Не слабшайте та не сумуйте, у той час як ви будете на височині

Європа
Друкарня

وَلا تَهِنُوا وَلا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الأعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

«Не слабшайте та не сумуйте, у той час як ви будете на височині, якщо ви дійсно є віруючими » (03:139)

В останній час Європа переживає низку кривавих нападів, від яких гинуть мирні жителі , як мусульмани, так і немусульмани,і багато із числа загиблих – це жінки та діти.

Переважна більшість мусульман, якщо не усі, відсторонились від цих терактів, тому що вони суперечать їх релігії. Проте, незважаючи на це, загальна європейська позиція, особливо французька, акцентує увагу суспільства на «ісламському тероризмі». Французькі політики особливо часто використовують термін «ісламський тероризм», пов’язуючи його з концепціями джихаду в Ісламі. Таким чином, Іслам став порівнюватись з тероризмом, варварством, жорстокістю та кровопролиттям, а мусульман почали звинувачувати та вимагати від них відмовитись від релігії та проявити лояльність та відданість до світськості та західних цінностей.

Колоніальні держави окупують деякі мусульманські країни та зберігають свою гегемонію в інших, вони вбивають мусульман і нападають на невинних людей, не дотримуючись при цьому ніяких прав або нравів. І вбивство сотень тисяч мусульман в Іраку та Афганістані – нещодавній та явний приклад цьому. Також колоніальні держави грабують багатства мусульман та знищують їх країни заради досягнення інтересів огидного капіталізму. А Ісламу вимагає від мусульман захищати свої країни, честь та свої багатства, як і вимагає від них протистояти колоніалістам, але, незважаючи на це, закони джихаду в Ісламі відрізняються від того, що коять колоніальні держави. Іслам забороняє віроломство, забороняє вбивство мирних жителів, забороняє замахування на жінок та дітей, і також забороняє вбивство муахідів згідно зі словами Посланця Аллаха ﷺ: «…але не будьте озлобленими. Не будьте віроломними. Не спотворюйте трупи. Не вбивайте дітей та монахів», –а також: «…не вбивайте дітей та поденщиків (простих робочих, які не мають жодного відношення до війни)». Передається, що Ібн Умар сказав: «На деяких полях були знайдені вбиті жінки, і Посланець Аллаха ﷺ заборонив вбивати жінок та дітей». Шафіі сказав відносно мустаъмінів (людина, яка шукає притулку): «Якщо мусульмани дали йому притулок та безпеку, то вони зобов’язані це йому забезпечити, і він не повинен вчиняти віроломно та зраджувати їх». Ібн Мавдуд, вчений ханафітського мазхаба, сказав: «Якщо мусульманин увійшов на територію війни (даруль-харб), і йому надали притулок та безпеку, то йому забороняється замахуватись на них та їх майно, тому що це є віроломством, а це заборонено». Це – деякі закони Ісламу стосовно джихаду, війни та мустаъміна... І це дійсно культурні та великі закони ...

Європейські політики дуже добре знають це, але, незважаючи на це, вони використовують згадані події, щоб приписати Ісламу варварство, а джихаду – кровожерливість, а до тих, хто закликає до застосування Ісламу у мусульманських країнах , – тероризм та кровопролиття. Проте усе це робиться для того, щоб приховати їх варварські колоніальні справи перед своїм народом, і для того, щоб мати привід для реалізації їх проекту, а саме – переформування Ісламу та змінення його концепцій та законів, щоб виховати нове покоління, як вони говорять, на основі «європейського Ісламу». Ми застерігаємо мусульман від цього підступного плану та закликаємо їх до того¸ щоб вони пишались своєю релігією, Шаріатом та поняттями джихаду. Знайте, що чим більше підсилюються смути та збільшуються лиха, тим ближче перемога та майбутнє цієї істинної релігії. Всевишній Аллах говорить:

حَتَّى إِذَا اسْتَيْئَسَ الرُّسُلُ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ قَدْ كُذِبُوا جَاءَهُمْ نَصْرُنَا فَنُجِّيَ مَنْ نَشَاءُ وَلا يُرَدُّ بَأْسُنَا عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمِينَ

«Коли ж посланці приходили у відчай та вважали, що їх відкинули, до них приходила Наша допомога, і рятувались ті, кого Ми хотіли врятувати. Наше покарання неможливо відсторонити від грішних людей!» (12:110)

Хізб ут-Тахрір Європа
20 Шавваля 1437
25 липня 2016 року

Головне меню