Заява Хізб ут-Тахрір в Україні з приводу брифінгу для журналістів, прес-секретаря СБУ

Прокламації
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

12 травня 2009 року, на брифінгу для журналістів, прес-секретар СБУ, Марина Остапенко, заявила про результати спецоперації, проведеної службою безпеки України, яка «викрила спроби іноземців створити вперше на території України комірку забороненої в 29 країнах світу  міжнародної терористичної організації «Хізб ут-Тахрір»».

За словами прес-секретаря, СБУ отримала документальні матеріали про те, що вказане злочинне угруповання на глибокій конспіративній основі намагалося створити терористичну структуру з чіткою ієрархічною побудовою і чітким поділом функцій серед членів.

До складу угруповання входили дев'ять осіб, які в різний час пройшли спеціальну диверсійну підготовку в таборах на території держав Близького Сходу. Для майбутньої протиправної діяльності організатору комірки вдалося залучити громадян України, які прийняли Іслам. Діяльність осередку повинна була бути спрямована на створення первинних осередків терористичної організації, пропаганду і поширення ідеології «Хізб ут-Тахрір», вербування та підготовку потенційних терористів.

На даний момент всім вилученим під час спецоперації друкованим матеріалам надається правова оцінка, за результатами якої служби вживатимуть вичерпні заходи правового регулювання.

«Зважаючи на те, що завдяки попереджувальним заходам СБУ не допущено створення такої комірки,  наміри створення на території України терористичної організації були зірвані. Тому, членам та організаторам цієї групи винесено офіційне застереження від імені органів СБУ. Іншим учасникам з числа іноземців, заборонено в'їзд в Україну », - розповіла Остапенко.

У зв'язку з цим, «Хізб ут-Тахрір» в Україні заявляє:

Перше:
• Ісламська політична партія «Хізб ут-Тахрір» веде свою ідеологічну і політичну діяльність з 1953 року і жодного разу не використовувала насильницькі дії для досягнення своєї мети, про що неодноразово заявляла в усьому світі, в тому числі й в Україні.

• «Хізб ут-Тахрір» є політичною партією, ідеологією якої є Іслам, а діяльністю - політика. Ісламська політична партія Хізб ут-Тахрір глобально представлена в багатьох країнах світу.

• Метою Хізб ут-Тахрір є відродження ісламського способу життя, шляхом встановлення ісламської держави Халіфату, яка буде втілювати закони Ісламу й поширювати ісламський заклик у всьому світі для всього людства.

• Методом для досягнення своєї мети Хізб ут-Тахрір визначив ідеологічну і політичну боротьбу, дотримуючись методу Посланника Аллаха, нехай благословить його Аллах та вітає, у встановленні держави, який не базується на будь-яких насильницьких діях, що є загальновідомим фактом.

• Діяльність ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір по встановленню держави, зосереджена у визначених нею деяких мусульманських країнах. В інших же мусульманских, а також немусульманскіх країнах, ведеться виключно ідеологічна та ідейно-просвітницька діяльність.

• «Хізб ут Тахрір» пропонує Іслам, як ідеологію, альтернативну капіталізму. Для досягнення своєї мети ісламська партія прводить ідеологічні дебати з політиками, мислителями та іншими групами суспільства для того, щоб істина ісламської ідеології стала очевидною для людства.
Друге:

Хізб ут-Тахрір в Україні заявляє, що «викриття спроби іноземців створити «вперше» на території України осередку «терористичної» організації «Хізб ут-Тахрір», у принципі, не могло бути та не відповідає дійсності, тому що партія Хізб ут-Тахрір не є терористичною і здійснює свою діяльність в Україні вже більше 10 років. За останній час ніхто з членів Хізб ут-Тахрір з боку СБУ, як заявила прес-секретар, офіційних попереджень не отримував і депортований з України не був.

Діяльність ісламської партії Хізб ут-Тахрір в Україні є публічною, а не «глибоко конспіраторською». Про її діяльність не один раз заявляли офіційні особи України. Наприклад:

«... Сьогодні, за даними кримських правоохоронців, чисельність членів Хізб-ут-Тахрір та підтримуючих її ідеї становить 7-10 тис. чоловік ...»

В Комітеті у справах релігій число членів Хізб ут-Тахрір в Криму оцінюють скромніше - 5-6 тис. чоловік. Разом з тим там визнають, що кількість прихильників цієї партії на півострові зростає, ледве не в геометричній прогресії. "З кожним роком регіонів охоплюється все більше ", -  заявляє заступник голови комітету «Події» Айдер Булатов ... ».

(Тижневик «Події» № 11 (113) від 21.03.2008 року).

Що стосується «побитого» твердження про заборону Хізб ут-Тахрір в 29 країнах, то необхідно зазначити, що партія офіційно заборонена лише в кількох країнах з авторитарними режимами правління, де переслідуються будь-які організації, опозиційні до правлячої верхівці. Але в більшості мусульманських країн, а також у Європі та США, Хізб ут-Тахрір не визначена як терористична організація і не заборонена. Більш того, в ряді мусульманських країн партія Хізб ут-Тахрір офіційно зареєстрована і має своїх офіційних представників. Діяльність партії здійснюється по всьому світі. Проводяться конференції на міжнародному рівні. Прикладом цього є:
• Всесвітня конференція «Халіфату», проведена на олімпійському стадіоні в Джакарті (Індонезія), в 2007 році, на якій були присутні більше вісімдесяти тисяч осіб.

• Всесвітня конференція в Хартум (Судан) на тему «На шляху до спокійного безпечного миру під покровом економічної системи Ісламу», яка відбулася 3 січня 2009 року.

• Дві прес-конференції Хізб ут-Тахрір в Лондоні і в Бейруті, проведені 3 квітня 2009 року, на наступний день після саміту G20 в Лондоні, на яких була презентована нова книга «На шляху до спокійного безпечного миру під покровом економічної системи Ісламу».

• Багато інших громадських акцій і заходів, проведених партією Хізб ут-Тахрір по всьому світу.

Офіційні представники дають інтерв'ю, беруть участь у дебатах на таких відомих світових телеканалах як BBC, CNN, 4Channel, Al-Jazeera, Islamic Channel, Press TV.
Цього достатньо, щоб зрозуміти абсурдність заяви прес-секретаря Служби безпеки України, за змістом, бо напрошуються наступні висновки: або СБУ перетворилося на контору, яка обслуговує корпоративні інтереси, або Україна на шляху до тоталітаризму. Чи готова Україна стати в один ряд з Узбекистаном, в якому на сьогодні застосовуються найдеспотичніші методи в боротьбі з інакомисленням, що здійснюються руками Андижанського ката - президента І. Каримова, які, доречі, не зупинили діяльність Хізб ут Тахрір, а карімовскій режим зробили ізгоєм в очах світової спільноти?

Можна тільки припускати, для чого СБУ робить заяву, що суперечить очевидним фактам, повністю побудовану на вигаданій події, що не мала місця в реальності. Але з абсолютною впевненістю можна стверджувати - подібні безвідповідальні заяви з боку державних чиновників навряд чи сприяють зміцненню безпеки країни, а скоріше навпаки, створюють нестабільність, породжують відчуття небезпеки в суспільстві та дозволяють третім силам використовувати ці фактори в своїх брудних політичних іграх.


Хізб ут-Тахрір Україна
13.05.2009 р.

Головне меню