Масове вбивство у Новій Зеландії

Америка
Друкарня

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَمَا نَقَمُواْ مِنۡهُمۡ إِلَّآ أَن يُؤۡمِنُواْ بِٱللَّهِ ٱلۡعَزِيزِ ٱلۡحَمِيدِ

«Вони виміщали їм тільки за те, що ті увірували в Аллаха Великого (аль-Азіз), Хвалимого (аль-Хамід)» (85:8)

15 березня 2019 року (8 Раджаба 1440 р.х.) у священну для мусульман п’ятницю злочинець-терорист вбив 50 віруючих мусульман у двох мечетях у Крайстчерчі у Новій Зеландії. Перш ніж скоїти свій жахливий злочин, він усе спланував до дрібниць і запустив пряму трансляцію у «Facebook». Даний інцидент відображає ступінь ненависті і відрази до мусульман, викликану їх вірою в Іслам і прихильністю нормам Ісламу. Всевишній Аллах сказав:

وَمَا نَقَمُواْ مِنۡهُمۡ إِلَّآ أَن يُؤۡمِنُواْ بِٱللَّهِ ٱلۡعَزِيزِ ٱلۡحَمِيدِ

«Вони виміщали їм тільки за те, що ті увірували в Аллаха Великого (аль-Азіз), Хвалимого (аль-Хамід)» (85:8).

Наші щирі мольби за шахідів та їх близьких. Ми просимо Всемогутнього Аллаха помилувати їх і ввести у Рай без звіту. Ми просимо Аллаха обдарувати терпінням і утіхою їх родини та усю мусульманську общину. О Аллах, амінь!

З приводу даного огидного злочину ми повідомляємо наступне:

1. Ця трагедія є черговим показником жорстокості, притаманної західним суспільствам. Дана трагедія є продуктом ліберальних суспільств, провокуючих такі небезпечні ідеї, як расизм, фашизм і перевага білих. Вважаючи Іслам своїм ворогом, західні уряди породили ісламофобію і ненависть до Ісламу і зростили глибоко вкорінену образу на мусульман. Політики та ЗМІ десятиріччями працювали над зображенням мусульман як нелюдей. Це забезпечило західні уряди твердим підґрунтям для ствердження відкритої ворожості до мусульман. Трамп та його адміністрація розпалили ненависть до мусульман зокрема, і до іммігрантів — у цілому, що призвело до нової хвилі ворожості і нападок на мусульман на Заході. Тому уся відповідальність за цей злочин лягає на західні уряди!

2. Іще одним важливим моментом для міркування є те, що мусульмани були вимушені стати мігрантами і біженцями у західному світі лише через колоніальну жадібність і репресії західних країн на мусульманських землях, що призвело мусульман до втрати миру, безпеки і гідного життя у себе вдома.

3. Трагічні інциденти, подібні цим, не викликають емоцій або почуття власної гідності серед нікчемних правителів у мусульманському світі, оскільки вони — зрадники, негідники і боягузи. Вони поквапились у Париж, щоб засудити напад на редакцію «CharlieHebdo» (7.01.2015), але віддали перевагу залишитись глухими до крикам жертв із мечетей у Новій Зеландії, і навіть не насмілились засудити терористичний акт білого фанатика.

Цей інцидент не повинен ані ослабляти мусульман, ані залякати їх. Навпаки, це повинно зміцнити нашу стійкість, терпіння і прагнення твердо дотримуватись Ісламу. Пам’ятайте, що мета подібних інцидентів полягає у тому, щоб залякати мусульман, вселити страх у їх серця і примусити їх почувати себе слабкими і приниженими. Аллах говорить:

وَلَا تَهِنُواْ وَلَا تَحۡزَنُواْ وَأَنتُمُ ٱلۡأَعۡلَوۡنَ إِن كُنتُم مُّؤۡمِنِينَ

«Не втрачайте сил і не впадайте у відчай! Адже ви вище інших, раз є віруючими» (3:139).

Мусульмани не повинні приховувати свою релігію. Навпаки, вони повинні нести її немусульманам, роз’яснювати акиду Ісламу і знайомити їх з його нормами, а також викривати порочність світського лібералізму, його ідеології і систем. Мусульмани повинні вступати у діалог і дискусії з усіма прошарками суспільства у західному світі, щоб боротися з ворожими ідеями у відношенні Ісламу і мусульман, протистояти ісламофобії.

4. Рана мусульман Нової Зеландії — це чергова кровоточива рана у мусульманському світі, яких б не було, якщо б у мусульман був халіф. Подібні злочинці і ті, хто підтримує їх словом чи ділом, не насмілились би нападати і шкодити Ісламу, будь у мусульман правитель, подібний Умару аль-Фаруку, Мутасіму чи Салахуддіну. Мусульмани не повинні чекати нових вбивств і злочинів, щоб вдатися до щирої діяльності по відновленню ісламського образу життя шляхом встановлення Праведного Халіфату, який буде захищати їх. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَإِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Муслім).


Хізб ут-Тахрір в Америці
10 Раджаба 1440 р.х.
17.03.2019 р.

Головне меню