Комп’ютерна гра, яка зневажає Іслам, демонструє інтелектуальне банкротство секуляризму

Нідерланди
Друкарня

Лідер бельгійської партії «Фламандський інтерес» розробив комп’ютерну гру під назвою «Менше, менше, менше».

На дану ініціативу його надихнули анти-ісламські висловлювання Герта Вілдерса відносно присутності марокканських мусульман у Нідерландах. Мета гри очевидна з суті самої гри, а саме зневага Ісламу за допомогою мультиплікаційного подання, де мусульман б’ють палицею, а потім розповсюджуються постери, що закликають до закриття мечетей.

Під час інтерв’ю, яке відбулося в його офісі, лідер партії «Фламандський інтерес» Філіпп де Вентер відкрито заявив проте, що йому, згідно з його переконаннями, важко вступати в інтелектуальний діалог з іншими. Однак він знає себе краще, ніж нас, тому визнає, що він не у змозі вести вишуканий інтелектуальний діалог з тими, хто не розділяє його думок, і він намагається через дану гру пояснити не мусульманам фламандське значення Ісламу і те, як необхідно поводитися з мусульманами в Бельгії.

Відомо те, чого добивається ця партія, а саме навмисного зневаження мусульман і того, що вона не відступить від нападок на Іслам і зневажання мусульман. Правда тому, що це був перший випадок з боку даної партії у заохочуванні нападок на мусульман і перешкоджанні будуванню мечетей. Тому це є скандалом і серйозною загрозою для спокою в суспільстві. Не дивлячись на те, що зробив керівник цієї партії, але жодне зі ЗМІ не прокоментувало дану подію, і жодна з політичних партій не критикувала і не відсторонилася від такого роду діяльності.

Хтось може порахувати таку гру кумедною і цілком невинною, але якщо хтось її розгляне уважніше, він зрозуміє що вона тісно пов’язана з програмою даної політичної партії, яка працює проти Ісламу. Не лише це, але й те, що у ній здійснюється заклик до протистояння мусульманам через насилля. Це підтверджує слова Філіппа де Вентера під час презентації гри, у якій б’ють мусульман, що він прихильний до того, щоб побиття мусульман дозволялося в реальній дійсності. Його ненависть до Ісламу відома навіть за межами його власної країни, оскільки про нього згадав норвезький терорист Андерс Брейвік, який вбив 77 людей.

Його слова шокували всіх і були почути усіма в Бельгії. Однак цього ніхто не засудив, що свідчить про те, що цей посил прийнятий політичним оточенням і ЗМІ. Напади на мечеті повторюються в Бельгії, а також нападки на мусульман в Європі стали реальністю, як нещодавно сталося з мусульманською жінкою у голландському місті Ейндховен. Усі ці випадки є результатом політики ненависті, розпалюваної політиками і ЗМІ. Хіба цих подій не достатньо для припинення спотворення Ісламу і демонізації мусульман? Несправедлива політика у відношенні мусульман в останні роки показує, що анти-ісламські настрої стають нормою, а зворотне є виключенням, двері до пропаганди ненависті і жорстокості відчинилися, навіть якщо це відбувається за допомогою комп’ютерних ігор.

Діалог, оснований на відвертості і ясності між Ісламом і західним світоглядом не існує у західному порядку денному і це цілком зрозуміло. Будь-яке інтелектуальне зіткнення є небажаним з огляду на той факт, що секуляризм не переконує розум, тоді як Іслам апелює до розуму і переконує його. Тому єдиним способом, за допомогою якого Захід намагається зберегти свою філософію живою, є використовування усіх можливих засобів, що вводять людей в оману, щоб опорочити те, що вони представляють у якості альтернативи їх гнилій ідеї, а саме Іслам.

Захід вчинив саме так за допомогою своєї відомої стратегії, а саме відхилення мусульман в країні від правильного розуміння Ісламу за допомогою освітніх центрів і ЗМІ, які спотворюють образ Ісламу в очах не мусульман, а також за допомоги тих, хто інтелектуально некомпетентний подібно до Філіппа де Вентера, який вдався до зневажань і знущань над мусульманами за допомогою комп’ютерної гри.

Мусульмани Бельгії несуть серйозну відповідальність у рішенні даної проблеми, не звертаючи уваги на зухвалий характер Філіппа де Вентера і його помічників. Історія показала, що мова ворожнечі успішна, коли нею нехтують, особливо у подібному хворобливому середовищі. І саме тому величезне значення має те, що мусульмани протистоять цим постійним нападкам на Іслам і ісламську ідентичність. Правильний шлях вжиття заходів для рішення даної проблеми є надання Ісламу у якості альтернативи провальній капіталістичній цивілізації, яка є причиною несправедливості і війн у світі, а також нездатності справитися з протилежними у суспільстві думками.


Окай Пала
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах
07 Раджаб 1435 р.х.
30/04/2014
N0: 05/1435

Головне меню