Скорбота у зв’язку зі смертю Алі Рядинського

Прес-релізи
Друкарня

Скорбота у зв’язку зі смертю члена Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Україні Алі (Віталія) Рядинського.

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

«Серед віруючих є чоловіки, які вірні заповіту, який вони уклали з Аллахом. Серед них є такі, які вже виконали свої зобов’язання (або померли) і такі, які іще очікують, проте ніяк не зраджують своєму заповіту» (33:23).

Хізб ут-Тахрір в Україні сумує у зв’язку зі смертю члена Інформаційного офісу Алі (Віталія) Рядинського. Наш дорогий брат покинув цей світ після тривалої хвороби 5 Мухаррам 1440г.х. (15 вересня 2018 р.). Ми виражаємо співчуття його родині, братам та друзям нашого брата.

Ми не виправдовуємо нікого перед Аллахом, але наш покійний брат був відомий своєю богобоязливістю, щирістю перед Його релігією, та крайньою чуйністю у справі заклику та його захисту. Ми сподіваємось, що він опиниться у числі праведників.

Життєва історія нашого дорогого брата є прикладом стійкості, відданості та терпіння на шляху несення заклику. Будучи руським за національністю, Алі прийняв Іслам на початку 2001 р. Наприкінці 2003р. Алі познайомився з Хізб ут-Тахрір і почав роботу разом з Хізбом. Проте вже у грудні 2004 р. він був заарештований спецслужбами Росії та засуджений на 7 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Довгі роки ув’язнення не зломили нашого брата і, звільнившись із в’язниці, він негайно продовжив роботу з Хізб ут-Тахрір, сказавши свої відомі слова: «Людина істота слабка, від усього втомлюється. Настав час, що (ми) втомились боятись».

Після підсилення репресій в РФ та початку фабрикації нової кримінальної справи у 2012 р. Алі разом з родиною переїжджає в Україну. До свої щоденних обов’язків заклику, він додає відео-ролики на ісламську та політичну тематику, які досі популярні на просторах Інтернету. Також він виступає на прес-конференціях та круглих столах, присвячених репресіям російської влади у відношенні мусульман і, зокрема членів Хізб ут-Тахрір. Коли йому запропонували стали членом Інформаційного офісу в Україні, він, у притаманній для себе манері, без секунди зволікання, погодився з цим, і це, незважаючи на те, що залишався громадянином РФ, яка могла у будь-яку мить затребувати його екстрадиції або навіть викрасти його.

Звістка про невиліковну хворобу застала його у місяці Рамадан 1438 р.х. (червень 2017 р), коли він сумлінно працював над проектом «Рамадан відео-блог 1438 р.х.», що видається від імені Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Україні.

Після цього, відбулись півтора року випробувань, які наш дорогий брат виніс гідним чином. Перебуваючи у лікарні, він просив принести йому комп’ютер, щоб він міг продовжити роботу на своїми ісламськими проектами. За словами членів його родини за цей час він жодного разу не поскаржився на свою хворобу та труднощі, які вона йому завдавала.

Очі наші плачуть, а серце відчуває біль… І усе ж таки ми говоримо лише те, що тягне вдоволення Аллаха. Ми сумуємо, о, Алі, через розставання з тобою.

Ми просимо Всевишнього Аллаха, Милостивого та Милосердного, зібрати нас усіх разом на вищих ступенях Раю — у Фірдаусі   — разом з Посланцем Аллаха ﷺ та його благородними сподвижниками, нехай буде задоволений ними усіма Аллах.

Також ми просимо Всевишнього Аллаха дати його родині, близьким та братам по вірі терпіння та утіху, згідно словам Всевишнього Аллаха:

ٱلَّذِينَ إِذَآ أَصَٰبَتۡهُم مُّصِيبَةٞ قَالُوٓاْ إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّآ إِلَيۡهِ رَٰجِعُونَ ١٥٦ أُوْلَٰٓئِكَ عَلَيۡهِمۡ صَلَوَٰتٞ مِّن رَّبِّهِمۡ وَرَحۡمَةٞۖ وَأُوْلَٰٓئِكَ هُمُ ٱلۡمُهۡتَدُونَ ١٥٧

«Які, коли їх спіткає лихо, говорять: «Воістину, ми належимо Аллаху, і до Нього ми повернемось». Вони удостоюються благословення свого Господа та милості. Вони слідують прямим шляхом» (2:156,157).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
8 Мухаррам 1440 р.х.
18 вересня 2018 р.х.

Головне меню