Халіфат це ліки, а не хвороба

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Газета «аль-Вафд» сьогодні у п’ятницю 04.07.2014 оприлюднила статтю письменника-драматурга Леніна Рамлі під назвою «Хвороба у Халіфаті»,у якій письменник прокоментував карту Халіфату, розповсюджену» ісламською державою в Іраку та Шамі (ІДІШ)», карту, яка включає в себе 13 держав.

Коментар:

Що кинулося мені в очі у цій статті, так це те, що письменник усвідомлює нездатність єгипетської армії наодинці вирішити проблему, яка може існувати у перспективі, якщо буде тенденція приєднання Єгипту до Халіфату, що є доказом на його розуміння глибини усієї ідеї Халіфату в душах людей. Це ніщо інше як заклик реагувати на ідею перш ніж говорити про здатність єгипетських військових реагувати на ймовірні загрози «Організації Дауля». Ця людина, як і інші світські люди в Єгипті, розцінює повернення Халіфату як повернення у Середні Віки, як він каже. Це те, що він знає і те, на чому він був вихований. Середні Віки, а після епоха Просвітлення – так розглядається історія людства. У нього історія людства це історія Європи. Так, були Середні віки та епохи тиранії в Європі, але в той самий час була Ісламська держава Халіфат, яка була маяком знання та культури у світі.
 
Твої Середні Віки, о Ленін, ніколи не існували на землі Ісламу, окрім як у кінці часу Халіфату, коли мусульмани відмовилися відстоювати свою релігію і послідували шляхом євреїв та християн, більше того – увійшли в гнилу демократію вслід за ними, після чого ослабнула держава у результаті виходу арабів з ісламського підкорення та безнаглядності у справах іджтіхаду, після чого відбувся процес розвалу держави Халіфат у 1924 році за планом та порядком гірших ворогів Умми англійців, за допомоги зрадників Умми з числа турків та арабів, на чолі з найгіршим зрадником, злочинцем тієї епохи Мустафою Кемалем.

Ми запитуємо Рамлі та інших: хіба може свідома людина відмовлятися від заклику до встановлення Ісламського Халіфату лише тому що вона вважає, наче «Халіфат щиро закликає нас до минулого, немовби цей світ не змінюється»? Що це за ганьба така у минулому, від якої варто відмовлятися? Ви відмовляєтеся від чогось лише тому, що воно старе? Хіба демократія, якою ви і вам подібні дорожите прийнятна лише від того, що вона нова з часів Греції?! Або ви відкидаєте релігію лише від того, що вона стара для вас?! Де ваш розум? Ви дізналися або зрозуміли, що правильне та неправильне визначається у часових межах, тобто те, що старе – це погано, а те, що нове – це добре?! Що з вами, як ви судите?!

Загалом я тут не збираюся займатися спростуванням статті, а хочу поговорити про ці істерики, у які впали деякі, а також про хвилю глузувань, які викликала ідея Халіфату, коли організація «Ісламська держава в Іраку та Шамі» проголосила про встановлення Ісламського Халіфату і закликала до присяги амірові цієї організації як халіфові мусульман. Пробігаючи біглим поглядом по заголовках новин та статей без вдавання у подробиці, розуміється величина спотворення інформації у наслідку боротьби з ідеєю Халіфату, як і розуміються величини глузувань над ним, як і над тими, хто проголосив про його встановлення таким театральним чином, неначе Халіфат може бути простою новиною і проголошенням у YouTube. Хтось пише статтю під назвою «Між Халіфатом та відсталістю», хтось пише «Між демократією та Халіфатом», а третій прямо так і пише «Хвороба Халіфат».

Можливо, що проголошення «Організацією Дауля» встановлення Халіфату таким чином зрештою зіграє на руку ворогам Халіфату, які відчувають тривогу від згадування Халіфату і трясуться у страху від того дню, коли Халіфат стрясе їх престоли. Але ми бачимо, що вони оброблюють це проголошення без страху, їх м’язи не напружилися і серця їх не здригнулися. Це було б не так, якщо б цей Халіфат був би справжнім, відповідаючим вимогам шаріату, у якого була б влада видна за фактом на тих землях, на яких би він був проголошений, у якому б безпека захищалася як всередині нього, так і за його межами, у якому б існували елементи держави у тих регіонах, на території яких він був би проголошений. Як може бути Держава Халіфат, у якій немає елементів держави?

Нарешті обов’язково слід підкреслити, що у дійсності положення Халіфату вирізане у грудях Умми і вона рветься до дню, коли вона отримає міць від його встановлення. Заклик до Халіфату є одним з найвеличніших,  до якого поспішають люди слідуючи шляхом Посланця Аллаха, мир йому і милість Аллаха, у його встановленні і працюють разом з Уммою і всередині неї для того, щоб зробити Халіфат реальністю на землі. Так, Умма встановить Халіфат разом з хізбом, який не дивиться на Умму як на збіговисько муртадів (віровідступників) або як на угрупування з якими слід обов’язково битися, а як на Умму яка встановить Халіфат.

Так, істинний Халіфат, а не удаваний, є ліками від усіх хвороб, які торкаються Умму і їм одним вона повернеться до неї міць та слава, який розповсюдить благо на чверті світу, налякає ворогів Аллаха невірних колонізаторів і посилить віруючих мусульман, щоб історія проголосила про початок нової епохи для людства, який буде випромінювати світло блага, як раніше Іслам розповсюджував світло на все людство і освітлював для людей дорогу, вів за руку з волі Аллаха до величі в обох світах.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шаріф Зайд
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Вілаят Єгипет.
10 Рамадану 1435 р.х.
08.07.2014 р.

Головне меню