Нездатність протистояти Ісламу на ідейному рівні штовхає датських політиків на те, щоб поховати принципи їх оманливої свободи

Скандинавія
Друкарня

Міністерство культури Данії 10.05.2016 випустило прес-реліз.

Темою цього виступу стало бажання внести поправки у деякі закони, для чого спочатку виникла потреба роботу по інформуванню населення та муніципальних установ про зміни, що готуються. Бажання внести поправки до цих законів підтримали наступні партії: Соціал-демократична партія, Датська народна партія «Ліберальний альянс», Народна соціалістична партія та Консервативна партія.

Своє бажання змін вони пояснюють тим, що «різноманітні об’єднання, які ведуть боротьбу проти демократії з метою підірвати її, у тому числі – які ведуть дії проти ідей свободи віросповідання та свободи слова, не мають права отримувати будь-якої допомоги від уряду і не можуть використовувати муніципальні служби». Окрім того, змінення муніципального устрою віднімає право у муніципалітетів давати у використання або оренду для «різноманітних об’єднань, які ведуть боротьбу проти демократії з метою підірвати її, у тому числі – які ведуть дії проти ідей свободи віросповідання та свободи слова...».

Після того, як був виданий даний прес-реліз, мер Копенгагену виразив свою радість з цієї причини, тому що тепер він офіційно може забороняти Хізб ут-Тахрір орендувати приміщення для проведення громадських зустрічей після запиту до муніципалітету , бо раніше ця обставина ніби голка колола політиків країни, будучи для них ідейною загрозою кожного разу, коли Хізб ут-Тахрір заповнював зали учасниками конференцій та висував свої ідеї та політичні погляди на відкритих симпозіумах.

Варто відзначити, що юридичні консультанти самих муніципалітетів раніше вже попереджали про те, що заборона Хізбу використовувати муніципальні будівлі є порушенням принципу рівності– саме того принципу, яким уряд жертвує сьогодні, а це означає, що у Заходу нема священних принципів, коли справа стосується боротьби проти заклику Ісламу.

О мусульмани!

Ці змінення у законах є лише однією серією у війні колонізатора проти Ісламу у цій країні. Цю війну тут очолює уряд у союзі з політичними партіями під гаслом свободи у ЗМІ. Протягом не одного місяця ми були свідками того, як велись інформаційні кампанії одна за другою проти мусульман, проти їх мечетей та їх благородного Шаріату, а також проти всілякої речі, яку можна зв’язати з Ісламом, у тому числі – з ідеями та словами.

Кожного разу, коли згадувався Іслам або Шаріат, ми бачили, як відомі міністри та політики виходять з божевільними пропозиціями, попереджають про уявні небезпеки для того, щоб ззовні показати себе «жорсткими з мусульманами», і душать будь-яку заяву про Іслам у панічні спробі запобігти радикалізації або втілення Ісламу у цій країні більш широким чином.

У країні відбувається посилення контроля над незалежними ісламськими навчальними закладами, недопущення у Данії виступів т.з. «проповідників ненависті» (радикально налаштованих імамів), криміналізація ісламських заяв. Але ніяка «свобода» Данії не порятує її від ножі датських політиків, які, намагаючись вирізати довіру до ісламської цивілізації, ріжуть сам принцип мислення, що склався, у немусульман.

Політики запевняють, що цим вони завершують епоху «страху перед зв’язками» з мусульманами і не допустять їх напливу у західні суспільства. Істина ж полягає у тому, що ці політики розкривають таким чином відсутність довіри до своїх же глибоких цінностей, якщо вони, не маючи сил приховати свою ненависть по відношенню до мусульман, опускаються до заборон та тоталітаризму, маскуючи їх «свободою». «Страх перед зв’язками», наявний у них, насправді є страхом перед ідеями Ісламу та його високими цінностями. Більше того, вони бояться, що внаслідок цього відбудеться взаємодія самих датчан з Ісламом через збільшення числа новоприйнявших Іслам, особливо сьогодні, коли західна цивілізація рухається до свого заходу.

