Заява Хізб ут-Тахрір в Україні з приводу подій у Журавках

Прокламації
Друкарня
بسم الله الرحمن الرحيم

11 вересня 2009 року Головне управління МВС України в АРК розповсюдило повідомлення про те, що 10.09.2009 року члени партії Хізб ут-Тахрір, що проживають на території Кіровського району, без дозволу імама мечеті села Журавки проникли на територію мечеті, де проводили молебень.
Місцеві жителі почали вимагати звільнити культову будівлю, внаслідок чого конфлікт переріс в масову бійку. В результаті фізичного протистояння 8 людей із числа кримськотатарського населення отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Винні у виникненні конфлікту встановлені і затримані, проводиться слідство.


ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим спантеличине позицією Верховної Ради АР Крим і Ради міністрів Автономії, які не вживають ніяких мір, а як це частіше всього буває, потурають проникненню і організації різного роду сект і сприяють їх легалізації, що може призвести  до дестабілізації міжнаціонального миру і злагоди в Криму.

Повідомлення головного кабінету МВС України в Криму в кожному своєму висловленні являється цинічною брехнею, про що свідчать наступні факти:
 
1. «… члени партії Хізб ут-Тахрір, що проживають на території Кіровського району, без дозволу імама мечеті села Журавки проникли на територію мечеті…»
 
Мечеть є домом Аллаха, а не чиєюсь власністю, щоб туди проникати. Цим вечером в Мечеті села Журавки проводився благодійний іфтар (розговляння після денного посту в місяць Рамадан). Організатором іфтару виступив шанований житель села Журавки Хаджі Ісмет-ага Мамаетов. Проведення іфтару він за тиждень погодив з головою раелігійної общини Хаджи Асан-ага Асановим, про що було оголошено на колективній молитві. Присутність на іфтарі представника місцевого меджлісу Шевкет-ага Кіямова, голови релігійної общини Асан-ага Асанова, більше ста чоловік мужчин, жінок і дітей, місцевих жителів і приїзжих, вказує на погодженність міроприємства і на мирний характер його проведення.
 
2. «…Місцеві жителі почали вимагати звільнити культову будівлю, внаслідок чого конфлікт переріс в масову бійку…»
 
А чи була бійка? Факти і свідчення очевидців і відеоматеріал відзнятий кореспондентами газети «Відродження», які були запрошені для просвітлення того, як мусульмани Криму  проводять місяць Рамадан, вказують на те, що група за кількістю біля 20 чоловік, вступивши в злочинну змову, спланувала і здійснила бандитський напад  на людей, які проводили іфтар. І про яку бійку може бути річ, коли на 8 людей, що розносили страви, несподівано напали біля 20 людей, озброєних кийками, арматурами, нунчаками і навіть сокирами?! Це можна було кваліфікувати як побиття, здійснене з особливою жорстокістю і цинізмом, якщо б не одна обставина. Арсенал, яким були озброєні ті, що нападали, і крики «ламайте їх» і «вбивайте їх», якими вони супроводжували побиття, вказує на те, що замишлялося вбивство. І можливо лише те, що з мечеті почали вибігати люди, почувши крики, запобігло запланованому вбивству.
 
На місце злочину відразу ж були визвані міліція і швидка допомога. Співробітники правоохоронних органів, що прибули на місце події, на основі свідчень потерпілих і більше сотні очевидців  були першими, хто оперативно отримав достовірну інформацію.
Буквально на наступний ранок Головне управління МВС України в АРК розповсюдило повідомлення, в якому описує цю пригоду в абсолютно абсурдному виді. При цьому абсолютно не  відчуваючи відповідальності за подачу завідомо ложної інформації ні перед суспільством, ні перед законом.
 
3. «… ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим спантеличине позицією Верховної Ради АР Крим і Ради міністрів Автономії, які не вживають ніяких мір, а як це частіше всього буває, потурають проникненню і організації на півострові різного роду сект…» ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим під вираженням «різного роду секти» мабуть  мало на увазі партію «Хізб ут-Тахрір».  В черговий раз нагадуєм:
 
Ісламська політична партія «Хізб ут-Тахрір» веде свою ідеологічну і політичну діяльність з 1953 року і ні разу не використала насильницькі дії для досягнення своєї цілі, про що неодноразово заявляла у всьому світі, в тому числі і в Україні.
 
«Хізб ут-Тахрір» є політичною партією, ідеологією якої являється Іслам, а діяльністю – політика. Ісламська політична партія Хізб ут-Тахрір глобально представлена в багатьох країнах світу.
 
Метою Хізб ут-Тахрір є відродження  ісламського способу життя шляхом встановлення  ісламської держави Халіфат, яка буде втілювати закони Ісламу і розповсюджувати ісламський заклик по всьому світі для всього людства.
 
В досягненні своєї цілі Хізб ут-Тахрір слідує методу Посланника Аллаха, нехай благословить його Аллах і вітає, у встановленні держави, який не бере до уваги будь-яких насильницьких дій, що являється загальновідомим фактом.
 
