Чи є напад на марокканську родину в Алмері випадковим інцидентом або це результат політики голландського уряду?

Нідерланди
Друкарня

Сьогодні вранці людина за ім’ям Сафа Марва виклав до Twitter висловлювання: «Люди написали расистські коментарі на стінах будинку марокканців у місті Алмер, відомому своїм спокоєм і толерантністю.

Вони намалювали на стінах фашистські спастичні символи, а також написали слова «Забирайтесь геть».

Висловлювання ненависті і залякування Ісламом, а також підбурювання мусульман є тільки результатом політики росту громадської думки проти мусульман, переслідуваних державою і політиками даної країни. Таким чином, мусульманський футболіст з клубу ІСФ у місті Арнхемі був підданий певному голландському висловлюванню «менше, менше». Ці слова, проспівані прибічниками Герта Вилдерса, відомого своєю ненавистю до мусульман, коли він спитав їх: «Хочете ви бачити більше або менше марокканців у цьому місті?», вони відповіли: «менше, менше». З того часу слова «менше, менше» стали наспівувати в Нідерландах. Подібне сталося з 11-річним учнем Аміном Ашером у місті Тілбургу, який нещодавно постраждав від подібної ситуації з боку своїх однокласників у школі, які наспівували фразу «менше, менше».

Проведений нещодавно опит громадської думки показав, що 43% голландців хочуть обмеженої присутності марокканців у Нідерландах і 65% голландців спонукають до висилання неєвропейських мігрантів назад до їх країни. І це є доповненням до існування багатьох партій, які підтримують подібні дії. Тому не дивно, що такі опити впливають на послідовників і прибічників цих партій. Скоріш за все, висловлювання Герта Вілдерса відносно присутності декількох марокканців були схвалені Філіппом де Вентером, лідером Бельгійської фламандської партії, який вигадав відеогру, де гравець б’є мусульман палицею і підіймає плакати, які закликають до заборони мечетей.

Не дивлячись на те, що голландський уряд навмисно замовчує про першу статтю Всезагальної декларації прав людини, у якій говориться: «Усі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності і правах. Вони наділені розумом та совістю і повинні чинити у відношенні один до одного в дусі братства». І не дивлячись на те, що голландське суспільство розглядається усіма у якості плюралістичного і багатокультурного суспільства, усі факти вказують на те, що у даному суспільстві немає місця для Ісламу. Це було ясно озвучено королем Іспанії Філіппом ІІ, який сказав: «рівність призначена для усіх людей, але людина, що не визнає саму ідею рівності, повинна залишити нас». У результаті даної політики такі ісламські символи як хмар (хустка) забороняються, а також це веде до етнічних чисток мусульман-морісків в Іспанії.

Сьогоднішня інтеграційна політика нічим не відрізняється від цього. Вона нав’язує громадянам певний хід думок і певну поведінку замість того, щоб прийняти їх такими, які вони є. Іслам же у свою чергу не передбачає змінення чи утискання тих, хто не згодний з його думкою, і не примушує їх залишити їх вірування та принципи. Навпаки, Іслам визнає, що не всі люди приймуть його доктрину. В Ісламі справедливі божественні закони забезпечують можливість для різних культур і релігій існувати в одному суспільстві у мирі. Аллах Всевишній говорить в сурі Аль-Мумтахіна:

لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ

«Аллах не забороняє вам бути добрими і справедливими з тими, які не билися з вами через релігію і не виганяли вас із ваших осель. Воістину, Аллах любить неупереджених». [Аль-Мумтахіна: 8]

В статусі мусульманської спільноти, ми вкрай потребуємо єдності проти усіх цих нападок, які ображають нас і нашу релігію. Тому образа наших марокканських братів є образою усіх мусульман. І напад на одного мусульманина є нападом на усю мусульманську спільноту, оскільки ображання і напад на одного з нас відбувається лише з причини того, що ми є мусульманами. Для нас є важливим збереження своєї ідентичності, викриття анти-ісламської політики і кидання виклику світським ліберальним ідеям, які не здатні визнати існування людей з іншою точкою зору. Ми повинні подати Іслам у якості істинної альтернативи для не мусульман, згідно з яким вони можуть жити поряд з нами життям, наповненим гармонією і спокоєм.


Окай Пала
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах
01 Раджаб 1435 р.х.
30/04/2014
N0: 04/1435 AH

Головне меню