Відкритий лист Хізб-ут-Тахрір Скандинавія, до офіційного представника радикальної партії Фенестра Лоне Добкер по правових питаннях

Скандинавія
Друкарня

У зв’язку  із звинуваченнями на наш бік через очікуваний форум, який присвячений питанню окупації Афганістану, звертаємося до вас з відкритим листом.

Але, перш за все, ми хотіли б попередити вас, що, обіймаючи посаду відповідальної особи по правових питаннях, не варто було б робити доволі необмірковані заяви.  

Як і заплановано, у межах очікуваного форуму, який відкритий для усіх бажаючих,відбудеться обговорення питання щодо участі скандинавських країн в окупаційних діях в Афганістані. У цьому контексті відбудеться обговорення злочинів, які скоїли уряди цих країн з точки зору окупованих народів, беручи до уваги право кожного народу на самозахист. Ви ж, Лоне Добкер, поза всіляких на те підстав робите таку заяву: «Міністром юстиції повинно бути розглянутим те, наскільки проведення подібних заходів іде всупереч до конституції. Я вважаю, що наявність у Данії руху, який закликає до озброєного повстання у країні, викликає крайню стурбованість та несе у собі велику шкоду. Насправді, вони закликають до вбивств тут, у Данії, хоча і кажуть, що озброєне протистояння повинно відбуватися в Афганістані».  

Дивує те,що подібні безпідставні заяви лунають з вуст представника партії по юридичних питаннях! Що це є за право та справедливість, до якої ви закликаєте, коли безпідставно та брехливо звинувачуєте доволі легальну партію?  Одним з основних принципів вашої партії  є захист конституційних та інших прав, до яких входить також і  презумпція невинності. Так невже ваші напади є свідченням про відмову від ваших основних принципів?

Окрім того, у програмі радикальної партії Фінестра ми читаємо, що ви зобов’язуєтесь: «Працювати над притягненням до правової відповідальності учасників будь-якого озброєного конфлікту та відповідальних за це осіб перед міжнародним судом». А ви, Лоне Добкер, стаєте на заваді скликанню форуму, на порядку денному якого є критика озброєного нападу на Афганістан. Постає питання, що є причиною таких доволі лютих нападів? Підтримка вас вашою партією або дружні стосунки керівництва партії з Америкою?

Стосовно нашої точки зору щодо сьогоднішньої окупації, то варто було б особливо відзначити, що політичні погляди, і навіть ті, які пов’язані з військовими конфліктами та правом будь-якого народу на самозахист, не можуть призвести до трансформації політичної партії та утворенню озброєного формування, яке закликало б до насильницьких дій та озброєного перевороту. Так, наприклад, парія Фінестра у своїй позиції стосовно Афганістану за 2008 рік, закликає до збільшення датського військового контингенту у цій країні, а також виступає з пропозицією по активізації зовнішніх та військових політичних курсів у міжнародних питаннях. І, не дивлячись на те, що подібні заяви є свідченням щодо відмови та зневаги основних принципів партії, які проголошують про нейтралітет та протидію озброєним конфліктам, то варто спитати тут: а чи перетворюється ваша політична партія в озброєне угрупування,яке закликає до революції, як наслідок ваших заяв?

Окрім усього іншого, ви звинувачуєте ХТ у тому, що він намагається прикритися заявами про Афганістан, маючи нібито при цьому інші приховані наміри. Варто відзначити, що позиція ХТ була та є відкритою та доступною, і партія ніколи не приховувала свої переконання. Також метод, мета та програма ХТ доступна кожному. Ця партія веде роботу ось вже протягом півсторіччя, вона так чи інакше присутня більше ніж у 40-ка країнах. Досі нема підтверджень тому, що ХТ займається чимось іншим, аніж ідейною та політичною діяльністю. У наявності велика кількість досліджень на цю тему, одне з яких представлене датським генпрокурором у 2004 та 2008 рр. Так, у висновку проведеного моніторингу партії та її роботи, говориться: «ані у меті, ані у заходах ХТ нема нічого протизаконного». Це є істиною, яку неможливо підвести під сумнів безпідставними заявами. На відміну від вас, ми не змінюємо нашу мету та метод кожного разу, коли нам цього заманеться.