Складається враження, що через слабкість своєї цивілізації Захід почав звертатись по допомогу до своїх варварських агентурних режимів на Близькому Сході, а також до свого темного минулого, щоб надихнутись ним у переслідуванні мусульман.

Можливо, їх наступний крок виллється у масові затримання мусульман для того, щоб відштовхнути їх від «небажаних» ідей, через що вони опиняться під постійним контролем. Данна перспектива нагадує нам епоху XX сторіччя – ті тоталітарні режими, які склалися в Європі. Це саме те, на шляху до чого сьогодні стоїть родоначальниця «свободи» Франція. Прем’єр-міністр Франції на минулому тижні проголосив про утворення 13 центрів по «лікуванню екстремізму» в усіх частинах країни, де будуть помічені «ісламські екстремісти», а також мусульмани, які проявляють «симптоми екстремізму» лише тим, що одягають специфічний одяг, за що вони можуть потрапити під цілодобове стеження на десять місяців. Так ведеться процес насильницького насадження секуляризму.

О мусульмани!

Навіть без наявності ознак уявного тероризму західні держави використовують це гасло як привід. Ми бачимо, як ці держави, серед яких – і Данія, ідуть по шляху розвалу своїх же культур та цивілізацій у спробі покінчити з вашою ісламською ідентичністю і знайти рішення між своїми народами та світлом Ісламу. Останні дії проти Ісламу та мусульман у цій країні вказують на відмирання її цивілізації через протиріччя всередині самої її системи, тому що політики запевняють, що хочуть захистити демократію від ісламського фундаменталізму, а насправді вони такими тиранічними методами власноруч ховають свої ж цінності, забиваючи один цвях за іншим у труну демократії.

يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُم بِأَيْدِيهِمْ

«Вони руйнують свої дома власними руками» (59:2)

Ми бачимо, як західна цивілізація іде до поразки, і це відбувається іще у той час, коли ніде на землі не втілюється Ісламський Шаріат. Що ж буде з ними, коли мусульмани встановлять свою державу, яка об’єднає мусульман в усіх кінцях світу і понесе іслам далі, щоб вивести людство із пітьми капіталізму та його нещасть до світла Ісламу та його милості?

Ми, ваші брати та сестри у Хізб ут-Тахрір, запевняємо вас, що продовжимо свою діяльність невпинно, щоб зберегти ідентичність мусульман на Заході, а також будемо закликати немусульман до Ісламу. Також ми будемо і далі вести свою важку роботу по відновленню ісламського способу життя у державі Праведного Халіфату в ісламському світі. Ми запевняємо вас у тому, що постійні загрози політиків та посилення законів призведуть лише до того, що вони самі зроблять свій внесок у виправдання наших ідей.

Ми закликаємо вас до участі у виконанні цього великого обов’язку та наданню допомоги тим, хто взяв і поніс цей великий обов’язок. Саме ви, о мусульмани, є тими, хто має право, надане йому від Самого Господа світів. У вас є Іслам, про який ви можете дізнатись краще у Книзі Аллаха та у Сунні вашого Пророка ﷺ. У цьому– порятунок для усього світу і подарунок для усього людства. Що ж стосується постійних нападів на Іслам, то вони лише іще сильніше активізують наш заклик людей до Ісламу, до його чистим цінностям та благородної системи як єдиній заміні кризової західної цивілізації та її розпусних систем.

قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ * يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ

«Явились до вас від Аллаха світло (Мухаммад) та ясне Писання. За допомогою нього Аллах веду по шляхам миру тих, хто прагне знайти Його вдоволення. За Своїм зволенням Він виводить їх із темряв до світла та наставляє на прямий шлях» (5:15,16)

Хізб ут-Тахрір — Скандинавія
11 Шаъбан 1437
18.05.2016

Головне меню