відкриття дипломатичних каналів залаштункового характеру з сіоністських утворенням. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив: «Ця заява означає перетин червоної лінії». Разом з тим він дбайливо відноситься до дипломатичних та економічних зв’язків з сіоністським утворенням, незважаючи на цілу низку фактів різанини, скоєної сіоністами проти мусульман у Палестині. Правителі мусульман збуджують у мусульманах ісламські почуття, коли це буває доречним для збереження існуючого порядку або для політичних дивідендів, але, разом з тим, вони самі були та залишаються захисниками сіоністського утворення. Співпраця правителів-зрадників з сіоністським утворенням — єдина причина продовження окупації Палестини.

مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّـهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا ۚ إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ ۚ وَالَّذِينَ يَمْكُرُونَ السَّيِّئَاتِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ ۖ وَمَكْرُ أُولَـٰئِكَ هُوَ يَبُورُ

«Якщо хто жадає могутності, проте адже могутність цілком Аллаху. До Нього підноситься чудове слово, і Він підносить праведне діяння (або праведне діяння підносить чудове слово; або правлене діяння підносить людину). А тим, які замислюють злодіяння, уготовані тяжкі муки і їх задуми виявляться безуспішними» (35:10).

О мусульмани! Аль-Кудс зв’язаний з ісламською акидою, він є першою киблою, землею перенесення та піднесення, землею, на якій Пророк Мухаммад ﷺ здійснив спільний намаз з усіма пророками, землею, завойованою Умаром ібн аль-Хаттабом, звільненою від хрестоносців Салахуддіном аль-Айюбі, землею, яку халіф Абдуль-Хамід II відмовився продавати сіоністам у 1901 р., коли Османська Держава гостро потребувала фінансів. Палестина — це ісламська земля, що користувалась миром та безпекою під правлінням ісламських правителів, і ніхто не має права розпоряджатись нею, усе одно, будь він правитель-зрадник або хто-небудь інший.

О мусульмани! Не просіть адміністрацію Трампа або яку-небудь іншу західну державу не визнавати Єрусалим столицею сіоністського утворення! Так само не годиться вам просити правителів-зрадників в ісламських землях замість вас самих вирішувати питання звільнення Єрусалиму!

О мусульмани! Ми повинні дивитись на палестинську проблему як на ісламську проблему, рішення якої може знаходитись лише в Ісламі. Прийшов час залишити усі неісламські рішення — світські та брехливі — і почати працювати над поверненням ісламського правління в ісламських землях під керівництвом справедливого халіфа, який представляє Іслам та мусульман. Халіфат — це єдиний шлях до об’єднання Умми, її армій та потенціалу, за допомогою яких мусульмани зможуть захистити себе, звільнити Палестину та інші ісламські землі.

Хізб ут-Тахрір в Америці
18 Рабі уль-авваль 1438 р.х.
06.12.2017

Головне меню