Лідер «салафітської» партії Ан-Нур в Єгипті привітав Турецький бік з побудуванням республіки на руїнах держави Халіфат!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:Махмуд Аббас, представник внутрішнього реформістського фронту партії Ан-Нур «Салафія» сказав у заяві для ЗМІ «аль-яуму-с-сабі’» у понеділок, 5.11.2012:

«Святкування посольства Туреччини, на якому були присутні д-р Імад Абдель Гафур, голова партії Ан-Нур, були з нагоди побудування Турецької Республіки 29 жовтня 1923, після набуття незалежності від Британської окупації. І це не має нічого спільного з падінням ісламського халіфату, який був офіційно анульований 3 березня 1924 року. Він додав: «Ми хотіли б, щоб було зрозуміло, що д-р Імад Абдель Гафур, голова партії, прийняв участь у святкуванні проголошення республіки, а не святкування падіння халіфату».   

Коментар: 89 років назад здійснилася мрія невірних колоніалістів, до якої вони прагнули з часів хрестових походів, вони ліквідували державу Халіфат. 29 жовтня було проголошено про створення Турецької Республіки, а потім 3 березня 1924 року про ліквідацію ісламського халіфату, який існував на протязі тринадцяти сторіч. Руйнування Халіфату було приголомшливою, жахливою трагедією, що стряснуло усі куточки ісламського світу, принц поетів Ахмад Шаукі оплакував цю подію у своїх віршах, і замість сліз була кров.

Так, Єгипет плаче сумним криком і його скорбота і туга збільшуються, коли бачать голову партії ан-Нур д-ра Імад Абдель Гафура, який каже від себе, що він саляфій, але попередники не були вдоволенні тим, що він пішов до турецького посольства привітати їх, а треба було йти – висловити співчуття. Схоже, що д-р Абдул Гафур та його партія мотивовані своїми примхами, їх рухи не засновані на законах Шаріату, невже вони не знають, що в основі дії полягає обмеження законами Шаріату? Чи поставили ви собі запитання, перш ніж вчинити такий безглуздий акт, яким є закон шаріату з цього вчинку? Невже це не чудно, не дивно? Але найдивніше, це виправдання д-ра Махмуда Аббаса, що голова партії «взяв участь у святкуванні проголошення республіки, а не у святкуванні падіння Халіфату».

Це виправдання гірше, аніж гріх! Хіба турецька республіка не була створена на руїнах ісламського Халіфату, його політичного правління, яке було анульоване цим проголошенням? Хіба пан Аббас та лідер його партії не знають про ту огидну війну, яку вів засновник цієї республіки проти Ісламу, триклятий Мустафа Кемаль? В історії мусульман не було такого злочинця, який належав до Ісламу, такого як Ататюрк. Не обмежившись руйнуванням Халіфату, він зобов’язав змішане між чоловіками та жінками навчання, скасував шаріатські суди, запровадив громадянську Швейцарську конституцію, італійське кримінальне право та німецький комерційний кодекс. Він зробив із мечеті Айя-Софії музей, а із мечеті Мехмед аль-Фатіха склад, він скасував носіння чадри (хіджабу) жінкам і наказав грішити, скасував головування чоловіка над жінкою, також він запровадив латинський алфавіт замість арабського, потім заборонив азан на арабській мові. І хіба така людина заслуговує святкування його справ? І від кого, хто повинен святкувати за його вчинки? Людиною, яка представляє партію «Салафія», стверджуючи що він цілком дотримується сунни, і що він з усіх сил бореться для встановлення законів Шаріату?
 
Ми у Хізб ут-Тахрір звертаємося з порадою до д-ра Абдель Гафуру, і кажемо йому: «Іще нещодавно ти направився до посольства США, привітав їх з їх національним святом, сьогодні ти у посольстві Туреччини, вітаєш та благословляєш анулювання Халіфату як системи правління. Невже ти не знаєш, що він може завтра відродитися, адже Посланець Аллаха, мир йому  та благословення Аллаха, сповістив про його повернення. Так будь же лише там, де Аллах любить, щоб ти був, о, докторе, і не займай себе брудною грою демократії, не бери участь, ти разом із своєю партією у закладенні конституції невір’я,  яка дає головування та законодавство народу, бійся Аллаха і годі вже тобі, лестячи, догоджуючи, умаслюючи, робити поступки у релігії Аллаха. Кажи істину та правдиве слово, і не бійся ані жодних докорів заради Аллаха, об’єднайся з тими, хто працює для встановлення шаріатського правління шляхом побудування ісламського Халіфату, яким звеличиться Іслам та його народ, і принизиться невір’я, багатобожжя та його народ.

Шаріф Зайд
Голова медіа офісу ХТ, Єгипет.
Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір
Єгипет
№ 12/43
Вівторок, 21 Зу аль-Хіджа 1433 р.х.
06/11/2012

Головне меню