Привітання з приходом місяця Рамадан 1442 р.х. / 2021 р

Прес-релізи
Друкарня

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху, дорогі мусульмани Криму, України і усього світу!

Дорогі послідовники Ісламу, кращої релігії на цій землі, дорогі брати і сестри, Хізб ут-Тахрір в Україні вітає вас з приходом кращого місяця у році — Рамадана!

Після дослідження і перевірки бачення молодого місяця Благословенного Рамадану в ніч з неділі на понеділок, молодик Рамадану не було виявлено згідно шариату. У зв'язку з цим завтрашній понеділок - це 30 день місяця Ша'бан. А перший день Благословенного місяця Рамадан 1442 року по хиджрі - це вівторок, що відповідає 13 квітня 2021 р. григоріанським календарем.

Місяць Рамадан є місяцем терпіння, щедрості, братства, напуття і посту. Але також безперечно, що цей місяць вшанований тим, що саме в ньому 1400 років назад людству було дано світло і вірне керівництво для життя - Коран Карім! Аллах Тааля обрав для цієї місії гідного чоловіка у цьому світі, Пророка Мухаммада ﷺ, і його вустами мусульмани того часу почули перше божественне одкровення, перші строки Корану.

Що ж це за строки? Давайте звернемось до Корану! Першим божественним зверненням було наступне:

Читай в ім’я Господа твого, Який створив [усе існуюче]

Аллах з самих перших слів нагадує нам про те, Хто ж є Творцем усього навколо, небес і землі, і, звичайно, людини!

Хто ж як не сам Творець знає, у чому благо для своїх створінь, в чому істина і в чому брехня?! Як же людина може заперечувати мудрість божественних одкровень і безпомилковість Ісламу як вірного керівництва для життя?!

Воістину, Іслам є кращим рішенням для людства. І, воістину, Коран, ниспосланий як благо і вірне керівництво для життя у місяць Рамадан, є словом Аллаха – Творця усього сущого!

Дорогі мусульмани, ми у черговий раз закликаємо вас до того, щоб ви не обмежувались у питанні дотримання Ісламу тільки читанням намазу і дотриманням посту у цей Благословенний місяць. Воістину, найкращим поклонінням і смиренністю перед Всевишнім Аллахом є визнання Ісламу як єдиної правильної системи для життя людства!

Подібно тому як ми смиренно згуртовуємось у ряди на таравіх намазах в місяці Рамадан, подібно цьому ми повинні бути пліч-о-пліч у питанні взяття Ісламу не тільки як ібадату, але і як системи для запровадження в усіх сферах суспільства. В результаті чого це суспільство буде захищено від порочності, злочинності, корупції і сваволі влади! Це суспільство буде тією сферою, де буде цінуватись життя, майно і честь громадян!

Подібно тому як усією Уммою ми об’єднані в пості, подібно цьому ми повинні об’єднати свої зусилля на шляху повернення ісламського законодавства у державі справедливості і порядку, державі Халіфат!

Нехай Аллах допоможе щирим рабам у цій великій місії по встановленню Халіфату за методом Пророка ﷺ

Дорогі єдиновірці , дорога багатомільйонна Умма! Як ваші брати і сестри, ми Хізб ут-Тахрір Україна, бажаємо вам, щоб пост,який ви будете тримати — був прийнятий Всевишнім, як і усі інші благі справи пожертвування, таравіх намази! Нехай бажання виконувати благі вчинки у місяць Рамадан, буде таким же, як і бажання побачити життя під затишком найвірніших і найсправедливіших законів, а саме — Шаріату Аллаха! Нехай Аллах полегшить для вас уся тяготи, дарує терпіння і благі знання!

Нехай Аллах укриє своєю благою і неповторною милістю мусульман усього світу , які перебувають у пригнобленні, позбавленні спокою і свободи!

Нехай прискорить Всевишній Аллах появу правителя, здатного повернути усій Уммі відчуття спокою і безпеки!

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір в Україні
30 Шабана 1442 р.х.
12 квітня 2021 р.

Головне меню