Стережіться переходів США відносно сирійської революції

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Газета «Американська свобода» процитувала виступ президента США Обами на телебаченні «СBS» 22.06.2014, у якому він сказав: «Я думаю, що та думка, яку ви зараз озвучили про існування якої-небудь готової поміркованої сили, яка у змозі перемогти Асада – то це просто некоректно, і, як ви знаєте, ми провели велику роботу з поміркованою опозицією». Він також сказав: «Висловлювання про те, що вони (тобто поміркована опозиція) у змозі раптово усунути не лише Асада, але й запеклі сили серйозно навчених моджахедів, за умови, що ми надіслали б їм трохи зброї, є нічим іншим, як плодом уяви».

Коментар:

Висловлювання Обами показує, що Америка не побачила бажаного у проголошених силами, або поміркованої опозиції, яка спиралася на Америку та Захід, і своїх агентів у регіоні, була підготована для реалізації американських рішень у встановленні світської демократичної громадянської системи у світлі Сирійської Арабської Республіки з метою отримання посад та грошей, а також щоб ставитися ворожо до проекту встановлення Ісламського Халіфату. Тут Обама заявляє про провал цієї опозиції, яка знаходиться під його керівництвом і становить собою третю силу, що стоїть перед обличчям Асада і перед обличчям екстремістів, як про це висловився голова коаліції Ахмад Джарба раніше. Його пан Обама сказав про екстремістів, що вони «запеклі сили з моджахедів». Тому ця поміркована опозиція не змогла зробити будь-чого істотного, через що люди прозвали її членів «готельними революціонерами», тому що вони сидять в готелях Стамбулу, Дохи та в інших містах. А держави у свою чергу оплачують їх рахунки за мешкання у цих готелях і виплачують їм деякі кошти як плату за покірність та вислуговування Америці.

Так! І з усією упевненістю! Таким є їх становище: вони не здатні завдати поразку нікому. І це не є провалом не лише даної опозиції, але й провалом Америки, яка організувала її і робила на неї ставку про те, що вона поведе за собою сирійський народ і поцупить революцію у її справжніх хазяїв-революціонерів на місцях. Революціонерів, які несуть стяг Посланця Аллаха ﷺ і прийняли його своїм головою назавжди, і скандували «Вони (революція) заради Аллаха, Вони заради Аллаха!», а не заради грошей або величі.  Саме тому революціонери удостоїлися великої перемоги, яка змусила Америку випустити своїх скажених маріонеток з ланцюгів з Ірану та іранських партій в Лівані та Іраку, щоб вони атакували пригноблений сирійський народ і його щирих революціонерів для того, щоб Америка могла зберегти свого агента Башара і світську систему, тому що вони не можуть знайти альтернативу.

Заяви Обами вказують на значний зсув у русі, розкриваючи, що Америка почала відмовлятися від цієї поміркованої опозиції. Як він сказав: «Ми провели велику роботу з поміркованою опозицією», - тобто її час сплинув і вона не здійснила нічого ані у плані усунення Асада, ані у плані усунення щирих революціонерів. Ці заяви стурбували опозицію і налякали тим, що Америка хоче відмовитися від них. Тому голова коаліції Ахмад Джарба охарактеризував позицію Обами як «негативну» і висловив «жаль через відсутність міжнародної підтримки сирійської опозиції в обличчі неприкритої агресії та жорстокого режиму Асада» (Коаліція 25.06.2014). І офіційний представник коаліції Луай Сафі спрямував критику на адресу Обами, сказавши: «Опозиція майже домоглася усунення режиму в Женеві у 2013р., але Обама тоді скасував спрямування удару по режимові після застосування Асадом хімзброї і потурав за відкритого іранського втручання за допомогою його міліцейських ополчень, що прибували з Лівану та Іраку.

