Страждання мусульман рохінджа — черговий епізод зрадництва правителів мусульман

Прес-релізи
Друкарня

Усі ми стали свідками того, як, починаючи з 25 серпня 2017р. уряд М’янми проводить військову операцію у штаті Аракан.

Фактично, військова операція, яка проводиться під приводом боротьби з тероризмом, є нічим іншим , як геноцидом у відношенні мусульман-рохінджа, які на протязі сторіч проживали в Аракані. Звірства бірманської армії та воєнізованих груп в останні дні заполонили усі соціальні мережі та ЗМІ. Озброєні мечами, мачете та вогнепальною зброєю буддистські терористи ось вже більше двох тижнів тероризують невинних громадянських осіб із числа рохінджа, включаючи жінок та дітей.

Черговий оберт геноциду у відношенні мусульман рохінджа привів до руху мусульман по усьому світу. Представники різноманітних мусульманських організацій, громадські діячі та окремі мусульмани встали, щоб виразити свій протест проти безчинства буддистських терористів в Аракані. У багатьох мусульманських та немусульманських країнах, включаючи Україну,пройшли акції протесту . Навіть мусульмани Сирії, які на протязі більше шести років самі знемагають від безчинств Асада та його приспішників провели акції протесту на підтримку своїх братів та сестер в Аракані.

Злочини бірманських злочинців співпали зі святковими днями Ід аль-Адха та часом хаджу . Усі ми стали свідками як у своїх молитвах під час стояння на горі Арафат та у привітальних промовах мусульмани згадували про страждання мусульман рохінджа та просили Аллаха про швидке позбавлення.

Уся Ісламська Умма, незважаючи на географічну віддаленість та роздробленість на більше аніж 50 країн у черговий раз згуртувалась в одне ціле, щоб виразити протест проти різанини, вчиненої безбожниками у М’янмі.

Усі мусульмани прийшли до руху, щоб виразити свій протест згідно наявним у них засобам та можливостям . Винятком, як це вже прийнято, у черговий раз стали правителі мусульман.

Деякі із них, як правителі Бангладеш простягнули іранським вбивцям руки допомоги. Так, 28 серпня 2017р. МЗС Бангладеш направив послу М’янми у Дацці офіційний лист з пропозицією проведення спільних антитерористичних операцій.

Аналогічною була позиція правителів Пакистану, які після тривалої мовчанки відносно подій в Аракані усе ж таки виразили на кшталт невдоволення, одночасно залишивши у силі контракт на поставку злочинним озброєним силам М’янми 16-ти літаків JF-17 Thunder.

Що стосується правителів інших мусульманських країн, то вони у черговий раз виразили «крайню стурбованість». Позиція цих правителів відображена у словах президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, символічно сказаними ним у якості голови чергової сесії Організації Ісламської співпраці , яка проходила 10-11 вересня 2017р. в Асані:

«Нам необхідно усім разом докласти зусиль для того, щоб припинити насильство, якому піддають метою запобігання гуманітарної драми у регіоні . Анкара виразила свою готовність до підтримки та наданню допомоги у Дацці у питанні прийому мусульман, які втекли від тиску та вбивств у Бангладеш».

Таким чином, вони віддали перевагу обтяжити себе наслідками даного геноциду аніж вдатися до його корінного вирішення. Замість того, щоб покласти край вбивствам вони вирішили звернутися до скасуванню гуманітарних та міграційних наслідків даної бійні.

Висловити своє неприйняття тому,що твориться в Аракані та простягнути руку пригнобленим мусульманам у міру своїх можливостей є обов’язком кожного мусульманина та мусульманки. Проте обмеження правителів мусульман даними вчинками є ніщо інше як злочинна бездіяльність та віроломне зрадництво. Вбивство немовлят та вагітних жінок та спалювання заживо вимагають від правителів мусульман більшого аніж гуманітарна допомога та вираження «крайньої стурбованості». Адже саме у руках т. з. правителів мусульман зосереджені можливості, наявність яких поширює на них наступні слова Всевишнього Аллаха:

Аллах ﷻ говорить у сурі «Жінки»:

وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ

«Чому б вам не битися на шляху Аллаха і заради слабких чоловіків, жінок та дітей...» (4:75).

Також Аллах говорить у сурі «Трофеї»:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії , то на вас лежить допомога» (8:72).

У цих двох аятах Аллах ﷻ вказав на єдине правильне рішення даної проблеми , яке полягає у задіянні усієї політичної та військової потужності для того, щоб покласти край подібним злочинам. Мусульмани рохінджа у першу чергу потребують ісламської армії, яка вступить на територію Аракану , щоб приборкати знавіснілих вбивць.

О мусульмани!

Геноцид мусульман-рохінджа у черговий раз доводить, що сподівання Умми, її бажання та почуття повністю суперечать сутності встановлених над нею правителів . Нам не варто обманюватись їх гучними промовами та гуманітарними ініціативами , у той час як саме у їх руках докорінне рішення даної трагедії Умми. Викорінення будь-якої проблеми вимагає ясного розуміння її суті та шляхи рішення. Припинення страждання мусульман Аракану, так само як і страждань мусульман у багатьох інших частинах Ісламського світу можливо лише за допомогою появи в оточенні мусульман щирого правителя, який буде стояти на стражі інтересів Умми і кожного мусульманина та мусульманки, керуючись вимогами Корану та Сунни. А це, у свою чергу, неможливо без відновлення в Ісламському світі Другого праведного Халіфату за методом пророцтва.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَᄉ ﴿٤﴾ بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنْصُرُ مَنْ يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють ᄉдопомозі Аллаха. Він допомагає, кому забажає. Він – Могутній, Милосердний». (30:4-5).

Хізб ут-Тахрір Україна
27 Зуль-Хіджа 1438р.х.
18 вересня 2017р.

Головне меню