Наша «психологія» у реагуванні на пригноблення мусульман

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

Якщо хтось, хто зазвичай не задається питанням про здійснення хіджри, починає запитувати про те, чи не прийшов час здійснити її з Великобританії, то ти розумієш, що вони реально відчувають градус напруження. Минулого тижня, а точніше на протязі останніх місяців тут спостерігається те, що виглядає як безпрецедентний шквал нападок на Іслам і мусульман. У той час, поки мусульмани реагують на одне питання, шквал ЗМІ обрушився у бік іншого питання, що зображує мусульман як варварів, «екстремістів», які захопили вплив у школах, пригноблюють жінок, а також приписали їм багато інших огидних звинувачень. У справжній час у Бірмінгемі існує більше двадцяти державних шкіл, які піддаються терміновим перевіркам з боку уряду через обвинувачення на адресу батьків мусульман у тому, що вони намагаються впровадити деякі ісламські цінності у школах з великою кількістю мусульман серед учнів. Можливо ви спитаєте, які саме це цінності? Вони включають у себе такі поняття, як розділення хлопчиків та дівчаток у класі, наявність окремих приміщень для хлопчиків і дівчаток, щоб діти мали можливість переодягатися для уроків фізкультури, дозволена їжа (халяль), а також використання ісламських настанов (насіхат) на шкільних зборах.

Декілька днів тому поліція запустила загальнонаціональну кампанію, орієнтовану на мусульманських жінок, з проханням будь-яким можливим способом доповідати про те, чи думають їх чоловіки і сини їхати до Сирії для надання допомоги. При наведенні довідок поліція визнала, що ці чоловіки можуть бути заарештовані, притягнуті до кримінальної відповідальності і засуджені довічно. Ласкаво просимо до Великобританії 21 сторіччя. А також триває дискусія відносно чоловіків і жінок, які розсаджуються окремо на університетських ісламських суспільних зборах і відносно багатьох інших подібних питань, які торкаються мусульманських дітей, батьків, благодійні організації, мечеті та індивідів по всій країні.

Коментар:

Очевидно те, що даний невпинний тиск, з яким ми зіштовхнулися, є спробою здійснити тиск на мусульман з метою відмови від елементарних ісламських практик і вірувань, які не сумісні зі світськими ліберальними цінностями або суперечать зовнішній політиці уряду Великобританії в мусульманських країнах.

Саме у такій атмосфері дехто почав задаватися питанням про еміграцію. Для переважної більшості мусульман це не є реальним прийнятним варіантом. Іншим моментом, на який я нещодавно звернув увагу є те, яким чином ісламські активісти повинні реагувати на подібні атаки таким шляхом, щоб у цьому проявлялася впевненість для широкої мусульманської спільноти.

Ми не повинні займати виправдовувальну позицію, тому що наша релігія надходить від Всезнаючого Аллаха. Це релігія, яка тягне за собою благу моральність, економічні і соціальні рішення, а також керівництво про те, як найкращим чином взаємодіяти з не мусульманами.

Ми не повинні бути бездіяльними у відношенні забороненого для мусульман, не переходячи у наступ. З точки зору психології, це може змусити людей почувати себе безпомічними і замкнутими, у той час як інші будуть повторювати мантру «вони нападають на нас, вони нападають на нас». Питання у тому, як ми реагуємо на це, що дані нападки на нас фактично відбуваються через те, що вони нічого не можуть застосувати до нас, а також через відчай від того, що вони бачать спільноту, яка збільшилася у кількості, і не дивлячись на усі свої проблеми, є більш прибічним ісламським правилам і цінностям у якості спільноти, Хвала Аллаху.

Ми повинні розуміти,  що ми є спільнотою, яка володіє методом рішення проблем відносно розлучення, духовного вакууму, зростаючої економічної відмінності, занепаду моральності і багатьох інших питань у західних суспільствах, тому що ми віримо в одкровення, яке містить дані рішення проблем. Наша місія у якості спільноти на Заході полягає у тому, щоб бути представниками Ісламу, які передають дані ісламські знання всьому суспільству, розум якого отруюється постійними нападками на Іслам і мусульман з боку деяких людей з уряду і ЗМІ.

Отже, виходячи з цієї основи стає зрозуміло, що ці нападки необхідно розглядати у якості можливості, щоб виділити рішення Ісламу для широкої громадськості, яка абсолютно не знає про те, що може запропонувати Іслам людству. Іншааллах, це допоможе розвинути психологію, що породжує впевненість і спонукає нас до активності всупереч, здавалося б, безжальним атакам. Є багато перешкод на цьому шляху, однією з яких є відсутність у багатьох мусульман розуміння рішень Ісламу. Однак, з волі Аллаха ﷻ, прикладені зусилля з нашого боку, а також з боку інших ісламських активістів допоможуть рухатися у цьому напрямі.


Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Таджи Мустафою
Офіційним представником Хізб ут-Тахрір у Великобританії           
29 Джумада ас-сані 1435
 2014/04/29

Головне меню