Діяльність ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір з встановлення держави зосереджена в визначених нею деяких мусульманських країнах. В інших же мусульманських, а також немусульманських країнах, в тому числі і в Україні, ведеться виключно ідеологічна та ідейно-просвітницька діяльність.
 
4. «… сприяють їх легалізації …»
 
На жаль, державні органи ніяким чином не лише не сприяють легалізації «Хізб ут-Тахрір», але і всяко перешкоджають цьому. Подібне положення справ формує в країні правовий нігілізм, коли суспільна організація де-факто існує і намагається увійти в правове поле країни, а держава, не маючи правових механізмів для вирішення цієї проблеми не намагається знайти вихід з цього положення.
 
5. « …може призвести до дестабілізації міжнаціонального миру і злагоди в Криму …»
 
Кому як не правоохоронним органам повинно бути відомо, що за весь час існування в світі пратії «Хізб ут-Тахрір» не було фактів, коли його діяльність вийшла би за межі ідейно-політичної. В Україні, в тому числі і в Криму діяльність партії «Хізб ут-Тахрір» за межі законодавства України не виходила і до дестабілізації не приводила. Правоохоронці чудово знають, що по відношенню до нашої організації постійно здійснюються провокації зі сторони певних сил. Але, не зважаючи на це, ми ні разу, ні на яку провокацію не відповіли. І остання провокація є тому ярким прикладом. Невже вони чекають, коли з ціллю провокації почнуть вбивати? На сьогодні міліція не лише не запобігає подібним провокаціям, але і потурає їм. Наприклад цьому знову ж таки служить дивна позиція прикривання, яку зайняла міліція в пригоді в селі Журавки.
 
Виходячи з вищесказаного, напрошується  висновок – або місцеві органи міліції передали в ГУ МВС завідомо ложну інформацію, з ціллю прикривання істинних винуватців того, що відбулося, а також корупційного зв’язку з ними; або ця послуга, надана ціліцією певним політичним силам, зацікавленим в розгоранні конфлікту на півострові, тобто силам, які можливо і є авторами сценарію цілої череди провокацій, що відбуваються в Криму.
 
І якщо все ж ситуація з провокаціями в адрес «Хізб ут-Тахрір» вийде з-під контролю, відповідальність ляже саме на Головне управління МВС України в АРК. Так як міліція в цій ситуації або займає позицію постороннього спостережника, або сама потурає цьому.
 
Основна відповідальність за те, що відбувається, лежить на муфтії Емір-алі Авлаєві. Так як в своїх безвідповідальних висловлюваннях і заявах, а також у використовуваній ним риториці не лише по відношенню до «Хізб ут-Тахрір», але і до інших ісламських рухів та організацій постійно намагається зіткнути мусульман з мусульманами, одні мусульманські організації з іншими. Саме подібні дії і заклики ведуть до дестабілізації міжнаціонального і міжконфесіонального  миру і злагоди в Криму. Тим більше дивно чути це від людини, яку народ колись обрав для об’єднання мусульман. Тому кров побитих, в цей благородний місяць Рамадан, мусульман – плямою позору лежить на Емір-алі Аблаєві, який втратив совість і богобоязливість.
 
О, Мусульмани Криму!
 
Сьогодні нам намагаються вселити явну брехню, що Хізб ут-Тахрір вносить в середовище кримських мусульман чуже. Хіба Іслам є чужим для кримських татар?
 
Сьогодні нам намагаються вселити явну брехню, що Хізб ут-Тахрір вносить розбрат в мусульманське середовище. При цьому ненависниками Ісламу і мусульман, використовуються терміни «радикальний» і «помірний» Іслам. Поістині Іслам чистий від того, що вони йому приписують. Іслам такий, яким його приніс наш Благородний Посланник Аллаха ﷺ.
 
Сьогодні ми свідки того, як Іслам отримав новий імпульс і відроджується на нашій землі швидкими темпами, по милості Всевишнього Аллаха. І ми – очевидці того, як намагаються перешкодити поверненню нашого народу до своїх начал і колишньої слави – Ісламу. Тому ми не повинні зі зневагою відноситися до тих подій, які зараз відбуваються, і мовчки погоджуватись з тим, як хтось намагається розпалити смуту серед нас. Ми не повинні піддаватися на їх інтриги і змови. Весь світ знає про те, що ісламська політична партія Хізб ут-Тахрір у всьому світі веде заклик для відновлення ісламського способу життя за методом Благородного Постанника Аллаха ﷺ, не застосовуючи  при цьому ніякого насильства.
 
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ
 
О ті, котрі увірували! Відповідайте Аллаху і Посланнику, коли він закликає вас до того, що вас оживляє. (8:24)
 
 
24 Рамадана 1430 р.х.
14 Вересня 2009 р.
Хізб ут-Тахрір
Україна

Головне меню