Влада погрожує боротися з євреями квітами у випадку провалу переговорів

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Головний палестинський переговірник Саїб Арікат у своїй заяві Франс Прес сказав, що “переговори не триватимуть і хвилини після завершення дев'яти місяців переговорів, термін дії яких спливає у кінці квітня згідно з договором з двома сторонами — Америкою та Ізраїлем», - передає газета Аль-Кудс Аль-Арабі. І що “у випадку провалу переговорів палестинська сторона має план політичної атаки. Перше — це похід до міжнародних судів у Гаазі, такі як Міжнародний Суд і Міжнародний кримінальний суд”. Арікат додав, що “влада буде вдаватися також до органів ООН і підштовхне палестинців до заклику економічного бойкоту Ізраїлю”.

Коментар:

Американський проект досяг своєї межі, ставши величезною зрадою. І влада вже увіковічнила цю зраду своєю готовністю до будь якого роду халатності і поступок навіть у найелементарніших наявних правах, раніше обіцяних нею і ООП у вигляді національних принципів і червоної лінії, а також таких як проблеми біженців, Єрусалим, кордони, поселення, які перетворилися у подобу народного фольклору, якому немає місця у світі влади ані сьогоднішньої, ані майбутньої. Не дивлячись на все, що показала ця адміністрація, її президент і головний переговірник у послідовності і покірності американському проекту, Аббас у своїй останній заяві не бажає повернення біженців. Навпаки, він прийняв їх повернення нісенітницею, тому що не бажає “поховання Ізраїлю під мільйонами біженців з метою змінення демографічного складу”. Єрусалим же він бажає бачити туристичним курортом для всього світу і світовою тренувальною сценою. А що ж стосується кордонів, то у справжній час і надалі немає для Аббаса проблем у знаходженні його влади під пануванням окупації хрестоносців на чолі з Америкою. І навіть більш того, сили Америки стануть розповзатися у його майбутній удаваній державі куди побажають і на невизначений термін. Кажучи про поселення, то мова зараз про те, що 80% їх залишається на місцях, а заповітна палестинська держава звісно ж — держава без суверенітету і армії.

Не дивлячись на ці поступки, від величини яких здригаються гори, євреї як і раніше не бажають цього і не зацікавлені у так званому “мирному процесі”, і це пов'язане з декількома речами. І перше не те, що євреї хочуть, щоб влада стала слухняним слугою і охоронцем їх інтересів і їх безпеки, оскільки навіть якщо вони наступлять на їх голови, то у відповідь не почують нічого, окрім приниженості і продовження зради. І ось минулі заяви Арікат підтверджують це, він піниться і гуркотить погрозами єврейській державі на міжнародних форумах! І він знає, і знають євреї, що міжнародні форуми, про які він говорив, створені, зміцнені і підтримуються усіма аспектами життя самими євреями. Тому для влади не залишилось нічого, окрім як сказати євреям: ми станемо боротися з вами квітами, якщо ви не приймете наших поступок!!

Євреї не зацікавлені у “мирі” з владою, тому що вони повною мірою усвідомлюють, що влада і Аббас не представляють ані народ, ані мусульман. Євреї бажають мирного життя в центрі ісламського світу, який не має сили і його правителі ні на що не спроможні. Євреї чудово знають, що народи не вдоволені їх державою і вважають її раковою пухлиною, з якою необхідно покінчити. Євреї не вірять, що мир з Палестинською адміністрацією є тим, що принесе їм безпеку і спокій у регіоні. Тому, менше всього непокоїть державу євреїв палестинська влада, тим паче що вона є робітником у них, виконуючи все, що в її силах без чогось в обмін!

І коранічна істина про євреїв залишається основною перешкодою для будь-яких реальних кроків у напрямі “миру”, оскільки жага євреїв в усіх речах і їх жадібність змушує їх бажати більшого, але не давати в обмін нічого:

أَمْ لَهُمْ نَصِيبٌ مِنَ الْمُلْكِ فَإِذًا لا يُؤْتُونَ النَّاسَ نَقِيرًا

«Або ж вони володіють частиною влади? Будь це так, то вони не дали б людям навіть виїмки на фініковій кісточці» (4:53).

І залишається істиною також, що опір мусульман і їх відмова від будь-якого урегулювання чи миру з єврейською державою є одним з найбільших бар'єрів і перешкод, які залишаються стояти перед обличчям ліквідаторських змов у питанні Палестини. Америка та євреї спостерігають за тим, куди дійшли народи у просвітленні і прийнятті єврейської держави, і вони не покладаються ані на владу, ані на правителів, тому що знають, що ці правителі є аутсайдерами в Уммі, і не з її роду. А постійне народне неприйняття і засудження усіх ліквідаторських рішень є гарантом створення величезних перешкод перед їх зловісними проектами. І саме до цього ми закликаємо мусульман і наш народ у Палестині, поки Аллах не визначить для цієї Умми халіфа, який висуне армії мусульман для визволення Палестини і викоренить усіх несправедливих правителів та тиранів.


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір                                           
Інженер Бахір Саліх    
Член медіа-офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
14 Рабі ас-сані 1435 21/02/2014

Головне меню