О Аллах, покарай тих, хто влаштовує підступи своєю ганебною мовчанкою проти невинних і нужденних

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина:

11 травня «Уолл-стріт джорнал» повідомив, що «скрутне положення безправної меншості рохінья у Мьянмі було відсутнє у ході офіційних обговорень на дворічному саміті лідерів держав Південно-Східної Азії у ці вихідні, не дивлячись на зростаюче занепокоєння регіональних наслідків у даній справі».

Коментар:

Саміт Асоціації держав Південно-східної Азії АСЕАН збирає регіональних лідерів для обговорення загальних питань безпеки, економічного і соціального характеру, а також АСЕАН включає у себе три країни, Індонезію, Малайзію і Бутан, з великою кількістю мусульманського населення, яке становить більше третини населення у регіоні.
Поряд із Бангладеш, дана трійка держав відвернулася від мусульман рохінья у період болю і нужди! Саміт 2014 року, проведений на цьому тижні мав реальну можливість допомогти мусульманам рохінья, але замість цього цей тиждень виявився найганебнішим через зраду у відношенні нужденних рохінья, чиї мовчазні сусіди надали військову підтримку кривавій буддистській демократії у М’янмі, тим самим встромивши ножа їм у спину.

Як передається від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Той, хто вірить в Аллаха і в Останній день, хай говорить благе або мовчить, той, хто вірить в Аллаха і в Останній день, повинен ставитися до свого сусіда з добротою і той, хто вірить в Аллаха і в Останній день, повинен виказати свою пошану гостеві».

Рохінья заслужили добре слово з боку саміту АСЕАН, тим паче що він був уперше організований у М’янмі, але жодного слова не було сказано ані від кого з них. Усі добрі слова були припасені для гнобителя мусульман рохінья! 11 травня видання Jakarta Post в Індонезії процитувало Міністра закордонних справ країни, Марті Наталегаву, який хвалився своїми чудовими відносинами між Індонезією (найбільш населена мусульманами країна у світі) і М’янмою (де буддистські моби неодноразово заживо спалювали мусульман у полум’ї ненависті). Його відповідь на масові вбивства мусульман рохінья у штаті Аракан у Мянмі була проста: «Ми побудували чотири школи в Аракані, щоб зміцнити дух примирення між усіма общинами». Таким чином, замість того щоб бути сильним захисником мусульман рохінья, Індонезія будує школи! Можливо, у подальшому Міністр закордонних справ почне вихвалятися будуванням шкіл для примирення палестинців і євреїв у Єрусалимі?

Індонезія поряд із Малайзією і Бутаном зберігала мовчання, коли потребувалася голосна підтримка, але що стосується Бангладеш, то його лідери були відвертими у своїй ненависті до рохінья. Це було висвітлено 14 травня в огидній статті газети Bangladesh News24 під назвою «Підкуплені прикордонники Бангладеш (BGB) впускають Рохінья». У статті згадуються мусульмани рохінья, які втекли від переслідувань у М’янмі і розглядаються тут у якості «незваних гостей», які завдають шкоду економіці Бангладеш, а також висуваються обвинувачення на адресу прикордонників Бангладеш за взяття хабарів на пропуск у країну деяких рохінья. Звісно ж, армія повинна була бути інструктована про прийняття їх і захист тих, хто залишився у М’янмі.

На превеликий сором, ЗМІ у мусульманських країнах продовжують мовчати, у той час як західні ЗМІ кажуть привселюдно. 12 травня регіональні агентства новин повідомили: «Репортерам Рейтер може загрожувати арешт у Таїланді у зв’язку з виданням статті, яка отримала Пулітцеровську премію, у якій стверджувалося про причетність тайських військових до контрабанди людьми». Таїланд не вважав за потрібне обговорення питання відносно рохінья на саміті АСЕАН у зв’язку з повідомленням Рейтер про те, що влада Таїланду таємно працювала з контрабандистами, щоб вислати мусульман рохінья з країни у якості рабів. І це після того, як відчайдушні рохінья, які прибували у тайські води, наразилися на морську поліцію Таїланду, яка намагалася потопити їх у морі.

У хадісі Пророка ﷺ також говориться про добросусідство і гостинність, чого тут не спостерігалося. Мусульмани рохінья, які досягають берегів Малайзії та Індонезії, утримуються місяцями і роками у якості ув’язнених до того, як отримують притулки у якості громадян другого сорту, а табори біженців у Бангладеш є гіршими з таборів, які будь-коли бачили співробітники іноземних гуманітарних місій. На відміну від зради сучасних лідерів, Османський Халіф Баязід ІІ відправив свій флот у 1492, щоб врятувати єврейських біженців, які рятувалися від переслідування християнами в Іспанії. Такою була доброта і великодушність політичного Ісламу у відношенні усіх людей, а не лише мусульман. Зараз ми знаходимося у місяці Раджаб, у скорботному місяці, у якому милосердна держава Халіфат була зруйнована, а зараз настав час для Умми відгукнутися і прагнути до перемоги та підтримки від Аллаха ﷻ для того, щоб покласти кінець ганьбі і приниженню, які обрушили на нас наші світські правителі на очах у всього світу.

Написано для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Доктором Абдуллахом Робіном
19 Раджаб 1435
2014/05/18

Головне меню