Оман несе послання Ісламу до Бразилії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Оманська газета «аль-Ватан» повідомила, що кампанія «Міжнародне послання Ісламу», що організована і знаходиться під егідою Міністерства вакуфів та релігійних справ, продовжує свою міжнародну кампанію з метою знайомства з Султанатом, розповсюдження культури співіснування та миру і продовження цінностей взаєморозуміння та діалогу. У своїй 48 подорожі у Фос-ду-Ігуасу Федеративної Республіки Бразилія, кампанія прийшлася одночасно з футбольним турніром чемпіонату світу. Низка бразильських посадовців порахували це чудовою можливістю для знайомства з оманською культурою та її процвітанням на протязі усієї історії.

Як передала лондонська газета «Араб» 3 липня 2014, Оманська делегація у ході проекту «Послання Ісламу» в Бразилії відвідала найбільшу церкву Латинської Америки та ознайомилася з історією та архітектурними пам’ятками країни. Було також проведено обмін думками з метою підвищення просування терпимості між релігіями та поваги до святих місць і пророків. У зв’язку з цією кампанією, а також із подією Кубку світу Оман запустив глобальний проект масової трансляції обраних послань, спонукаючих до толерантності. Також було запущено кампанію під назвою «Зроби щось заради терпимості», спрямовану на спонукання молоді всього світу до винайдення ідей, практики та докладання зусиль, які можуть посприяти, нехай навіть зовсім небагато, у розповсюдженні культури толерантності в людських суспільствах, - повідомляє газета.

Коментар:

Останнього часу Оман усе частіше став здійснювати та проводити багато подій та заходів навколо релігійної терпимості та співіснування у вигляді форумів, конференцій, виставок та прийому іноземних делегацій з Європи, Америки та інших країн з метою ознайомлення з Султанатом та його досвідом в області релігійної терпимості та співіснування. Як вони стверджують, Оман продемонстрував провідну роль у світі у заклику до так званого діалогу, взаєморозуміння та розповсюдження культури миру та співіснування з іншими. За словами оманського джерела, організація останньої кампанії в Бразилії одночасно з діяльністю Кубку світу спрямована на ознайомлення з Султанатом. Тобто мета полягає в тому, щоб пролити світло на цю політично закриту країну, справи якої не розглядаються або ж зрідка звертають на неї увагу тільки коли мова йде про питання Умми,  про останні події у регіоні або у світі. Або ж коли бажають придбати щось із позитивних відкриттів – як вони це називають – але не маючим нічого спільного з назвою їх кампанії «Послання Ісламу».

Ось тільки заклик до так званого діалогу, взаєморозуміння та співіснування з іншими під гаслом «Послання Ісламу» несе у собі кричущу оману громадської думки про істинне послання Ісламу. З цього люди розуміють, що Іслам прийшов для розповсюдження цінностей терпимості, співіснування та діалогу з іншими народами різних віросповідань і що ці цінності є способом досягнення людського щастя,стабільності та прогресу. Хоча правда у тому, що ці цінності ніщо інше як заклик колоніальних капіталістичних країн, особливо Сполучених Штатів, зробити їх світську капіталістичну ідеологію основою для взаємодії між народами. Це зміцнення ідеї про те, що Іслам є духовною, моральною релігією, як і будь-які інші релігії, а тому його прибічники не потребують обміну думками з носіями інших релігій з метою покращення просування терпимості релігіями та поваги до святих місць і пророків.

Послання Ісламу повинно розумітися і доноситися світові у відповідності з тим, що має на увазі приналежність до Ісламу, а не у відповідності з національною приналежністю та політичними інтересами. Іслам прийшов, щоб об’єднати народи у своїй істинній доктрині і зробити їх єдиною Уммою, а також спростити (анулювати) усі інші види зв’язків. Іслам – це релігія, доктрина якої духовна та політична, і з неї витікають рішення усіх життєвих проблем. Тому необхідним є нести його послання таким чином, у якому проявляється сила Ісламу у його доктрині і системах для життя. А також таким методом, у якому яскраво видно, що Іслам прийшов взяти на себе турботу про усі справи людей з метою впорядкування їх зв’язку з їх Господом, з самими собою та одне з одним, а також щоб вивести усіх людей з темряви панування сатани (невір’я) до світла правління Ісламу в Ісламській державі.

Було б краще для жителів Оману, яких Посланець Аллаха ﷺ вшанував своєю молитвою про них, дотримуватися Шаріатського методу несення послання Ісламу світові, слідуючи прикладом великого сподвижника Рібі ібн Аміра, який сказав:  «Аллах послав нас, щоб вивести кого Він бажає з поклоніння людям до поклоніння Аллаху і вивести з обмеженості мирського життя до його просторів, і з гніту релігій до справедливості Ісламу. Він послав нас зі Своєю релігією до Його творінь, щоб ми закликали їх, і той, хто прийме Іслам, то і ми приймемо від нього і підемо, а хто відмовиться, то станемо битися з ним до здійснення обіцянки Аллаха... Рай для того, хто загинув у бою з тими, хто відмовився, і перемога для тих, хто залишився». Це і є послання Ісламу, розказане Рібі Рустамові, яке змусило останнього сказати представникам свого народу:« Чи бачили ви коли-небудь більш піднесену і більш успішну мову, ніж слова цього чоловіка?». Так, це і є послання Ісламу, це і є гордість мусульманина, коли він несе її щиро, чисто. Саме так несли його мусульмани на протязі віків їх слави і панування у світі, саме так вони встановили величну культуру Ісламу. Вони несли його послання всьому світові за допомогою Ісламської держави – держави Халіфат, де тільки дякуючи йому охоплювала справедливість і мусульмани жили з іншими народами у спокої та безпеці у затінку Шаріату.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хязб ут-Тахряр                      
Ваша сестра Умм Мутасим    
10 Рамадану 1435 х.
08/07/2014

Головне меню