Великі капіталісти і багатії не підкоряються законам

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

У номері газети Citizen, яка вийшла 13 травня 2014, повідомляється, що, за словами парламентського комітету, уряд не зміг прийняти відповідні правові заходи у відношенні деяких авторитетних бізнесменів та інших людей з гарними зв’язками, які володіють будівлями недалеко від пляжів, озер і морів.

Комітет із землі, природних ресурсів і навколишнього середовища зараз вимагає від правоохоронних органів арешту і судового переслідування усіх посадових осіб, які надавали ліценції і дозволи на будування будівель у даних місцях, що у свою чергу може викликати негативний вплив на навколишнє середовище, що суперечить Законові про заходи з охорони навколишнього середовища за 2004 рік.

Представляючи доповідь свого комітету у Парламенті про виконання бюджету 2012/13 і пропозицій по бюджету 2014/15 Міністру в Управлінні Віце-президента (Union and Environment), прес-секретар офіційної опозиції в Парламенті, пан Ізраель Натсе (партія  Chadema, Танзанія) сказав, що у міністерстві мала місце така корупція, що деякі важливі персони отримали дозволи за явно сумнівних обставин.

Коментар:

Провал у затриманні тих, хто одноосібно використовує території навколо пляжів, озер і морів, є черговим показником того, що капіталістичні уряди існують лише для слугування багатіям і капіталістам. У більшості випадків великі капіталісти і багатії не підкорюються законам, які нав’язані урядом.

Будування будівель навколо пляжів, озер і морів приводить не лише до негативних наслідків для навколишнього середовища, але головне, що ці території є суспільною власністю в Ісламі і не можуть бути приватизовані.

Є багато прикладів, які демонструють те, що заможні люди отримують дозволи від уряду на спорудження різноманітних галузей промисловості прямо на ріках, озерах і морях, що веде до втрати суспільного права користування і нехтуванню наслідками для навколишнього середовища за рахунок забруднення водойм токсичними хімікатами. Із доповіді, оприлюдненої кілька тижнів тому, стає зрозуміло, що деякі мешканці регіону Мара страждають шкірними захворюваннями через забруднення їх джерел води шкідливими хімічними  речовинами, які виділяються з функціонуючого неподалік центру з обробки рудників з відсутністю урахування наслідків для екології.

Стається так, що якщо менш вдала людина зводить будівлі на цій території, вона буде негайно прибрана владою, однак подібні дії не можуть бути здійснені у відношенні заможних і маючих зв’язки капіталістів.

Даний сценарій також викриває те, наскільки далеко може поняття про свободу власності у капіталізмі розповсюдитися на речі, які за своєю природою не можуть бути приватизовані. Такий вид власності приносить користь багатіям і це не є гуманним.

Заможним людям дають дозвіл на володіння будь якою річчю, допоки вони володіють фінансовою міццю для цього.

Саме тому ми є свідками видачі їм дозволу на володіння величезними землями, не використовуючи їх ані в яких цілях, у той час як у людей у тій самій області немає землі для забезпечення свого існування і навіть для побудування своїх власних будинків. Тому вони вимушені вести будування на крутих схилах, наражаючи себе на ризик повеней і оповзнів під час сезону дощів.

Капіталізм зазнав поразки в усіх аспектах. Єдиною альтернативною системою, яка може гарантувати справедливість і рівне відношення відносно питань володіння власністю і забезпечення соціальних послуг є Іслам. Справедливість буде гарантована належним чином за допомогою виконання Шаріату державою Халіфат.


Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Масудом Мселлемом заступником офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Східній Африці

19 Раджаб 1435
 2014/05/18

Головне меню