Східний Туркестан це кровоточива рана, якій немає ліків, окрім як у Халіфаті

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

(Aljazeera.net 02.07.2014): Влада в китайській провінції Сіньцзян заборонила дотримуватися посту більшій частині мусульман, які є державними службовцями, викладачами у навчальних закладах та школярами, а також усім тим, хто перебуває у правлячій комуністичній партії. Влада розповсюдила за допомогою своїх сайтів попередження про те, що необхідно відмовитися від посту у місяці Рамадан, у якому неможна пити та їсти у світлий час доби, пояснивши це тим, що цей захід вжитий з метою підтримання здоров’я робітників.

Коментар:

Нам слід повернутися трохи в історію, щоб охопити обсяг цього акту, зрозуміти його в контексті нашої дійсності сьогодні. Сіньцзян за китайською термінологією, який колонізований Китаєм, є Східним Туркестаном, столицею якого є місто Кашгар. Офіційно за статистикою Китаю, кількість мусульман у регіоні перевищує 25 млн. осіб, а кількість мусульман в Китаї згідно з неофіційною статистикою перевищує 100 млн. осіб. Східний Туркестан багатий на природні ресурси, такі як нафта, уран, вугілля та інші. Його відкрив командувач Кутейба бін Муслім, аль-Бахілій і увійшов до Кашгару у 96 р. за хіджрою, після чого встав коло кордонів Китаю, де поклявся, що неодмінно наступить на землю Китаю. Цар Китаю відправив до нього послання, у якому було написано: «Відправ до нас чоловіка, найкращого з вас, який би розповів нам про вас, якого ми б спитали про вашу релігію». Після цього він відправив до них чоловіка, який їм сказав: «Прагніть до баракату Аллаха. Аллах дає успіх. Не складайте свої тюрбани поки не надасте країну, а якщо вийдете проти нього, то він вам каже: «Я поклявся не відходити поки не наступлю на їх землю, поки не захоплю їх царів і не візьму з них харадж (данину)»… І цар Китаю відповів їм: «Воістину, ми виведемо його з його обіцянки. Ми відправимо йому землю з нашої землі і він наступить на неї, ми відправимо йому дітей інших правителів і він захопить їх, ми відправимо йому джизью, яка задовольнить його». Після чого він відправив йому землю на золотому підносі, шовки та золото, а також чотирьох підлітків з числа синів правителів, після чого віддав велику джизью. Мусульмани вирушили до того, що їм принесли і Кутейба прийняв джизью, схопив підлітків, а потім відпустив їх, після чого наступив на землю» (Таріх ат-Табарі).

Таким було положення царів Китаю відносно мусульман в державі Халіфат, і таким було положення мусульман у державі Халіфат. Вони були найсильніші з усіх людей, великі царі Китаю виплачували їм данину, і власноручно сплачували їм джизью, будучи смиренними.

Але тепер не дивно, що Китай вприскує свою отруту на рани мусульман, на землі Східного Туркестану, використовується для боротьби проти Ісламу і мусульман. Заборонити мусульманам поститися - це великий злочин, який чинить Китай проти них. Їм забороняється здійснювати Хадж, їм не дають вивчати арабську мову, їм забороняють виконувати багато ритуалів Ісламу. У відношенні до них практикуються різні суворі закони, а на днях китайський суд засудив 10 мусульман до розстрілу та 113 до тюремного ув’язнення терміном від 10 років до довічного. Їх переслідують та пригноблюють, як можуть, щоб відштовхнути їх від їх релігії, намагаються вичавити з них їх ісламську ідентичність, вбивають через їх ісламське коріння і їх ніхто не підтримує та не надає їм підтримки. Їх проблеми почали накопичуватися з моменту падіння держави Халіфат. Східний Туркестан це азіатська Палестина, як кажуть. Усі причини окупації країн мусульман сходяться і немає для нас виходу, окрім як встановити державу Халіфат, яка була потужною фортецею і перепоною для окупантів. Халіфат вводить шаріат і шлях його встановлення відомий, у відповідності зі шляхом та методом Посланця Аллаха, мир йому і милість Аллаха. Рани мусульман кровоточитимуть з волі Аллаха, допоки не прийде вилікування Праведним Халіфатом за методом пророкування.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Махмуд
07 Рамадан 1435 р.х.
05.07.2014 р.

Головне меню