Адміністрація Обами не виконала свої міжнародні, юридичні та моральні зобов’язання для захисту народу, який піднявся за свою свободу, як і не завадив режимові Асада використати військово-повітряні сили, ракети дальнього радіусу дії та важке озброєння проти громадського населення…». А потім він сказав: «Народові та усім опозиційним політичним групам, що входять у нього необхідно покладатися на свої власні сили і не покладатися на забаганки ззовні. І змиритися з тим, що неможливо перемогти, окрім як ущільненням рядів та зміні поряду пріоритетів, і лише тоді ми зможемо окреслити політичну уяву, про яку казав Обама, що її неможливо виконати у Сирії» (Сторінка коаліції, 22.06.2014). І після того, як основна опора і надія цієї продажної коаліції на протязі 3 років була побудована на зовнішніх примхах, тобто на примхах Америки, які змінюються у відповідності лише з її інтересами, вони вирішили спиратися на свої власні сили, яких вони не мають, і не у змозі згуртувати ряди! Жоден їм не довіряє і жоден зі щирих революціонерів не йде за ними. Такою є доля маріонеток, коли вони спираються на зовнішні сили, щоб ті допомогли їм, і не спираються на свою Умму, і не хапаються за верв Аллаха! Навпаки, вони узялися нападати на свою релігію і проект Умми у встановленні Халіфату, розглядаючи це як екстремізм та тероризм, а визнання світської системи невір’я, на якій стоїть у справжній час сирійський режим на чолі з Асадом, а також свій шлях разом з Америкою та Заходом вважають поміркованістю, мудрістю та врівноваженістю!

Щирим революціонерам необхідно стерегтися цього переходу в русі США, оскільки маються сигнали з боку Обами про зсув у їх бік у цьому процесі, щоб привернути революціонерів до себе. Тому як цього разу він не назвав їх ані терористами, ані екстремістами, як це було завжди, але назвав їх «моджахедами». Це подібно до того, як Америка у вісімдесятих роках минулого сторіччя назвала афганських революціонерів, яких вона підкріплювала для опору радянській окупації, «моджахедами». Тоді Америка змогла скористуватися їх злістю у боротьбі проти Радянського Союзу. Вони прийняли її допомогу, зброю і відчули смак отруйних саудівських грошей, і погодилися зі спрямуванням до них пакистанських спецслужб, примовляючи, що того вимагають нинішні умови та обставини. Вони вважали, що тимчасово скористуються ними, а коли виженуть Радянський Союз, то вслід за ним виженуть Америку й тих, хто з нею. Одержавши перемогу над Радянським Союзом і вигнавши його, революціонери, яких називали «моджахедами», вступили у боротьбу одне з одним, де мусульманин вбивав брата мусульманина заради здобичі і поділу приватних позицій, так і не вигнавши ані Америку, ані її маріонеток з Саудівської Аравії та Пакистану. Бої між повстанцями у Сирії почалися іще до поразки Башара Асада та його усунення, і до поділу здобичі. Мусульманин почав вбивати мусульманина з метою контролю над районами і для служіння зовнішнім фінансуючим сторонам.

Тому наша порада адресована революціонерам, щоб вони витягнули урок з Афганістану. Ми застерігаємо їх від Америки та її зброї, і від всього Заходу, і від саудівських та інших отруйних грошей з країн Перської затоки; не вбивайте одне одного. Хай мусульманин вважає за краще бігти від протистояння своєму братові, ніж вбивати його; і тоді він буде подібний до кращого з синів Адама; а не покриє себе гріхом та гріхами свого брата, і тоді буде з мешканців Пекла. Хай він вирушить до усунення світського режиму в Шамі і працює разом з тими, хто старається для встановлення Халіфату. Хай його не тривожить контроль того чи іншого над якимось регіоном, оскільки народ дізнається про його щирість і візьме його за руку, щоб слідувати за ним…нехай навіть через деякий час. Люди незабаром відкинуть того, хто зайнятий собою і його непокоїть лише його контроль над тим чи іншим регіоном на догоду певних сторін. І знайте, що перемога приходить від одного Аллаха. Великого, Мудрого. І Він дає її лише тому, хто гідний її. І вона – перемога – вже близько.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не відає про це» (12:21).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір                       
Асад Мансур      
01 Рамадан 1435 х.
29/06/2014

Головне меню