Інше питання, яке постає , є наступним: Що спонукає та примушує  вас нападати на ХТ з такими заявами? Яка зацікавленість шукається вами у формуванні такої досить негативної  громадської  думки стосовно проведення відкритого форуму у межах обговорення підтримки поруч політичних кіл окупації Афганістану? Можливо,ви маєте пересторогу, що страждання афганського народу  стануть предметом гарячих суперечок, бо саме ви   та подібні  до вас політичні партії стаєте причиною нещастя та бід цілого народу, голосуючи у парламенті на користь та підтримку проведення війни.  Або ви боїтесь зменшення вашого електорату після того, як люди дізнаються, у яку війну ви втягнули Данію та які її справжні причини. Або вся політика партії  полягає у притягненні до своїх лав виборців, які виражають свою відкриту ненависть до Ісламу, після того, як більша частина з них приєдналися до партій, відомих своїм ворожим політичним курсом стосовно Ісламу.  А чи не є уся ця демагогія невдалою спробою підняти рейтинг партії напередодні парламентських виборів?

Назвавши нашу місію «грубою, яка викликає стривоженість та яка шкодить», ми питаємо вас: а у чому прихована грубість при критиці здійснюваної окупації та визнання за народом права на самозахист? Хіба не буде грубим або таким, яке викликає побоювання, введення до омани датський народ у тому, що війна нібито закликана слугувати інтересам афганців, та принести свободу та безпеку, тоді як насправді відбувається протилежне! Невже ви не бачите, що підтримка вашою партією окупації та озброєних нападів і є справжньою шкодою? Хіба вони не принесли лихо та насилля у життя афганського народу? І, врешті решт, а чи не здається вам, що спаплюження даного заходу,  мета якого -  висвітлення кровопролиття, відповідальність за яке будуть нести політики, є вартою справою?

У той час, коли ви намагаєтесь представити ХТ нібито таким, який  несе у собі загрозу, ви самі з впертістю виражаєте всіляку підтримку озброєним діям в Афганістані. Так хто ж насправді несе у собі загрозу? ХТ, який заявляє щодо прав пригнічених народів на самозахист або ви, представники політичних кіл, коли берете участь в окупації народів, масових вбивствах, тортурах, в утворенні та сприянні подальшій підтримці маріонеткових урядів, які цілком та повністю складаються з корумпованих політиків, наркобаронів та польових командирів?  

Як висновок, хотілося б особливо відзначити, що ваша кампанія замість того, щоб звернути увагу громадськості на зміст нашого послання, стала  причиною викриття ваших справжніх цінностей та вкотре доводить, що ви не здатні до протистояння  ідейним та політичним викликам, представниками яких  є ми -ХТ. Вашою зброєю при цьому стає купа брехні та загроз у судовому переслідуванні  та забороні нашої діяльності. Такими  діями ви лише підтверджуєте правдивість наших слів про те, що окупація Афганістану тримається ні на чому іншому, окрім брехливих припущень та безпідставних виправдань. Усе це лише вкотре каже про гостру необхідність всезагального обговорення окупаційних дій у межах підсилення загальної людської позиції проти війни, яка і без того триває без перепину та підсилюється, що і стане викриттям вашого брутального, гидотного та нелюдяного політичного курсу.
 

Шаді Фаріджа
Представник  медіа-офісу ХТ, Скандинавія
Hizb ut-Tahrir – Skandinavien
Копенгаген, 7 січня 2011
Hizb ut-Tahrir – Skandinavien
www.hizb-ut-tahrir.dk
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Головне меню