Невже ненависть до Ісламу стала невід’ємною частиною Швеції?

Скандинавія
Друкарня

Усі люди рівні! Вони повинні користуватись однаковими правами на освіту та працевлаштування незалежно від статі, релігії, політичних переконань або раси. Будь-яка конституція гарантує кожному право на самовираження, а свобода вираження своєї думки незаперечна у західному суспільстві, за винятком однієї групи — мусульман!

У середу 29.11.2017 багато ЗМІ, включаючи «SvenskaDagbladet», «DagensNyheter» та «Metro», повідомили про дослідження, які показали, що твір, написаний студентом-мусульманином, отримає більші низькі оцінки, аніж твір іншого студента.

Ця новина прийшла у такий бурхливий час, коли мусульмани у суспільстві повинні активно боротись за свої цінності, щоб уникнути систематичних перешкод на шляху до досягнення успіху. Прийшов час, коли жінкам відмовляють у роботі через їх хустки, забороняють мусульманам виступати у публічних дебатах, коли мечеті піддаються нападам та вандалізму, а молоді мусульмани відмічені як невдахи, тому що вони народились у неправильному місці та з неправильним ім’ям.

Усе це — результат політики, яка здійснюється в останні декілька років, демонізації через ЗМІ, описання мусульман у якості терористів,недолюдей,які дискримінують жінок, і людей, які мають свій порядок денний, що відрізняється від порядку денного суспільства, що, у свою чергу, примушує мусульман зробити крок назад через побоювання бути охарактеризованими такими якостями замість того, щоб заявити про себе та зробити свій внесок у розвиток суспільства за допомогою техможливостей, якими вони володіють. Тенденція ісламофобії, яка склалася після падіння комунізму, стає усе більш очевидною з кожним днем.

Це, у свою чергу, призвело до того, що мусульмани не мають яких би то не було шансів на успіх у суспільстві, як це мають інші групи, оскільки домовласники, працедавці та вчителі розглядають мусульман немов монстрів, і тому вони відмовляються пропонувати мусульманам які-небудь можливості. Це підтверджують і політики, які коментують трагедії та напади у суспільстві, звинувачуючи у цьому Іслам та мусульман, коли нападник є мусульманином. Проте коли нападник не є мусульманином, вони мовчать. Це ті ж самі політики, які були у мечетях приблизно півтора року назад, просячи мусульман віддати їм свої голоси та говорячи про їх унікальні якості для суспільства.

O мусульмани!

Не забувайте, що зростаюча тенденція проти Ісламу та мусульман відбувається під носом «дружніх» до мусульман політичних партій. Як ви думаєте, наскільки вони дружелюбні насправді, адже їх інтереси лежать зовсім в іншому місці? Спроби зменшити страх по відношенню до себе в очах «дружніх» політиків у даній ситуації веде до упущення з виду тих моментів, які важливі при проведенні громадської дискусії, тому що подібний страх є результатом головуючої політичної просвіти. Ці політики — інший бік однієї і тієї ж самої політичної монети, одна-єдина різниця з іншими політиками полягає у їх риториці, проте їх цінності, незважаючи на риторику, однакові з цінностями Європи.

Усі ці дешеві трюки роблять для того, щоб примусити нас підкоритись і не вимагати від них ніяких роз’яснень і наших прав. Мета того, що відбувається, полягає у тому, щоб ми визнали, що ми не можемо жити нормальним життям у мирі та спокої на тих же умовах, що і решта інших, якщо ми не приймемо західні цінності. Навпаки, всупереч західним бажанням, ми повинні дотримуватись лише наших ісламських цінностей,сміливо вести дискусії, незважаючи на дифамацію (тобто поширення повідомлень, які не відповідають дійсності та порочать), щоб вплинути на громадську думку, яка вводить в оману відносно мусульман більшість людей у суспільстві.

У довгостроковій перспективі ми повинні зрозуміти, що наш єдиний захист знаходиться під затишком держави Халіфат. У нас вже є найкращий приклад Пророка ﷺ та його сподвижників, які стикнулись з найгіршими формами переслідування з першого дня пророцтва, проте він ﷺ врешті решт переміг. Тому положення на сьогоднішній день вимагає терпіння, активних та твердих дій без страху та з повною упевненістю у могутності Аллаха. Адже саме Він — Той, Хто дає перемогу своїм вірним рабам, а вони незабаром отримують перемогу.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Скандинавія
Неділя, 15 Рабі уль-авваль 1439 р.х.
03.12.2017 р.

Головне меню